Witam
Chciałbym dodać kilka dodatkowych opcji do wybrania w panelu admin galerii HighSlide.
Aktualnie dostępne opcje to:
-Włączyć efekt?
-Usunąć napis "Oglądane:"?
-Podlinkować napis "Komentarzy:"?
-Przyciemnić tło po kliknięciu?
-Styl okna HighSlide:
Opcje które chciałbym dodać to:
-Usunąć datę dodania?
-Usunąć Dodane przez?
-Podlinkować napis "Ocena:"?
Na początek spróbowałęm dodac opcje "Usunąć datę dodania?"
Poczyniłem takie kroki:
Do pliku highslide_gallery_admin.php dodałem:
echo "<td width='50%' class='tbl' align='right'>".$locale['hgp_010']."</td>\n";
echo "<td width='50%' class='tbl'><select name='hsgallery_datestamp' class='textbox' style='width:50px;'>\n";
echo "<option value='1' ".($hsgallery_conf['hsgallery_datestamp'] == 1 ? "selected='selected'" : "").">".$locale['hgp_yes']."</option>\n";
echo "<option value='0' ".($hsgallery_conf['hsgallery_datestamp'] == 0 ? "selected='selected'" : "").">".$locale['hgp_no']."</option>\n";
echo "</select></td>\n";
echo "</tr>\n<tr>\n";
Do pliku highslide_gallery_panel.php dodałem:
if($hsgallery_conf['hsgallery_datestamp'] == 1) {
$buffer = preg_replace("^<!--photogallery_album_photo_info-->\n(.*?)(".$locale['433'].")([0-9]+)</span><br />^si", "<!--photogallery_album_photo_info-->\\1</span>", $buffer);
}
Do pliku infusion.php dodałem:
za linią:
hsgallery_style SMALLINT(1) DEFAULT '1' NOT NULL,
to:
hsgallery_datestamp TINYINT(1) DEFAULT '1' NOT NULL,
Natomiast linie:
$inf_insertdbrow[1] = DB_HSGALLERY." (hsgallery_status, hsgallery_style, hsgallery_comments, hsgallery_views) VALUES('1', '1', '1', '1')";
przekształciłem w taka:
$inf_insertdbrow[1] = DB_HSGALLERY." (hsgallery_status, hsgallery_style, hsgallery_datestamp, hsgallery_comments, hsgallery_views) VALUES('1', '1', '1', '1', '1')";
Dodałem również odpowiedni local w lacalach. Niestety nie jestem zbyt dobry w php i to co zrobiłem nie działa. Proszę o pomoc w dodaniu tych trzech dodatkowych opcji.
Z góry Dziękuje
Edytowane przez zsp2wagrowiec dnia 24.05.2009 19:34:54
|