ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 40

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wtyczka - konkursu do php-fusion
decymka
Chciałabym ogłosić na swojej stronie konkurs i potrzebuję Waszej pomocy. Potrzebna jest mi wtyczka.
Chodzi o to aby ludzie każdego dnia oddawali punkty od 1 do 5 na ulubione zdjęcie. Punkty mają być wyłącznie dodatnie i musiałyby się sumować. Ważne jest także aby nie głosować na swoją stronę.
Co Wy na to?

PW od moderatora:
  1. Odświeżenie Tematu - Pieka 06.08 - 19:39

nauczycieleprzedszkola.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 03:14:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kefirek
Trzeba zrobić tabele w bazie danych z kolumnami id | id_strony | datazaglosowania | id_usera | ocena

I teraz tabele gdzie będą zgłaszane strony użytkowników czyli musiał by mieć kolumny id | nazwa strony | id_kto_dodał | opis strony

I teraz prosty formularz który pozwoli na dodawanie stron oraz prosty kod który pozwoli glosować na wybraną stronę którą wcześniej pobierzesz zapytaniem z bazy
Jak znajdę czas to może zrobię całą wtyczkę

Pieka
Kolezanka tego sama nie zrobi i stad ten temat. Prawde mowiac liczylem, ze sie zglosisz i ciesze sie, ze tak sie stalo.
Dla tej strony warto poswiecic odrobine uwagi i czasu.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
decymka
Jest dokładnie tak jak napisał Pieka. Ja mogę coś przerobić, ale sama niestety nie znam się na tym. Już nawet myślałam o przerobieniu galerii, tzn dodaniu nowej i przerobieniu tej nowej. I to też metodą prób i błędów. Także liczę na pomoc.
Edytowane przez decymka dnia 02.08.2008 20:09:37

kefirek
W na chwile obecną wykodziłem trochę kodu Grin wtyczka pozwala na dodawanie stron do konkursu a strony przed dodanie do konkursu są akceptowanie przez administratora. Głosować może każdy użytkownik portalu. W panelu admina są opcje do przeglądania głosów statystki akceptacja stron usuwanie stron z konkursu usuwanie głosów użytkowników itp. ( chwilo jeszcze nieskończone)

By zainstalować wtyczkę wystarczy utworzyć plik o nazwie istaluj.Php plik ten umieszczasz w głównym katalogu strony tam gdzie masz plik maincore.Php itp. I potem odpalasz swoją stronę, czyli twojastron.pl/instaluj.Php i jak wyskoczy, że
Tabela z prawami admina uzupełniona.
Baza danych została utworzona poprawnie.
Baza danych została utworzona poprawnie.
Znaczy, że wszystko jest ok Grin i wtyczka będzie działać
Teraz do katalogu infusion wrzucasz folder konkurs
By użytkownicy mogli dodawać strony umieszczasz w głównym katalogu plik zgłoszenie.Php by użytkownicy mogli oddawać głosy dodajesz tam plik glosuj.Php i potem robisz w menu nawigacyjnym odnośniki do tych stron
W załączniku daje plik, które na chwile obecną wykodziłem nie są jeszcze skończone, bo trochę tego jest Grin

Zapomniałbym zarządzanie wtyczką odbywa się w Panel Administracyjny => Wtyczki => Konkurs stron => jak znajdę czas dorobię to, co trzeba, ale możesz już teraz pisać, co poprawić a co dorobić Grin
Zadniałbym jeszcze o tym że tworzysz w katalogu głównym folder o nazwie bannery
kefirek dodał/a następującą plik:
konukrs.rar [5.98kB / 298 Pobrane]

Edytowane przez kefirek dnia 03.08.2008 21:09:02

decymka
Zainstalowałam. Na razie jest wszystko ok. Powiedz mi tylko czy przerobię te wtyczkę na taką, gdzie można zamiast stron dodawać zdjęcia do konkursu. (To ma być konkurs na zdjęcie)

kefirek
Powiedz mi tylko czy przerobię te wtyczkę na taką, gdzie można zamiast stron dodawać zdjęcia do konkursu. (To ma być konkurs na zdjęcie)
Da się jutro to przerobie. Ale zdjęcia mają użytkownicy dodawać ?
Edytowane przez kefirek dnia 03.08.2008 21:30:12

decymka
Ok. Czekam więc do jutra. A na razie dziękuję Smile Tą sobie zostawię, kiedyś na pewno się przyda. (Jak moje koleżanki będą miały więcej stron)

Tak, zdjęcia mają dodawać, abym później mogła je wystawić do konkursu.

Nadal czekam na przerobioną wtyczkę.
Edytowane przez decymka dnia 06.08.2008 21:10:16

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl