ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 41

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dopasowanie loga w skórce Blue Ice
Bodzio222
Mam problem otóż zmieniłem skórkę na stronie na nową i niestety logo jest do niej kompletnie nie dopasowane. Oto odnośnik do strony:http://www.emupla...l/news.php Mógłby ktoś mi powiedzieć jak rozciągnąć i wydłużyć to logo ? I jak zwęzić tą stronę tak by był gdzieś 1-2 centymetrowy odstęp od krawędzi ekranu. Próbowałem zmienić $theme_width = "100%"; na mniejszy procent ale coś nie zadziałało.

W załączniku dodaje theme tej skórki.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 14.02 - 15:55
Bodzio222 dodał/a następującą plik:
theme_4.rar [2.95kB / 423 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 14.02.2009 12:54:42

Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 19:23:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
pixiproject
Myślę, że problem leży po stronie twojego loga. Czy na poprzedniej skórce miało takie same wymiary?
Nie wiem czy to coś pomoże, bo nie używam PF v6.

Jeśli chodzi o odstep to w theme.php zamień to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

na to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez pixiproject dnia 14.02.2009 17:08:17

http://projectsite.unl.pl
Gismo_PL
Bodzio222 napisał/a:
Mógłby ktoś mi powiedzieć jak rozciągnąć i wydłużyć to logo?

Obraz jest skalowany ponieważ masz to narzucone przez kod theme'a w linii 38:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jak widać wysokość -> height oraz szerokość -> width masz ściśle określone. Możesz je zmieniać dowolnie i dostosowywać do swoich potrzeb.
Jeśli zaś chodzi o odstęp od krawędzi ekranu to możesz wykorzystać np. właściwość stylu: margin-left
Edytowane przez Pieka dnia 14.02.2009 15:10:11

http://fsong.pl
Bodzio222
Gismo_PL wielkie dzięki, udało mi się rozciągnąć to logo, tyle że trochę się rozjechał u góry ten theme ;/ Wiecie może jak to dopracować? W ostateczności jak usunąć te dwa odczepione "elementy" za logiem? I o co chodzi z tym margin-left bo ja jestem kompletnie zielony, a nie mogę znaleźć go w theme.php.
Edytowane przez Pieka dnia 14.02.2009 22:41:49

Gismo_PL
Pieka jak to czytał to pewnie aż kipiał ze złości Angry Mi ciśnienie aż się podnosi jak widzę co napisałeś - chyba powinien zostać stworzony nowy dział na forum: Zrób to za mnie i tam powinny być przenoszone tego typu posty. Są pewne podstawy, które powinno się znać.
W przypadku Twojej strony jest kilka rozwiązań. Można między innymi poddać małej obróbce grafikę nagłówka strony. Chodzi mi dokładnie o elementy obramowania Twojego banera z lewej i prawej jego strony: left_head.gif oraz right_head.gif Powinny mieć o ile się nie mylę wysokość 251px(pikseli). Potem wystarczy ustawić wysokości komórek danych <td> i po sprawie.

http://fsong.pl
Bodzio222
A jak zrobić by logo dopasowywało się do różnych rozdzielczości w tej skórce? Bo próbowałem porad z forum, ale jakoś nie zadziałały;/ I czy nie mógłby mi ktoś jaśniej wyjaśnić, jeśli chodzi o to zwężenie strony ? Ja rozumiem, że trzeba znać podstawy i pewnie Was wnerwiają takie pytania, ale nie wszyscy się na tym znają, a przynajmniej nie ja. Pozdrawiam

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl