ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 36

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Co sądzisz o pamiętniku www?
Dla dzieci dobra alternatywa papierowego Dla dzieci dobra alternatywa papierowego 40%[8 głosów]
Nie mam zdania Nie mam zdania 15%[3 głosów]
Nikt tego nie będzie chciał posiadać Nikt tego nie będzie chciał posiadać 45%[9 głosów]
Głosów ogółem : 20
 Drukuj temat
Pamiętnik jak za starych dobrych czasów
ptq
Kiedyś jak jeszcze się było dzieckiem, prowadziło się pamiętnik. Zwykle to był zeszyt do którego wpisywali się znajomi, o ile się dało im taką możliwość. Wpisywali się różnie, jedni opisywali jak to Ciebie bardzo lubią, inni jakieś sentenje wypowiedziane przez mądrzejszych, ale zawsze zostawiali coś po sobie, nierzadko dodając swoje zdjęcie.

Z nudów i za namową swojej kobiety (znowu) przeniosłem pomysł do internetu.

Zasada jest prosta, każdy zarejestrowany musi zostać aktywowany przez administratora, i dopóki to nie nastąpi, nie ma szans na wgląd w maile innych użytkowników ani nie może samemu dodawać wpisów.

Każdy użytkownik może dodać zdjęcie do profilu.

Administrator ma prawo usunąć konto z pamiętnika, jednocześnie usuwając wpis tej osoby.

Może zdezaktywować konto użytkownika.

Po zaakceptowaniu konta, użytkownik może się wpisać do pamiętnika. Oczywiście wpis także przechodzi przez weryfikację, aby nie została umieszczona bez wiedzy właściciela jakaś treść typu, TY POPI@#$%&. Raz zaakceptowany wpis nie może już zostać ani zmodyfikowany, ani usunięty.

Użytkownikowi przysługuję tylko jeden wpis.

Instalacja:
Wgrywamy pliki na serwer, przy wejściu na stronkę, automatycznie odpala się setup, konfigurujemy bazę danych, plik setup sam się kasuje, tworząc ustawienia. Pierwszy zarejestrowany user staje się adminem.

Automatycznie w stopce wyświetlane są prawa autorskie, że strona należy do administratora (imię i nazwisko) a w kontakcie jego adres email.

Teraz pytanie:
Zastanawiam się czy dzieci się mogą zainteresować takim pamiętnikiem (darmowy).

Aktualnie prowadzony przez moją kobietę (test) znajduje się pod adresem:
www.lidzia.webbes...
-------------------------------
uwielbiam grzebanie w kodzie Grin

www.webbest.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:16:45
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
emil90ck
Fajna sprawa Smile Dobra robota Grin

http://www.bluemoney.pl
marcel0001
Znaczy będzie to tak że ty zrobisz stronę zachęcającą do założenia czegoś takiego na swojej stronie, dasz gotowe pliki i każdy będzie mógł sobie to ściągnąć wrzucić na serwer, i prowadzić dla swoich znajomych ?

www.isport.net.pl
ptq
Zastanawiam się nad taką możliwością.
Aczkolwiek bardziej mnie interesuje wersja u mnie, w której malusie miejsce zajmują reklamy adsense. Lecz wersja total free też wchodzi w rachubę. Kwestia nie rozwiązana.
Edytowane przez ICEK dnia 13.02.2009 22:16:29

www.webbest.pl
Seba0p
Przecież jest wiele serwisów oferujących stworzenie własnego bloga. Jeśli chodzi o darmowe skrypty, to na przykład - Wordpress.

http://seba0p.pl
ptq
Tylko że blog to pamiętnik typu "moja codzienność" a to co ja napisałem, przechowuje wpisy znajomych. Wiem że rodzajów pamiętników jest dużo Smile Z drugiej strony nie jestem obeznany z blogami, i nie wiem czy mają taką możliwość, aby inni robili wpisy na pamiątkę.

www.webbest.pl
Lukiqq
Jakaś myśl to jest Smile Ja nigdy nie miałem pociągu do blogowania/pisania pamiętników więc sama idea jest mi obca. Od strony kodu jest prawie dobrze Smile Powodzenia!
strzelec.png
itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :]
Pomoc na GG wyłącznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje się na forum.

itvortal.avx.pl
ptq
Jak to prawie dobrze? :]

www.webbest.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl