ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 36

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
www.html.unl.pl - HTML dla początkujących
gonio012
Witam proszę o ocenę strony www.html.unl.pl. Proszę wypisać plusy jak również minusy.
Dziękuję i pozdrawiam,
Gonio012.
Edytowane przez Pieka dnia 09.01.2009 18:33:52

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:49:26
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Jest. Jej treść na pewno się komuś przyda. Nawet wygląda nieźle, choć kupowanie szablonu na stronę, na której człowiek ma się nauczyć HTML-a dla mnie jest takie... dziwne. Można było samemu coś skombinować. Napis w powitaniu adekwatny do treści, to cieszy.

Tragicznie małe okienka listingów (wygodniej i estetyczniej wyglądałoby np. wstawienie kodu w znacznik <code></code>, ew. <code><pre></pre></code>,
Errors found while checking this document as HTML 4.01 Transitional!Result: 130 Errors, 39 warning(s)
też powinno dać do myślenia. Fajnie też przegląda się opisy tych starych znaczników, ale w końcu to strona o HTML, więc nie czepiam się zbytnio. Ogólnie znam lepsze strony o tej tematyce, zatem do ich jakości jak najbardziej powinieneś dążyć. Dalszego zapału i chęci życzę.

http://jantom.info
gonio012
Dziękuję za ocenę.
Errors found while checking this document as HTML 4.01 Transitional!Result: 130 Errors, 39 warning(s)
Gdzie występuje ten błąd?
Postaram się dostosować do wszystkich Twoich uwag.
Edytowane przez gonio012 dnia 09.01.2009 15:00:04

Piotrroger
Dwie rzeczy:
1. "Drogi gościu,jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta załóż je za darmo,natomiast gdy je już masz zaloguj się.
Dziękujemy" - czepiam się, ale po przecinku powinna być zawsze spacja. W newsach też w niektórych miejscach po przecinku nie ma spacji. Tak samo jest z kropką - stawiając przecinek lub kropkę, zawsze po nim robimy spację.
2. Wyrównaj wszędzie panele, np. gdy wejdę w tutorial o miganiu panelu z tymże tutorialem jest węższa niż np. panel z komentarzami pod spodem. Tak samo jest z akapitem i pewnie gdzieś jeszcze takie coś by się znalazło. Poprawo to, bo nieestetycznie wygląda.

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
mail
Porażka...

Edit:
Wykonanie strony stoi na niskim poziomie szczególnie jeśli strona jest o kodowaniu w HTML`u.
Design nie przyciąga uwagi odwiedzającego, a złe cięcie oraz spaprane kodowanie odstrasza tych co się już na tym znają.

Radze pouczyć się jeszcze rok/dwa i w tedy bawić się w tego typu projekty.
Edytowane przez mail dnia 09.01.2009 19:06:44

rytek90
Nie przeglądałem dokładnie strony, ale to, co widziałem, zrobione jest chyba "na szybko"...

Najbardziej przykuł moją uwagę jeden element, a mianowicie tło...
Drodzy koledzy i koleżanki, ta strona ma w tle plik graficzny o rozdziałce bagatela: 1500px × 1000px!!! Pliczek ten zajmuje jedynie 781.68 KB ;]
Nie no... moje gratulacje, poprawiłeś mi humor jak nikt inny (w końcu dział "Wasza wesoła twórczość"Wink ;D

PS. mała wskazówka do autora: zainteresuj się oprócz HTML'a jeszcze CSS'em, a szczególnie jedną właściwością (background-repeat)...

Pozdro Grin
Edytowane przez rytek90 dnia 14.01.2009 19:26:53
Zajmuję się modyfikacją php-fusion i podobnych (eXtremeFusion, itp.) - pisz na rytekhl(at)gmail.com !
GamesHouse.info - gry, recenzje, zapowiedzi, newsy, download, PC, Xbox, Playstation

www.gameshouse.info
Chemikpil
No to niewątpliwie działa na minus strony która ma uczyć początkujących jak najlepiej pisać strony www.
No ale mam nadzieje że administrator zapozna się z powtarzaniem tła i zmieni to ;p
Nie pisać na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej odsłonie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
gonio012
W ferie planuję remont strony. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycję proszę wypiszcie je w tym wątku.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl