ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Strona z odnośnikiem "Wchodzę" przed news.php
babilon
Cześć!
Mam następujący problem. Chcę wykonać modyfikację dzięki której po wpisaniu adresu strony najpierw otworzy się strona z opisem co zawiera witryna i przyciskiem "wchodzę", który skieruje nas na news.php

Oczywiście zrobiłem sobie już tą stronkę w html, w "Ustaw jako stronę główną" zmieniłem na nazwę tej strony. Działa, ale przy każdym wylogowaniu niestety przenosi mnie znów na "stronę z opisem" a powinno na news.php...

Zapisałem także tą stronę jako index.html i usunąłem index.php - oczywiście działa, ale przy logowaniu już wywala błąd.

Widziałem, że są podobne tematy na forum, lecz jednak podkreślam, że były PODOBNE i w żaden sposób odpowiedzi w nich nie rozwiązały problemu :/ Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję!

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 06:50:55
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Nie ustawiaj tej strony jako startowej, tylko po prostu wstaw do glownego katalogu. Na serwerze w pierwszym rzedzie wyszukiwany jest wlasnie plik index.html lub index.htm, wiec wlasnie ten plik bedzie sie ladowal jako pierwszy. Musisz tylko sprawdzic, ktore z podanych przeze mnie rozszerzen jest domyslne na Twoim serwerze.
Edytowane przez Pieka dnia 11.03.2009 18:09:55
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
babilon
Niestety to nic nie daje - owszem, jeśli usunę plik index.php to wchodzi na ten index.html i później na stronę, ale wtedy wiadome - nie da się zalogować (bo nie ma index.php). Jeśli obydwa pliki "index.php" i "index.html" (lub .htm) są na serwerze to automatycznie ładuje się news.php (czyli przekierowanie z index.php) :/ Jest jakiś sposób?
Edytowane przez babilon dnia 11.03.2009 18:41:12

Chemikpil
To ja nie wiem co ty robisz źle. Tak jak na lokalu tak i na serwerze mi działa i nie muszę nic kombinować. Nie usuwam index.php ani nie grzebie w PA. Po porostu dodaje do głównego katalogu plik index.html(htm).
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
babilon
Mam jeszcze kilka stron na tym serwerze (serv w nazwa.pl) gdzie nic nie kombinowalem w panelu admina - dodaje tam plik index.htm/l i to samo Sad Może to wina serwera? Może źle zrobiłem plik html - może trzeba coś do niego dodać?

Chemikpil
Nie masz nic dodawać w PA. Dodaj plik index.htm/l do głównego katalogu strony tam gdzie masz news.php. Zrób tak i daj jakiś adres strony bo tak na ślepo ciężko wnioskować co nie gra.
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl