ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 29

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Jaki smartfon, palmfon lub palmtop z modułem GSM w rozsądnej cenie?
ICEK
Witam,
Poszukuje jakigoś smartfonika albo palmfonika czy palmtoipa z modułem gsm. Chce mieć telefon z fajnymi bajerami. Obowiązkowo musi byc Wi-Fi. Chciałbym coś na wzór Iphona, LG KS20 lub HTC Touch diamond. Duży dotykowy, ekran, wi-fi, usb i dobra bateria. Bo LG i HTC diamond mają słabiutką bateryjke. Może ma ktoś coś co jest godne polecenia? Z góry dziękuje za wszelkiego rodzaju propozycje. Smile Cena niech nie będzie przesadzona, do 1500zł.

Pozdrawiam Smile

www.modlinski.net
Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 21:58:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Przyjrzyj sie Omni (Samsung SGH-i900), funkcjonalnie i cenowo miesci sie w opisanych przez Ciebie granicach Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
JazOOn
W każdym razie nie brałbym I-phone'a. A czy dotykowy ekran to mus? Bo ja korzystam z Nokii N95 i mam wszystko co chce, tj. moduł wlan, dobry procek, akcelerator grafiki, i czujnik ruchu, czym rowniez mozesz sterowac telefonem.

ICEK
Pieka jakoś do Omni nie mam przekonania. JazOOn co do I-phone'a to wiem, wiem nie biorę hehe :-) Jest fajny, ale moim zdaniem ma jeszcze dużo wad a jest sporo innych fajnych zabawek. Nokia N95 jest taka zwykła ... Pfft :-)

www.modlinski.net
khaman
Hmmm HTC Tytan II

Z doświadczenia mogę polecić (oczywiście plus nakładka SPB Shell) choć troszkę "krowa" Ale naprawdę WSZYSTKOMAJĄCY.
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

JazOOn
ICEK napisał/a:
Pieka jakoś do Omni nie mam przekonania. JazOOn co do I-phone'a to wiem, wiem nie biorę hehe :-) Jest fajny, ale moim zdaniem ma jeszcze dużo wad a jest sporo innych fajnych zabawek. Nokia N95 jest taka zwykła ... Pfft :-)

Wiesz, poinstalowałem troszke aplikacji i naprawde ten fonik ma niesamowite możliwości. Nawet może służyc jako kamera obserwacyjna, która po wykryciu ruchu w zasięgu jej widzenia wysyła ci sms Pfft Ot taki przykład. A z bardziej przyziemnych, to mam pełen pakiet office, czytnik kodów, kapitalne gry 3d, a można dokupic sobie pełną klawiature dzialajaca przez Bluetooth

Pieka
Jesli mowisz o N95, a nie N95 8GB, to nawet nie wspominaj. Ta wersja nadaje sie najwyzej do dzwonienia.
Ilosc wad oraz problemow zwiazanych z pierwsza wersja tego smartfona jest przytlaczajaca i dyskwalifikujaca.

Z kolega TyTN II jest podobnie. Sam chcialem go miesc i bylem bardzo blisko zakupu, jednak czytajac opinie uzytkownikow podarowalem sobie te wersje. Sprzetowo wyglada calkiem ciekawe, ale brak odpowiednich sterownikow jest nie do przyjecia... Po co super sprzet, ktorego walorow nie da sie wykorzystac? (pyt. ret.)
Edytowane przez Pieka dnia 29.11.2008 13:42:16
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ICEK
O.o dobrze, że założyłem ten temat bo bym się chyba na TyTN II skusił Smile Ostatnio wylukałem sobie Asuska P535 i Asus P750 oraz Asus P527, miał może ktoś z Was z nimi do czynienia? Podoba mi się jeszcze HTC Touch Pro, ale cena trocha zniechęca Smile Ciekawy też jest HTC ALPINE, ale niestety wycofany z produkcji. Czasami sie zastanawiam czy Ci projektanci maja oczy w tyłku, bo niektóre telefony to porażka, albo mają jedno to drugiego już nie mają albo jak są ładne z wyglądu to o zawartości szkoda gadać :-)

www.modlinski.net
Hanys997
Osobiście korzystam z OMNI i jest jak najbardziej OK, bynajmniej do moich potrzeb. Nokia N95 jest taka dresiarska cegła za przeproszeniem i na dodatek stwarza wiele problemów. Rozważ także opcje Goldfish X650
Pozdrawiam Hanys !

www.model-klub.pl
Pieka
ICEK napisał/a:
..Ostatnio wylukałem sobie Asuska P535..HTC Touch Pro..

Oba modele sa ciekawa propozycja i spokojnie moge oba polecic. Najlepiej bedzie jesli wlasnorecznie sprawdzisz.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ICEK
Pieka napisał/a:
Oba modele sa ciekawa propozycja i spokojnie moge oba polecic. Najlepiej bedzie jesli wlasnorecznie sprawdzisz.

Tak właśnie zrobię, najpierw je sam przetestuje a potem dopiero kupię :-) Choć Touch Pro troche cenowo cięzko, ale może przed świętami coś stanieje zwłaszcza, że teraz jest szał na HTC Touch HD. @Hanys997 a co do tych Etenów Goldfish to czytałem, że strasznie przymulają, prawda to?

www.modlinski.net
khaman
@Pieka - tak tylko w jednym masz racje - sterowniki grafiki są w Tytan II słabe (ale to ogólnie wada programistów HTC - ostatnio słyszałem gdzieś, że chłopaki z xda-developers wyjeli sterowniki z samsunga do HTCka i śmigało bosko). Ale to w zasadzie jedyna wada jaką zauważyłem. Wiesz przed zakupem też czytałem opinie. Prawdą jest jednak, że w internecie można trafić na opinie ludzi, nieco "przewrażliwionych" na tematy zbyt fachowe, których normalny użytkownik nie zauważa. Gdybym miał kierować się tymi opiniami to zostałbym przy nokii 6610 Wink
Edytowane przez khaman dnia 30.11.2008 23:48:53
Posty pomocne oznaczaj jako pomógłhelp.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Pieka
Przerabiam temat HTC, glownie TyTN II od jego zapowiedzi, wiec wybacz, ale nie polegam na opiniach przewrazliwionych ludzi, tylko fachowych testach i benchmarkach. A te niestety wypadaja slabo. Stad moja opinia i decyzja o pozostaniu przy SE. Aktualnie mam na tapecie XPERIE X1 i mam nadzieje, ze to bedzie to Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Hanys997
Wcześniejsze Golfishe potrafiły zmulić imprezkę Wink Ale ten jest bardzo OK.
Pozdrawiam Hanys !

www.model-klub.pl
JazOOn
Pieka napisał/a:
Jesli mowisz o N95, a nie N95 8GB, to nawet nie wspominaj. Ta wersja nadaje sie najwyzej do dzwonienia.
Ilosc wad oraz problemow zwiazanych z pierwsza wersja tego smartfona jest przytlaczajaca i dyskwalifikujaca.

Zupełnie jakbyśmy mówili o róznych telefonach, bo ja mam N95 i uważam że jest wszystko jak najbardziej ok. Oczywiście 8GB jest lepsza, ma więcej ramu itd. ale nie będe płacił (Przynajmniej narazie) kupe kasy za troche ramu i większy o 0.2 cala ekran.

Przy okazji - Nokia wypusza N97 - na symbianie z dotykowym wyświetlaczem i wysuwaną klawiaturą QWERTY i to będzie następny moj idealny telefon.
Edytowane przez JazOOn dnia 06.12.2008 11:47:46

Pieka
JazOOn napisał/a:
..Oczywiście 8GB jest lepsza, ma więcej ramu itd. ale nie będe płacił (Przynajmniej narazie) kupe kasy za troche ramu i większy o 0.2 cala ekran...

To dwie z calej gamy roznic miedzy tymi modelami, ale faktycznie, obie sa widoczne na pierwszy rzut oka.
Jesli ten jest Twoim pierwszym idealnym telefonem to ja dziekuje, zycze powodzenia Grin
Edytowane przez Pieka dnia 06.12.2008 11:58:42
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
JazOOn
Pieka napisał/a:
JazOOn napisał/a:
..Oczywiście 8GB jest lepsza, ma więcej ramu itd. ale nie będe płacił (Przynajmniej narazie) kupe kasy za troche ramu i większy o 0.2 cala ekran...

To dwie z calej gamy roznic miedzy tymi modelami, ale faktycznie, obie sa widoczne na pierwszy rzut oka.
Jesli ten jest Twoim pierwszym idealnym telefonem to ja dziekuje, zycze powodzenia Grin

Proszę. Są gusta i guściki. Jeden woli brunetki inny blondynki. N95 nie jest idealnym telefonem dla mnie, ale jak na razie najbliższy moim potrzebom.

Pieka
JazOOn napisał/a:
..N95 nie jest idealnym telefonem dla mnie, ale jak na razie najbliższy moim potrzebom.

Czyli nazywajac rzeczy po imieniu, jest fajna zabaweczka, ktora zajmuje Ci czas i daje wiele radosci Grin Jednak nie do tego sluzy telefon.. Wiem, wiem, Ty lubisz swiecidelka etc., calkiem jak sroczka Wink Milej zabawy.
Dla mnie telefon musi byc przede wszystkim funkcjonalny i absolutnie nie moze zaskakiwac roznym, tym bardziej nieprzewidzianym zachowaniem. Niestety, model przez Ciebie wychwalany jest w tej mierze niejako przodownikiem. Stad tez moja opinia co do natury posiadania przez Ciebie tego modelu. Nic osobistego, ot po prostu stwierdzenie.
Ale masz racje co do jednego, "de gustibus non est disputandum" Wink

@ICEK - I jak, kupiles juz cos, czy nadal dumasz? Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ICEK
Jeszcze dumam, liczyłem, że na święta coś staniej, a tu lipa, a jeśli chodzi o Asuska P535, to kurde poczytałem, że strasznie gubi zasięg i ma totalnie kiczowata baterie, że bardzo szybko się rozładowuje, no i tak szukam i szukam i czekam aż coś się nawinie ;P Smile

www.modlinski.net
JazOOn
Pieka napisał/a:
Czyli nazywajac rzeczy po imieniu, jest fajna zabaweczka, ktora zajmuje Ci czas i daje wiele radosci Grin Jednak nie do tego sluzy telefon.. Wiem, wiem, Ty lubisz swiecidelka etc., calkiem jak sroczka Wink

Czy ja wiem? No fakt ma troszke pobłyszczeć, ale przydatna jest nawigacja (zwłaszcza jak się wgra firmówki np. tomtoma albo garmina) do tego pakiet office, wiec szybko mogę napisac cos pode drogą.
Swoją drogą zastanawiam się czy będe przechodził na touch + symbian (N97 przyszła) czy moze zainwestowac w windows mobile z dotykowym ekranem.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl