Witam.
Potrzebowałbym skrypt, który umożliwił by każdej osobie indywidualne ustawienie liczby wyświetlanych zdjęć na stronie. Dodatkowo ucieszyłbym się gdyby ustawienia były zapamiętywane.
Poczytałem trochę o cookie i postanowiłem sie trochę pobawić.
W 2 miejscach przerobiłem skrypt tzn
Zamiast:if ($rows > $settings['thumbs_per_page']) { echo "<div align='center' style='margin-top:5px;'>\n".makepagenav($_GET['rowstart'], $settings['thumbs_per_page'], $rows, 3)."\n</div>\n"; }
Wstawiłem takie coś:
if(isset($_COOKIE[maxphoto]))
{if ($rows > $_cookie[maxphoto]) { echo "<div align='center' style='margin-top:5px;'>\n".makepagenav($_GET['rowstart'], $_cookie[maxphoto], $rows, 3)."\n</div>\n"; } } else
{if ($rows > $settings['thumbs_per_page']) { echo "<div align='center' style='margin-top:5px;'>\n".makepagenav($_GET['rowstart'], $settings['thumbs_per_page'], $rows, 3)."\n</div>\n"; } }
Na początku było ok, ale później wstawiłem na serwer nowy plik o nazwie zapis.php
<?php
setcookie(maxphoto , 100);
?>
i uruchomiłem go.
Ostatecznie wyskakuje trochę błędów:
Notice: Use of undefined constant maxphoto - assumed 'maxphoto' in /home/budowla/domains/budowlanka.zgora.pl/public_html/kopia/files/photogallery.php on line 184
Notice: Use of undefined constant maxphoto - assumed 'maxphoto' in /home/budowla/domains/budowlanka.zgora.pl/public_html/kopia/files/photogallery.php on line 185
Notice: Undefined variable: _cookie in /home/budowla/domains/budowlanka.zgora.pl/public_html/kopia/files/photogallery.php on line 185
Notice: Use of undefined constant maxphoto - assumed 'maxphoto' in /home/budowla/domains/budowlanka.zgora.pl/public_html/kopia/files/photogallery.php on line 185
Notice: Undefined variable: _cookie in /home/budowla/domains/budowlanka.zgora.pl/public_html/kopia/files/photogallery.php on line 185
Warning: Division by zero in /home/budowla/domains/budowlanka.zgora.pl/public_html/kopia/files/maincore.php on line 764
Liczę na waszą pomoc.
Problem możecie oglądać na http://budowlanka...allery.php
Działam tam na kopii plików
Patryk_92 dodał/a następującą plik:
Edytowane przez Patryk_92 dnia 17.02.2009 13:08:49
|