Nasza strona używa ciasteczek do przechowywania pewnych informacji na Twoim komputerze. Więcej na ten temat znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Aby strona działała poprawnie, zaakceptuj nasze ciasteczka.
Witam chciałbym utworzyć dodatkowe pole użytkownika (opis) którego zawartość będzie wyświetlana po najechaniu na Nick użytkownika z użyciem efektu ajax. Z efektem w ajax (tooltip) dam sobie rade ale jak zrobić aby rzeczywiście dane zostały w nim wyświetlone. Z góry dziękuję za pomoc!
a jednak nie dałem rady, utworzyłem nowe pole w profilu usera i jest ok, mam już efekt ajax i teraz chce aby po najechaniu na nick w SB usera pojawiła się treść tego pola, niestety niewiem jak to zrobić (co zrobić aby dane zostały przesłane)
Wiadomość doklejona:
a więc tak dodałem do wyświtlania ".$userdata['user_opis']." ale to wyświetla opis użytkownika który jest zalogowany czyli mój po najechaniu na każdego, co zrobić aby wyświetlało opis użytkownika a nie mój??
pewnie trzeba wykonać zapytanie do bazy, lub coś podobnego ale ja nie znam się na tym i nie potrafię skleić właściwego kodu.
///edit
próbowałem także z ".$data['user_opis']." ale wtedy wyskoczył błąd:
GeSHi: PHP
Notice: Undefined index: user_opis in D:\Program Files\wamp\www\php-fusion\infusions\shoutbox_panel\shoutbox_panel.php on line 168
Zinterpretowano w sekund: 0.028, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10