Zobacz temat
Dymek w Ostatnio widziani
|
|
DMac |
Dodany dnia 17.03.2009 18:33:54
|
Przedszkolak Postów: 41 Pomógł: 3 Data rejestracji: 17.10.2007 10:09 |
Witam. Bardzo prosilbym o pomoc bo walcze z tym juz od wczoraj. Mianowicie postanowilem dodac dymek do panelu "ostatnio widziani". Podadzilem sobie troche i juz prawie mam wszystko skonczone, ale zostaly mi dwa problemy do rozwiazania. Nie wiem w jaki sposob dodac avatar aby wyswietlal sie w dymku. Kombinowalem na rozne sposoby ale nic mi nie wychodzi. Jesli podam bezposrednia sciezke do pliku wtedy sie wyswietla, ale nie oto chodzi bo ma wyswietlac avatar danego uzytkownika. Plik w ktorym wszystko modyfikuje to: last_seen_users_jquery_panel.php Druga sprawa to nie wiem skad dokladnie zaczerpnac dane z dodatkowego pola dodanego przez "extended_profile". Mam tam takie pole jak rasa_psa. Rowniez chcialbym aby bylo to w dymku. Czy jest ktos w stanie pomoc mi w rozwiazaniu problemu? Znalazlem rozwiazanie mojego problemu, moze przyda sie jeszcze komus. Nie chcialo mi wyswietlac avatara gdyz jak sie dodaje avatar z dysku na strone zostaja dodane znaki to one powoduja ze nie chce sie wyswietlac avatar w dymku. Rozwiazanie: Edytowac plik update_profile_include.php i zmienic na: Po tej operacji usunac avatar i zaladowac go ponownie do profilu. Powinno byc wszystko ok. Dalej nie potrfie wyciagnac danych z extended_profile. Prosze o pomoc w tej kwestii. PW od moderatora:
Edytowane przez DMac dnia 18.03.2009 10:02:39 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 06:40:13
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |