Zobacz temat
Linki do Poprzedniego i Następnego artykułu
|
|
parox |
Dodany dnia 05.03.2009 16:37:23
|
Przedszkolak Postów: 20 Pomógł: 3 Data rejestracji: 10.06.2007 14:58 |
Witam, Chciałbym prosić jakąś miłą i niosącą pomoc osóbkę o napisanie małego skryptu który będę mógł dodać do articles.php aby wyświetlało mi zaraz pod tytułem gdzieś na początku artykułu dwa linki. "<< Poprzedni Artykuł || Następny Artykuł >>" Jednak że może to nie być proste gdyż jest małe ale xD Nie chcę by np. po naciśnięciu "Następny..." pojawiał mi się artykuł następnie dodany do bazy danych. Klikając w następny chciałbym przekierowanie do Artykułu w Tej samej Kategorii i Następnego w kolejności alfabetycznej zaraz po tym. Przykład. Kategoria: Pomoc Artykuły: Ajax - Ciekawy język (dodano jako 3) Jak używać Reflection.js cz.1 (dodano jako 2) Jak używać Reflection.js cz.2 (dodano jako 4) Od podstaw (dodano jako 1) I czytam artykuł "Jak używać Reflection.js cz.1" i klikając "Następny..." przekierowuje mnie do "Jak używać Reflection.js cz.2" a nie do artykułu dodanego zaraz po tym, w tym przypadku jest to "Ajax - Ciekawy język". Kolejna rzecz już łatwiejsza do zrealizowania, to jeśli czytam pierwszy w kolejności alfabetycznej artykuł "A" to mi nie wyświetli linku "<< Poprzedni..." a tylko "Następny..." I tak samo na odwrót, artykuł "Z" i nie wyświetla linku "Następny..." bo to już ostatni. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 05:32:10
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |