Zobacz temat
Dodatkowe pola w newsach
|
|
alek49 |
Dodany dnia 10.01.2009 18:11:25
|
Przedszkolak Postów: 7 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 08.03.2006 18:07 |
Witam Dodałem w bazie danych dodatkowe pola w tabeli newsy. Są to termin, miejsce i uwagi. Jak mogę te pola wstawić do formularza który odpowiada za dodawanie newsów oraz ich edycję. Mam już wpisanych około 80 newsów które muszę wzbogacić o te dodatkowe informacje. Jednocześnie chcę utworzyć własne skrypty które do prawidłowego funkcjonowania wymagają tych dodatkowych pól. I kolejne pytanie. Pole termin musi mieć możliwość wprowadzenia kilku lub kilkunastu dat(dzień, miesiąc, rok niekoniecznie) w taki sposób aby można było wybierać newsy po tych datach. Np: news ma w polu Termin datę 12.03.2009 i 23.05.2009 a ja mogę go wyszukać po jednej z tych dat. Wyjaśnię celowość tych działań. Newsy pełnią rolę informacji o wydarzeniach które miały miejsce. Muszę mieć możliwość wybierania tych które odbyły się w danym dniu i ewentualnie takich które odbyły się w ostatnich dwóch tygodniach. Nie muszą się one wyświetlać podczas czytania newsów, są mi potrzebne tylko do wyszukiwania. Pozdrawiam Wiadomość doklejona: Hmmmm. Szkoda że sprawa poruszona przez moją osobę umyka innym. Wydaje mi się że dobrym pomysłem by było stworzenie moda pozwalającego dodawać dodatkowe pola-właściwości do newsów czy artykułów. Trochę pisane pod moje potrzeby ale ja sam czuję się cienki w te klocki aby podjąć się takiej modyfikacji. Pozdrawiam PW od moderatora:
Edytowane przez alek49 dnia 21.01.2009 18:35:41 Chcę to mogę. Czasem nie chcę a mogę.
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 23:45:57
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |