ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 41

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Logowanie php a'la token
kamilavictoria
Witam
Jako że jest to mój pierwszy post na forum php chciałam się przywitać <hello> Wink Wiem że dla większości (czytaj 99,99%) z Was mój problem jest głupi ale dla mnie jest duży bo nigdy nie miałam styczności z php i jestem totalnie albo nawet bardziej zielona w tym temacie. Otóż muszę zrobić takie rzeczy:
1. Logując się do index.html podaje się imię i nazwisko oraz przepisuje się kod z obrazka. I znów w zależności od tego czy się dobrze wszystko wpisze jest albo blad.html albo zalogowany.html To przepisywanie z obrazka to ma być bez udziwnień takie najprostsze jak się tylko da np coś takiego jak np. tutaj znalazlam ale nie wiem jak tego uzyc ... tiredsmiley.gif http://webmade.or...ch-php.php
Ile plików z tego skleić i jak mają wyglądać ? gdzie te obrazki wrzucić ??

2.W wielkim skrócie ma to być jakby symulacja działania tokena na USB. Taki przykład uwierzytelniania.
Wkładamy USB, włączamy stronkę z tego pendriva, ona automatycznie generuje i zapisuje w pliku tekstowym na tym pednrivie jakaś liczbę.
Potem wchodzimy na na stronę www (przez serwer www Apache). Ona również generuje przy starcie liczbę. Strona posiada formularz do wpisania loginu. Po podaniu loginu serwer sprawdza na tym pendivie (czyli np w E:\haslo.txt) czy jest taki sam ciąg liczb co wygenerowany podczas startu tej strony. Jeżeli podany login i te liczby się zgadzają to przenosi na stronkę zalogowany.html a jeżeli te liczby lub login się nie zgodzą to przenosi na blad.html Czyli poprostu ta strona uruchomiona z serwera musi wygenerować przy starcie tą samą liczbę co na pendrivie żeby dało się poprawnie zalogować.

Proszę się nie śmiać że jestem blondynką ale kompletnie nie wiem jak zacząć i o co w tym chodzi ale na kierunku nauczycielskim nie muszę znać programowania (miejmy nadzieję że bardziej zaawansowanego nie...). Zagoglowałam tu i ówdzie ale nie znalazłam gotowych plików tylko jakieś fragmenty kodów. A skleić tego nie potrafię...Frown

Poproszę o podpowiedzi jak najprostsze jak to zrobić lub najlepiej gotowe pliki bo wiem że nie jest to trudne dla kogoś kto kiedykolwiek miał styczność z php. Pięć minut dla kogoś a dla mnie zbawienie bo muszę mieć to na piątek. Dla pomocnej dłoni przewiduję nagrodę..Smile
Chętnie na priv lub tutaj pogadam z kimś otwartym na pomoc.

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 00:36:24
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl