ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 27

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
nie chciana nazwa uzytkownika
niebieski
Pewnie kots moze sie zetknac z takim problemem jak zarejestrowanie sobie konta pod nazwa jaka nie chcemy, zeby rejestrowali.

Zaznaczam, ze uzywam PHP FUSION uzywam od tygodnia :)

1. Moj problem polegal na tym, ze klient zalozyl konto o nazwie ADMIN. Wiadomo trzeba dzialac. Zmienilem mu nazwe konta i jednoczesnie wpisalem w pliku reestracyjnym /register.php w lini 130

if ((dbrows($result) != 0) or ($username == 'admin') or ($username == 'administrator')) $error = $locale['407']."<br>\n";

Zaznaczam, ze u mnie ludki nie moga zmieniac nazwy uzytkownika, bo w pliku /edit_profile.php w miejscu nazwy uztkownika jest juz "readonly"

Moze sie wyglupilem tym postem, bo jest jakis modulik, jesli tak to przeraszam, jesli nie to moze komus pomoze ten post.

2. Nie wiem czy to bylo, nie chce, zeby mnie ktos skrzyczal, ale pewnie komus moze sie przydac. Np. zeby uzytkownik nie mogl zmienic sobie nazwy. Ja zrobilem taka malutka modyfikacje.

w pliku /edit_profile.php w lini 49 wstawiłem readonly dla <input
to uniemozliwi zmiany w tym formularzu :P

<td class='tbl'><input type='text' name='user_name' value='".$userdata['user_name']."' maxlength='30' class='textbox' style='width:200px;' readonly></td>

Przenioslem post/Pieka

//wyłaczyłem emotki - zszywak
Edytowane przez Pieka dnia 28.08.2005 17:19:35

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 05:25:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
zszywak
Witam niebieskosc,
Twoje usprawnienie pliku register jest świetnie, można by tam dodać nazwy niecenzuralne, i nikt złosliwy nie dałby rady naśmiecić nam na stronie swoim loginem. Twoje usprawnienie mogłoby trafić do Laboratorium Modułów, oczywiście za Twoją zgodą, dostosujemy pliki rejestracyjne z każdej wersji PHP-Fusion, i zaznaczymy oczywiscie, ze modyfikacji dokonałeś Ty.
Potrzebna jest tylko Twoja zgoda, czekamy na odpowiedź!

http://z-themes.pl
JazOOn
i myśle że warto by to wprowadzić do gotowych wersji fusiona, żeby ludzie nie musieli się bawić we wgrywanie...

niebieski
oczywiscie Smile zgadzam sie - moge nawet pomoc.

Pieka
Super! Dziekujemy Smile
Oczywiscie, ze mozesz pomoc! Bylibysmy bardzo wdzieczni Smile
Mysle, ze wszyscy na tym skorzystamy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
JazOOn
i oczywiscie można by było dodać jeszcze inne nie chciane nazwy do tej modyfikacji np. "moderator" lub jakies wulgarne

harapl
Mógłby podesłać mi ktoś ten pliczek na meila ?
Był bym bardzo widzięczny
Pozdrawiam

Bardzo dobry pomysł z tym kodzikiem
Lecz niedało by się tak zrobić jakiegoś moda czy coś
że użytkownicy odrazu którzy piszą na forum/ShoutBox/Nick(profile) byli by odrazu jakoś cenzurowanii..
Bo jak narazie cenzura jest tylko na Forum..
A przydalo by sie cenzurowanie jeszcze na ShouTbox oraz nazwa uzytkownika

http://hARaFTP.xt.pl
crasch
@Harapl - wszystko jest opisane u góry (w pierwszym poście). I wszystko co Ty właśnie chcesz, nie wiem czego Ci w tym "modzie" brak?? Grin

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

as
Nie wiem jak jest w PF v6.xx, ale w EP v6.xx jest cenzura słów w Shoutbox. Nie było jej harapl w EP v5.1, gdyż przy cencurowaniu słów nie działało BBCode. Co do cenzurowania nick'ów to masz to wyżej napisane, ale ja znam harapla z eXtreme i wiem, że harapl lubi dostawać już podmuchaną zupę i aby łyżkę mu włożyć do ręki...
Jesli chcesz aby w EP v.6.xx (wiem, że właśnie tą wersję masz) cenzurowało Ci nazwy nick'ów to musisz wyedytować plik register.php i wkleić przykładowy kod, po linijce 73 ( nie 130):

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Oczywistą jest rzeczą, iż możesz w ten sposób dodać więcej słów, których rejestrujący się userzy nie będą mogli użyć jako nazwy nick'a (chyba umiesz klonować ?). Jeśli użyją nazwy np. admin to dostaną poniższy komunikat:

Login admin jest nazwą zastrzeżoną. Wybież inny login.

Aby jednak tak stać się mogło, to musisz w pliku locale/Polish/register.php po linijce nr. 21 wkleić poniższy kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Hough...
as

crasch
Dobra robota as Smile
Co do cenzury "słów" w Shoutboxie to nie widze problemu, wystarzy wejść w ustawienia włączyć cenzure i wpisać słowa których nie chcemy by urzywali użytkownicy/goście.

pozdro
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl