ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 43

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Obrazek w newsach automatycznie pomniejszony
Maserman
Witam, czy jest możliwość, aby obrazek, wklejony w newsie automatycznie się zmiejszał, gdy przekracza ustaloną szerokość środkowego panela? Bo niestety mam obrazek troszeczkę większy, i mi się strona rozjechała, a nie będę jedynym, który takowe obrazki będzie wklejał, I nie sądzę żeby wszystkim chciało się zmniejszać każdy screen.

Screen: http://efotek.pl/...zqunyd.bmp

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 07.06.2009 16:00:38

Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 23:44:46
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Co za problem dodac skalowanie jesli wstawiana grafika jest zbyt duza? Przeciez to podstawy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Maserman
Czy znajdę to w poradniku? Chcę, żeby to było najprostsze jak tylko może być.

I czy to muszę dodawać do każdego zdjęcia, czy da się to ustawić raz na zawsze?

Pieka
Mozesz:
  1. Dodawac skalowanie do obrazka, ktory tego wymaga, czyli:
    Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
  2. Zastosowac informacje zawarte w temacie: http://www.php-fu...d_id=20882 zamieniajac lub uzupelniajac wysrodkowanie skalowaniem.
  3. Dodac BBCode do newsow korzystajac z informacji zawartych w temacie: http://www.php-fu...d_id=21028

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Maserman
Dzięki za szybką odpowiedź. A czy da się tak zrobić, żeby mimo zbyt dużego obrazka forum się nie rozjeżdzało? W theme.php mam width ustaloną na 1024px ale niestety stronka nadal się rozjeżdża.

Pieka
Maserman napisał/a:
...A czy da się tak zrobić, żeby mimo zbyt dużego obrazka forum się nie rozjeżdzało? W theme.php mam width ustaloną na 1024px ale niestety stronka nadal się rozjeżdża.

Forum PHP-Fusion v7 ma to w standardzie, to samo dotyczy BBCode IMG.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Maserman
No więc co mam zrobić, jeżeli PHP-Furion v7 ma to w standardzie a mi się nadal rozjeżdża? :D

Daję w razie czego plik theme.php

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pieka
A co to ma wspolnego z newsami? Zaczniesz stosowac sie do regulaminu? Poza tym, co ma theme.php do forum?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Maserman
Pieka napisał/a:
A co to ma wspolnego z newsami? Zaczniesz stosowac sie do regulaminu? Poza tym, co ma theme.php do forum?

Przepraszam, źle napisałem w poprzednim poście, więc napisze jeszcze raz:
Gdy tworzę news, chciałbym, żeby obrazek automatycznie się zmiejszał.
Powiedziałeś mi Pieka, że do tego można użyć parametrów width i height, a bez nich cała strona nie powinna się rozjeżdżać, bo tak jest skonstruowany php-fusion v7. Jednak, gdy wklejam troszeczkę większy obrazek, strona się poszerza, a ja chcę tego uniknąć.

Wnioskuję, że obrazek powinien sam się zmiejszać, jeżeli z góry ustalona szerokość strony blokuje rozjeżdżanie się jej, jednak moja stronka się rozjeżdża nadal.

Pieka
Czy Ty w ogole czytales co napisalem? Zacznij pierwsze od ponownej lektury wszystkich moich postow.
Napisalem wyraznie, ze do kodu grafiki nalezy dodawac parametry okreslajace jej wysokosc i szerokosc, o ile dana grafika tego wymaga. Podalem rowniez rozne mozliwosci osiagniecia w/w.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl