Zobacz temat
Kilka oddzielnych shoutboxów na jednej stronie
|
|
Pain |
Dodany dnia 23.04.2009 19:27:47
|
Przedszkolak Postów: 1 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 10.04.2009 22:49 |
Proszę o pomoc. Tworzę projekt strony na której potrzebne mi będzie parę ShoutBox'ów, no dobra nie trochę tylko dużo, ponad 100! Każdy z nich ma być powiązany z silnikiem php fusion jednak ma on mieć oddzielną, nie zależną bazę. Prosiłbym o pomoc, moja znajomość php jest słaba (czego sie można spodziewać po szarym człowieku). Najlepiej by było jak można by nimi zarządzać z wtyczek. Korzystam z v7. Wiadomość doklejona: Proszę, pomóżcie mi potrzebne mi to jak najszybciej PW od moderatora:
Edytowane przez Pain dnia 25.04.2009 11:33:30 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 14:17:24
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
polna-mysz |
Dodany dnia 15.02.2011 12:55:47
|
Przedszkolak Postów: 20 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 12.04.2008 22:12 |
Mam podobny problem, z tym że satysfakcjonują mnie w sumie 3 shoutboxy. Chcę to zrobić w oparciu o podstawową bazę PHP-FUSIONA, nie potrzebuję nic robić w dodatkowej bazie. Dokładniejszy opis mojego problemu: Kilka dni temu zainstalowałam nowego PHP-Fusion v7.01.04. Chciałabym na stronie głównej mieć zamiast 1 shoutboxu - powiedzmy 3 szt tych shoutboxów. Każdy shoutbox miałby być dostępny ( widoczny + możliwość pisania w nim) dla innej grupy użytkowników. 1szy - dla ogólnie zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników czyli dla wszystkich 2gi dla grupy pracownicy1 3ci dla grupy pracownicy2 Wszystkie shoutboxy powinny być oczywiście dostępne dla administratorów PHP-Fusiona. Nie wiem jak zrobić, żeby tego shoutboxa dostępnego w moim PHP-Fusionie powielić na 3 sztuki i każdemu ustawić inną grupę uzytkowników? W zarządzaniu stroną/panele próbowałam dodać jeszcze 1 shoutbox i przypisać mu inną grupę użytkowników. Ale temat jak widać nie jest taki prosty, po dopisaniu w panelu na stronie głównej dodatkowy shoutbox nie pojawił mi się. Czy mogłabym otrzymać jakiś przepis w postaci listy kroków lub chociaż wskazówkę w jakim kierunku zmierzać? Wiadomość doklejona: W sumie to nie zauważyłam, że tego 2 shoutboxa nie włączyłam. Po zauważeniu błędu i włączeniu 2 shoutboxa w PA, przy próbie wyświetlenia strony w PHP-Fusion wyświetla mi tylko zawartość prawej kolumny w której miał być dodatkowy shoutbox. Tę prawą kolumnę wyświetla na szerokość całego ekranu i zamiast potrzebnego 2 shutboxa pojawia się kod błędu; Edytowane przez polna-mysz dnia 17.02.2011 14:37:13 |
|
Przejdź do forum: |