ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Kilka oddzielnych shoutboxów na jednej stronie
Pain
Proszę o pomoc. Tworzę projekt strony na której potrzebne mi będzie parę ShoutBox'ów, no dobra nie trochę tylko dużo, ponad 100! Każdy z nich ma być powiązany z silnikiem php fusion jednak ma on mieć oddzielną, nie zależną bazę. Prosiłbym o pomoc, moja znajomość php jest słaba (czego sie można spodziewać po szarym człowieku). Najlepiej by było jak można by nimi zarządzać z wtyczek. Korzystam z v7.

Wiadomość doklejona:
Proszę, pomóżcie mi potrzebne mi to jak najszybciejFrown

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - hoopak 23.04 - 19:42

Edytowane przez Pain dnia 25.04.2009 11:33:30

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 14:17:24
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
polna-mysz
Mam podobny problem, z tym że satysfakcjonują mnie w sumie 3 shoutboxy. Chcę to zrobić w oparciu o podstawową bazę PHP-FUSIONA, nie potrzebuję nic robić w dodatkowej bazie.

Dokładniejszy opis mojego problemu:
Kilka dni temu zainstalowałam nowego PHP-Fusion v7.01.04. Chciałabym na stronie głównej mieć zamiast 1 shoutboxu - powiedzmy 3 szt tych shoutboxów. Każdy shoutbox miałby być dostępny ( widoczny + możliwość pisania w nim) dla innej grupy użytkowników.
1szy - dla ogólnie zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników czyli dla wszystkich
2gi dla grupy pracownicy1
3ci dla grupy pracownicy2

Wszystkie shoutboxy powinny być oczywiście dostępne dla administratorów PHP-Fusiona.

Nie wiem jak zrobić, żeby tego shoutboxa dostępnego w moim PHP-Fusionie powielić na 3 sztuki i każdemu ustawić inną grupę uzytkowników?

W zarządzaniu stroną/panele próbowałam dodać jeszcze 1 shoutbox i przypisać mu inną grupę użytkowników.
Ale temat jak widać nie jest taki prosty, po dopisaniu w panelu na stronie głównej dodatkowy shoutbox nie pojawił mi się.

Czy mogłabym otrzymać jakiś przepis w postaci listy kroków lub chociaż wskazówkę w jakim kierunku zmierzać?

Wiadomość doklejona:
W sumie to nie zauważyłam, że tego 2 shoutboxa nie włączyłam.

Po zauważeniu błędu i włączeniu 2 shoutboxa w PA, przy próbie wyświetlenia strony w PHP-Fusion wyświetla mi tylko zawartość prawej kolumny w której miał być dodatkowy shoutbox. Tę prawą kolumnę wyświetla na szerokość całego ekranu i zamiast potrzebnego 2 shutboxa pojawia się kod błędu;

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez polna-mysz dnia 17.02.2011 14:37:13

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl