Zobacz temat
Bład po aktualizacji związany z subheader.php
|
|
rabit7 |
Dodany dnia 22.10.2008 05:46:31
|
Przedszkolak Postów: 57 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 02.02.2008 08:21 |
Już jakiś czas temu strona mi się poprostu popsuła. Aktualizowałem wtedy stronę ze starszej wersji, wcześniej jak aktualizowałem niejednokrotnie wszystko było dobrze aż do czasu gdy wyszła bardziej zaawansowana wersja i coś się zepsuło. Nie wiem jak to odczytać co z tym zrobić etc. Jestem w kropce. Jaka kolwiek pomoc by się przydała.... Było by świetnie jakby poprostu działała, nawet z błedami. Mógłlbym zrobić nową, ale info pisane na tamtej stronie bym przeniósł, a tak bym musiał pisac wszystko od początku co nie jest przyjemne. Proszę o jakiekolwiek rady. .. ; ( Albo też może jest możliwość skopiowania w pewnych tekstów. Ja się nie orientuje, ale na pewno dla osób co długo siedza już w php fusion nie byłby to duzy problem ; / PW od moderatora:
Edytowane przez rabit7 dnia 24.10.2008 21:05:14 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 20:53:52
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
arturg |
Dodany dnia 22.10.2008 08:17:31
|
Początkujący Postów: 145 Pomógł: 3 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 11.09.2006 10:23 |
Nadpisz katalog skórki Gillete na serwerze. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 22.10.2008 08:59:50
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Nie postapiles zgodnie z opisem aktualizacji i teraz brakuje plikow skorki, a scislej Gillette. Aktualizacje w PA juz masz za soba z tego co widze, wiec teraz musisz usunac stare pliki i na ich miejsce umiesc nowe, pobrane z paczki v7 Core PL (nie UTF-8!). Pamietaj, ze jej nazwa musi zaczynac sie wielka litera, w przeciwnym razie ponownie ujrzysz w/w blad, co w rezultacie da bledy zamiast strony. Zawsze nalezy czytac readme, a dopiero pozniej dzialac. Poza tym, w PHP-Fusion v7 nie ma pliku subheader.php, o czym wiedzialbys czytajac nasze forum. Jeszcze raz powtarzam, PHP-Fusion v7 nie jest w zaden sposob kompatybilny z nizszymi wersjami, wiec pliki z v6 sa tu bezuzyteczne i najlepiej jest je calkowicie usunac, tym samym oszczedzajac sobie klopotow. Edytowane przez Pieka dnia 22.10.2008 09:11:54 Jestem jaki jestem
|
|
|
Wooya |
Dodany dnia 22.10.2008 13:11:42
|
Zaawansowany Postów: 1449 Pomógł: 22 Data rejestracji: 30.01.2005 15:40 |
Nie postapiles zgodnie z opisem aktualizacji i teraz brakuje plikow skorki, a scislej Gillette. To akurat nie jest az tak wazne, bo w przypadku braku skorki domyslnej v7 sam szuka pierwszej lepszej dostepnej w katalogu themes. Oczywiscie skorka musi byc kompatybilna z v7 aby ten mechanizm zadzialal... ... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ... |
|
|
rabit7 |
Dodany dnia 24.10.2008 20:50:56
|
Przedszkolak Postów: 57 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 02.02.2008 08:21 |
Nadpisz katalog skórki Gillete na serwerze. Aha czyli proponujesz zamienić skórke. Ok spróbuje. Wgrać potrafie, ale gorzej, żeby była domyślnie o_O Pieka napisał/a: Nie postapiles zgodnie z opisem aktualizacji i teraz brakuje plikow skorki, a scislej Gillette. Aktualizacje w PA juz masz za soba z tego co widze, wiec teraz musisz usunac stare pliki i na ich miejsce umiesc nowe, pobrane z paczki v7 Core PL (nie UTF-8!). Pamietaj, ze jej nazwa musi zaczynac sie wielka litera, w przeciwnym razie ponownie ujrzysz w/w blad, co w rezultacie da bledy zamiast strony. Zawsze nalezy czytac readme, a dopiero pozniej dzialac. Poza tym, w PHP-Fusion v7 nie ma pliku subheader.php, o czym wiedzialbys czytajac nasze forum. Jeszcze raz powtarzam, PHP-Fusion v7 nie jest w zaden sposob kompatybilny z nizszymi wersjami, wiec pliki z v6 sa tu bezuzyteczne i najlepiej jest je calkowicie usunac, tym samym oszczedzajac sobie klopotow. Zawsze nalezy czytac readme, a dopiero pozniej dzialac. Czytałem, bynajmniej staram się jak najwiecej przeczytać odnośnie aktualizacji. He tak się składało, że już chyba kiedyś mi pisałeś, że nowsza wersja nie ma pliku subheader.php Przeanalizuje i poszukam odnośnie tego co napisałeś na poczatku tego posta ; ) Tu http://mods.php-f...ad_id=1193 chyba znajdę tą skórkę ? Jestem trochę zdezorientowany, bo ostatnio jak tu byłem był inny theme i stara wersaj php-fusion zapewne ; x wiec teraz musisz usunac stare pliki i na ich miejsce umiesc nowe hm to co radzisz jeszcze zamienić ? Wiem, że domyślną skórkę jaką miałem to tą którą edytowałem, czyli podmieniałem grafiki, czy dodawałem linki na samym dole. Podmienić pliki z wersji która podałem wyżej ?> Wgrałem do Themes theme Gillete i ... iiiiii omfg nie wiem jak ale się strona wyświetliła. Mi się pokazała strona, zaś zanjomemhy to pisze: Fatal error: Call to undefined function: render_header() in /var/www/sites/yoyo.pl/f/b/fb-clan/subheader.php on line 31
Edytowane przez rabit7 dnia 24.10.2008 22:32:07 |
|
Przejdź do forum: |