Zobacz temat
Tworzenie katalogów a safe_mode
|
|
Czytacz |
Dodany dnia 25.09.2008 14:35:42
|
Przedszkolak Postów: 33 Data rejestracji: 18.04.2008 12:33 |
W poprzedniej wersji PHP-Fusion miałem problem z tworzeniem się katalogów w galerii. Pliki dodawane do galerii leciały to jednego i tego samego katalogu niezależnie od albumu czy tego, że są miniaturką. Przyczyną takiej sytuacji miał być włączony safe_mode. Przyjąłem ten fakt z pokorą i znalazłem galerię, w której mogłem załączać pliki wysłane przez ftp (coppermine). Całkiem niedawno uznałem że coppermine jest zbyt rozbudowany jak na moje potrzeby i znalazłem sobie niejakiego ploggera. Pobawiłem się nim trochę żeby sprawdzić jakie daje mi możliwości i... się zdziwiłem. Okazało się, że nowe galerie które tworzę dostają własny folder. Każdy o nazwie albumu, z odpowiednimi zdjęciami w środku. Wynika z tego, że MOŻNA tworzyć katalogi mimo włączonego safe_mode. Dlaczego to nie działało w poprzednim PF, w V7 zresztą też - nie wiem. Być może coś wspólnego z tym ma fakt, że w katalogu galerii znajduje się plik .htaccess? Może warto zgłębić się w kod Ploggera i zobaczyć, jak to u nich jest rozwiązane, a następnie zastosować ten sam mechanizm w PF? Ja niestety w php jestem laikiem, więc sam niewiele uczynię. PW od moderatora:
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 00:44:57
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |