Zobacz temat
Cooliris + galeria PHP-Fusion
|
|
BenLomax |
Dodany dnia 17.03.2009 18:19:36
|
Bywalec Postów: 426 Pomógł: 25 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 25.06.2008 09:48 |
Hej. Od pewnego czasu przeglądam niektóre strony za pomocą wtyczki Cooliris. Dla tych, którzy jej nie znają podaje adres strony Cooliris. Dziś mi zaświtało czy nie można by było jej wykorzystać w przeglądaniu galerii w PF7? Pod tym adresem jest szczegółowy opis co i jak zrobić. Ja jestem za 'cienki', żeby podjąć się próby modyfikacji, ale dla obeznanego wydaje mi się do wykonania. Z tego co wyczytałem należy przygotować listę zdjęć (miniaturki + duże zdjęcia) w postaki pliku *.rss, który musi również zawierać odpowiednie informację (więcej w opisie na stronie). Do header.php dodać linijkę kodu i powinno śmigać. Mam nadzieję, że kogoś ten temat zainteresuję. Wiadomość doklejona: Czy 'ktoś' mógłby napisać skrypt który tworzyłby plik photos.rss o takiej zawartości dla każdego zdjęcia: Wiadomość doklejona: Tu można podejrzeć efekt pracy: http://www.grupar...album_id=5 plik galerii jest tymczasowy więc niewiem ile powisi. Żeby zobaczyć efekt należy zainstalować plugin Cooliris, zdjęcia z tym efektem to 3 pierwsze w albumie. Tylko 3 bo dodawane z palca. PW od moderatora:
Edytowane przez BenLomax dnia 17.03.2009 16:43:43 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 06:20:53
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |