ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Co odpowiada za kolor tła dołu newsa?
adam1234
Tak jak w temacie, zobaczcie na mojej stronie testowe http://www.strefa...za.yoyo.pl tak jak jest news to dół co jest napisane "dodane przez adam dnia ..." tło jest białe, a chce zmienić na inne, co odpowiada w style.css za zmiane tego?

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 11:17:52
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
szymon
Może tak plik theme.php? A jak nie, to poszukaj w nim render_news. Poszukaj w szukajce czegoś takiego jak tu: http://www.php-fu...post_97824, Pieka podał miejsce, wystarczy teraz znaleźć odpowiednią klasę w style.css.

Na 70% klasa .news-footer.
Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 16:00:19

www.zloteskrzydlo.pl
adam1234
Właśnie w .news-footer próbowałem zmieniać ale zmieniał się tylko kolor czcionki. Za chwile podam theme.php i style.css

styles.css

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i theme.php

Edytowane przez adam1234 dnia 11.07.2008 16:09:07

szymon

Edytowane przez szymon dnia 11.07.2008 16:11:39

www.zloteskrzydlo.pl
adam1234
Jak zmieniłem background-color : #FFF; na #000000; to tylko mi się pokazała taka czarna kreska pod każdym newsem. Co robić teraz?

Lukiqq
Korzystasz z Firefoxa, zainstaluj sobie dodatek "Firebug". Po restarcie przeglądarki pojawi sie taki robaczek po prawej stronie na dole okna, tam klikasz przycisk po lewej stronie "Zbadaj" czy tam "Investigate" i najezdzasz na interesujący Cię element na stronie. Dostaniesz o nim pełne info.
strzelec.png
itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :]
Pomoc na GG wyłącznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje się na forum.

itvortal.avx.pl
adam1234
Nie chce instalować żadnych wtyczek! Chce po prostu widzieć jak zmienić ten kolor z białego na inny, bo wiem że się da, bo sam zmieniłem na biały, ale już nie pamiętam gdzie to było. To w końcu mogę liczyć na jakąś konkretną odpowiedź???

Szapko
Może spróbuj usunąć z klasy news-foter (czy jakoś tam) to co odpowiada za kolor tła i w theme.php w zrób sobie tak:

Nie wiem czy to pomoże.

Lukiqq
Zachowujesz się jak dziecko, Ty po prostu CHCESZ to wiedzieć i już a własnego wkładu 0! Nie chcesz instalować wtyczek i CHCESZ mieć podane wszystko na tacy? To nie pytaj więcej o pomoc!
strzelec.png
itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :]
Pomoc na GG wyłącznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje się na forum.

itvortal.avx.pl
atomek
Ja rozwiązałem ten problem raz na zawszeWink
Po prostu usiadłem, wziąłem kartkę i długopis, i zacząłem w stylach zmieniać po kolei kolor (np. na różowy). Potem "przeleciałem" wszystkie zakładki i zapisywałem gdzie i co się zmieniło, bo często jest tak, że jedna klasa daje tło w kilku miejscach i zmieniając interesujace nas tło przy okazji zmienimy wygląd jeszcze gdzieś. Gdy już wyczaimy gdzie, co i jak działa - spokojnie możemy sobie dopisać dodatkową klasę. Trzeba po prostu "rozgryźć" skórkę żeby móc potem hasać do woliCoolSmile
Edytowane przez atomek dnia 13.07.2008 16:00:35

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl