ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 30

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
system wyswietlania info o imprezach
dodo
czesc
mam problem (pomysl). na mojej stronie
http://dodo.sheep... jest system wyswietlania info o imprezach i kalendarz.
niby dziala ok, ale jest pare rzeczy, ktore chcialbym zmienic:
1 - pod lista imprez w dniu dzisiejszym chcialbym linka do strony, ktora wyswietla tylko i wylacznie info o imprezach w danym dniu (takie pelniejsze info, cos w stylu news -> czytaj wiecej).
2 - to samo dotyczy imprez w dniu nastepnym, bo system pod kalendarzem wyswietla "dzisiaj" i jutro").
3 - na dole znajduje sie link "klliknij, aby przeczytac wiecej" i wyswietla sie lista wszyst5kich wydarzen w danym miesiac i mozna tez przejrzec poprzednie/nastepne miesiace. ja chce, zeby imprezy ktore juz sie odbyly byly automatycznie kasowane (ewentualnie przenoszone do archiwum) z listy bierzacego miesiaca, tak zeby byla tylko informacja o tym co dopiero bedzie.
4 - chcialbym to spiac w jeden system z panelem admina i spakowac do infusion'a, bo wydaje mi sie, ze znalazlaby sie osoba, ktorej cos takiego by sie przydalo.

mysle, ze nie jest to jakos specjalnie skomplikowana sprawa, byloby to takie polaczenie newsow w ktorych sie ustawia date konca wyswietlania, z kalendarzem. chodzi mi o taki automat, zebym nie musial sie martwic o kasowanie imprez, ktore sie juz odbyly.

nie znam sie na php, cos tam grzebie w plikach fusiona, ale jakby ktos z was mial pomysl/wiedze, jak cos takiego zrobic, to prosze o pomoc. chcialbym to sam zrobic, ale nie znam sie na tym, co nie znaczy, ze nie moge sie nauczyc. widzicie wogole mozliwosc zmodyfikowania tego kalendarza, tak jak to opisalem??

mam jeszcze wiecej pomyslow, mysle, ze daloby sie w przyszlosci przygotowac wersje fusion, ktora bylaby w sam raz na "miejski" portal, ktory koncentruje sie glownie na przedstawianiu aktualnych wydarzen i na kilka sposobow wyswietla je na stronie.
system newsow jest niewystarczajacy...

pozdrawiam
dodo

http://dodo.sheep...
Edytowane przez dodo dnia 27.08.2005 16:27:44

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 05:59:38
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
22 letni ptak dodo chce, aby ktoś posmakował jego kanapkę z szynką i dodatkami, wydał werdykt w sprawie smaku lub powiedział jakich przypraw brakuje, ale żeby to zrobił przez telefon. Nie wiem dodo czy zauważyłeś, ale tu na Supporcie nie ma tajemnic i sobiepaństwa, lecz wszystko dla wszystkich, bo koryto wspólne. Zapodaj linka do tego MOD'a i spokojnie oczekuj na odpowiedź...
as

dodo
masz racje, moj blad. nie wiem czy chodzi Ci o to, ze chce sobie przypisac tego moda i stac sie jego autorem. jezeli tak myslisz, lub ktokolwiek inny, to chce sie tu wytlumaczyc, ze nie o to mi chodzilo.

fakt, ze nie podalem linka, robie to teraz:

http://www.phpfus...mod_id=120
(trzeba sie zalogowac)

nie zalezy mi na tym, zeby sie podpisac pod czymkolwiek i stac sie czegos autorem, bo to nie fair. jezeli ktos to tak odczytal, to moj blad. nie taki mialem cel
pozdro
dodo

as
Dodo !... ptaszku mój miły - nielotny. Nie bądź taki speszony. Ci co mnie znają trochę dłużej wiedzą, że jestem lekko ten tego (to od metanu, bo na dole robię). Myślenie o kimś na Supporcie w zły sposób, jest bardzo źle widziane (o odzywkach nie wspomnę nawet). Ja napewno w sposób bee o Tobie nie myślałem - zapewniam. Wyluzuj się i baw się dobrze...
as

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl