ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wyświetlanie newsów z innej strony
bobek_2002
Witam,
Posiadam stronę opartą o PHP-Fusion oraz drugą prostą stronkę w php. Chciałbym, aby na tej drugiej stronie były wyświetlane newsy wpisane do PHP-Fusion. Czy istnieje skrypt lub modyfikacja, która pozwala na coś takiego?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 18.02 - 12:23

Edytowane przez Pieka dnia 18.02.2009 12:24:18

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 06:00:24
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gismo_PL
Do tego nie potrzeba skryptów ;)
Wystarczy zrobić mały include pliku news.php do pliku drugiej strony np:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Oczywiście zamiast nazwy: adres_strony_phpfusion wpisujesz swój właściwy adres strony, na której postawiłeś php-fusion.
Jest również inne rozwiązanie, o którym warto poczytać http://www.php-fu...d_id=22261
Edytowane przez Gismo_PL dnia 18.02.2009 13:51:36

http://fsong.pl
piterus
Gismo_PL napisał/a:
Do tego nie potrzeba skryptów Wink
Wystarczy zrobić mały include pliku news.php do pliku drugiej strony...

No i otrzyma nic... Co z tego, że plik news.php zostanie zaincludowany, ale nie będzie miał skąd wsiąść danych?

@boboek_2002
Możesz to zrobić przez modyfikacje pliku wyświetlającego newsy, aby pobierał dane z bazy danych strony dawcy.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Gismo_PL
Faktycznie piterus - racja po Twojej stronie, przyznaję się do błędu Wink Chociaż byłem przekonany, że przy takiej operacji plik news.php zostanie wykonany po stronie serwera lokalnego, po czym include będzie w stanie całą zawartość strony wczytać na inną stronę.

http://fsong.pl
bobek_2002
Zapomniałem wspomnieć, że ta moja druga strona (na którą chcę pobierać dane z pierwszej strony w PHP-Fusion) nie korzysta z cms'a PHP-Fusion. Jest to prosta stronka napisana w php.

bartek124
Możesz serializować dane do jakiegoś pliku na pierwszej stronie a później na drugiej stronie a
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
a potem unserialize i po kłopicie :).
Edytowane przez bartek124 dnia 18.02.2009 14:45:25
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Pieka
Polecam cutter by Gander, za pmoca ktorego zrobisz to oraz wiele, wiele wiecej innych, rownie ciekawych rzeczy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
bobek_2002
Pieka napisał/a:
Polecam cutter by Gander, za pmoca ktorego zrobisz to oraz wiele, wiele wiecej innych, rownie ciekawych rzeczy.

Widzę, że jest to sposób na rozwiązanie mojego problemu. Proszę o wskazówki w jaki sposób zastosować ten kawałek kodu, bo nie bardzo zrozumiałem z opisu;/

kubixksg
Witam

Podepnę się pod temat, mianowicie mam pytanie co należy zrobić, aby był wyświetlany najnowszy news z innej strony. Otrzymałem zgodę administratora strony, na wyświetlanie najnowszego newsa na swojej stronie. Próbowałem z z cutterem ale nie udało mi się. Z góry dziękuje za pomoc.
Edytowane przez kubixksg dnia 06.03.2009 19:45:47

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl