Zobacz temat
Licencja php fusion a reklamy ?
|
|
przemek89k |
Dodany dnia 17.10.2008 20:00:04
|
Przedszkolak Postów: 1 Data rejestracji: 17.10.2008 19:52 |
Witam. Mam takie małe pytanko. Czy Licencja Php fusion pozwala aby czerpać zyski z reklam na własnej stronie. Chodzi mi o darmową wersję php fusion , chciałbym tam zainstalować płatne reklamy google adsense na swojej stronie. I tak się zastanawiam czy to nie będzie wykrozystanie komercyjne a co za tym idzie - nie zgodne z licencją. Czy starsza wersja php fusion v6 - zezwala na takie coś ? A może nowsza v7.0 też pozwala ? Wiem tylko że mogę w wersji 6.0 modyfikować stopkę , czego nie ma w wersji 7 (tam muszę zostawić ją nie zmienioną ) PS: Czy w przypadku instalacji dodatkowych themów (skórek) mogę stracić licencje na wyświetlanie płatnych reklam na stronie ? (tzn. reklam google adsense) |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 07:58:56
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 17.10.2008 21:10:07
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Licencje PHP-Fusion 6 i 7 należą do tzw. wolnych licencji. One nie zabraniają czerpać zysków z samych programów, a mają chronić ich autora oraz kod, by nikt go nie zamknął. Zatem masz jak najbardziej prawo do działalności zarobkowej opartej na stronie www działającej na silniku PHP-Fusion. Co do skórek - nie można tego wykluczyć. Może się zdarzyć, że skórka będzie bezpłatna tylko do celów niekomercyjnych, bądź niektóre pliki w niej znajdujące się będą zezwalały na takowe użycie - wszystkie informacje znajdziesz w samych skórkach. |
|
Przejdź do forum: |