Zobacz temat
Jak wgrać ponownie domyślną galerię?
|
|
shaiboos |
Dodany dnia 27.10.2008 10:06:52
|
Przedszkolak Postów: 72 Pomógł: 3 Data rejestracji: 17.09.2004 20:26 |
Witam, nie mogę wrzucić zdjęć do galerii. Najpierw tworzę sobie album przez PA > Zarządzanie Treścią > Galeria Wpisuję tytuł, Opis, wybieram dostępność, nie wiem do czego jest kolejność więc pozostawiam na razie puste następnie w polu miniatura klikam na "Przeglądaj i wybieram sobie z dysku miniaturkę. Wciskam zapisz i dodaje się Album, ale w miejscu miniaturki widnieje tylko napis "Brak miniatur" Klikam na ten "Brak miniatur" (cały czas w PA) i przechodzę w ten sposób do dodawania zdjęcia. Znowu wypełniam tytuł, opis a w polu Obraz klikam i wybieram z dysku zdjęcie, zapisuję i... no niby bez błędów więc wchodzę do galerii na stronie i mam album bez miniatur z podpisem "Zdjęć: 1" wchodzę i mam tylko tytuł dodanego zdjęcia, jego opis i znowu bez miniatury klikam na to, wyskakuje paseczek LOADING (zainstalowałem wtyczkę HS Gallery dla PF7) i tak się może ładować w nieskończoność - sprawdzałem na serwerze, nigdzie tego zdjęcia nie ma. Wcześniej zupgradowałem EF IV do PF7 - na EF IV kiedyś wrzucałem jakieś wtyczki na Galerię, których teraz nie pamiętam i je własnoręcznie próbowałem odisntalować. Prawdopodobnie coś po prostu namotałem i chciałbym teraz usunąć w ogóle wszystko co może mieć związek z galerią i wgrać to od nowa z PF v7. Które pliki i wpisy w bazie powinienem usunąć, zmienić aby od nowa zainstalować galeirę domyślną z PF7? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 21:37:46
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 27.10.2008 10:10:40
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Moze po prostu masz zle chmody lub brakuje Ci katalogu tmp? Sprawdz wszystko. CHMODy 777: - images, - photoalbum, - submissions. Katalog tmp umieszczony w glownym katalogu strony. Wszystko zalezy od hostingu. Edit: Dla pewnosci nadpisz pliki zwiazane z galeria, zarowno w katalogu administration jak i includes, nie wspominajac o glownym katalogu strony. Edytowane przez Pieka dnia 27.10.2008 10:13:53 Jestem jaki jestem
|
|
|
shaiboos |
Dodany dnia 27.10.2008 10:56:35
|
Przedszkolak Postów: 72 Pomógł: 3 Data rejestracji: 17.09.2004 20:26 |
Zadziałało - zabrakło u mnie folderu tmp w katalogu strony - był na serwerze, ale w innym miejscu. Dziękuję za pomoc. |
|
Przejdź do forum: |