ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 27

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Instalacja 6.0 na gaa.pl
Orkiusz
Prosze o pomoc Sad przeszukuje forum od rana i jak ktos pisze o problemie z instalacja na gaa.pl to wszyscy tyrają go za to iż takie posty juz istnieją nigdzie nie ma napisane jak zainstalować 6.0 za gaa.pl wrzuciłem all na serwer ustawiłem chmody ładnie pieknie właczam setup wpisuje
Host:localhost
Nazwa usera bazy:act8646
Hasło do bazy:****
Nazwa bazy:act8646
Prefix tabel:fusion_
Co robie zle?Sad co wpisuje zle? Sad co mam poprawić? Sad

Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 23:30:55
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
zszywak
A dlaczego nie rzucisz okiem na lewą strone, na panel z nawigacją, tam gdzie jest Elementarz? zdaje sie, że jest tam link: Instalacja PHP-Fusion v.6, przeczytaj to uważnie - na pewno sobie poradzisz.

http://z-themes.pl
zszywak
Problemy z instalacją na gaa.pl są, wielu userów już sie na to skarżyło, jest tam ograniczony czas wykonywania skryptów, oraz ograniczona ilośc zapytań do bazy danych. Dośc często są problemy, w szczególności, jesli ktoś planuje nieco większą stronę, z wieloma wtyczkami. Nie polecam tego konta, tak, jak nie polecam Lycosa.

Orkiusz
zszywak napisał/a:
A dlaczego nie rzucisz okiem na lewą strone, na panel z nawigacją, tam gdzie jest Elementarz? zdaje sie, że jest tam link: Instalacja PHP-Fusion v.6, przeczytaj to uważnie - na pewno sobie poradzisz.

czytałem opis instalacji juz 10 razy i nie znalazłem tam rozwiązania mojego problemu

Pieka
Jestes pewny, ze zmieniles chmod'a na pliku config?
Jesli tak, to czas porozmawiac z administracja swojego serwera.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
as
Pieka napisał/a:

Żadnych rozmów, żadnych negocjacji, żadnego skomlania o łaskę jaśnie oświeconego Pana administatora serwera. Orkiusz to pewnie kandydat na prawdziwego mena co to piwo, cygarety, laski, dysko (może nawet maryśka od czasu do czasu na rozluźnienie). Więc jeśli tak jest, to odpuść sobie w m-cu wrześniu połowę tego co wykurzysz, 10 piw, 1 wypad na dysko (laski i maryśki możesz sobie nie odmawiać) i wykup na rok cały miejsce z full wypasem na jakimś płatnym serwerku, gdzie nie ma Panów administratorów, a tylko w pół zgięci doradcy na każde Twoje pierdnięcie. Orkiusz może jadnak nie być kandydatem na prawdziwego twardziela i jest (tylko, aż ?) zwykłym kochanym synkiem, kochanego tatusia i kochanej mamusi. Wtedy kochani rodzice powinni wyłożyć kasę dla kochanego synka za to że nie kurzy, nie drinkuje, maryśki nie bierze, na disko nie chodzi, bo woli bibliotekę, a z dziewczyn... (nie! - w to już nie uwierzę). Tak naprawdę to uważam, iż userzy tego Supportu przyznający się do korzystania z free serwerów, powinni być natychmiast banowani

@as - rozumiem co czujesz, ale bardzo proszę aby Twoje odpowiedzi dotyczyły tematu, a nie własnych przemyśleń, dziękuję/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 21.08.2005 18:32:56
as

Orkiusz
as napisał/a:
Pieka napisał/a:

Żadnych rozmów, żadnych negocjacji, żadnego skomlania o łaskę jaśnie oświeconego Pana administatora serwera. Orkiusz to pewnie kandydat na prawdziwego mena co to piwo, cygarety, laski, dysko (może nawet maryśka od czasu do czasu na rozluźnienie). Więc jeśli tak jest, to odpuść sobie w m-cu wrześniu połowę tego co wykurzysz, 10 piw, 1 wypad na dysko (laski i maryśki możesz sobie nie odmawiać) i wykup na rok cały miejsce z full wypasem na jakimś płatnym serwerku, gdzie nie ma Panów administratorów, a tylko w pół zgięci doradcy na każde Twoje pierdnięcie. Orkiusz może jadnak nie być kandydatem na prawdziwego twardziela i jest (tylko, aż ?) zwykłym kochanym synkiem, kochanego tatusia i kochanej mamusi. Wtedy kochani rodzice powinni wyłożyć kasę dla kochanego synka za to że nie kurzy, nie drinkuje, maryśki nie bierze, na disko nie chodzi, bo woli bibliotekę, a z dziewczyn... (nie! - w to już nie uwierzę). Tak naprawdę to uważam, iż userzy tego Supportu przyznający się do korzystania z free serwerów, powinni być natychmiast banowani

Jeszcze jeden taki wybryk i będę zmuszony dać Ci bana/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 21.08.2005 18:37:08

as
Orkiusz napisał/a:
Pierd** sie

Hmm!... skorzystam z Twojej porady. Może być nawet fajnie...

Ostatnie ostrzeżenie!/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 21.08.2005 18:39:34
as

as
Radzę userowi aby odpuścił sobie serwer za friko, bo to jest jedna z głównych przyczyn występowania problemów z własnym Fusionem i to nazywa się mówieniem nie na temat ?. Tak przy okazji dane, które ten user podał z configa jakoś mi nie pasują. Dlaczego ten user podaje nazwę Hosta jako localhost ?. Dlaczego nazwa bazy danych i nazwa usera bazy są takie same ?
as

Pieka
Prowokujesz, a nie dajesz rady, a to spora roznica.
Teraz odpowiedziales +- na temat, poniewaz podales zauwazone bledy.

Kolega Orkiusz sobie teraz wszystko przemysli, sprawdzi i postara sie wyciagnac wnioski.
Przede wszystkim wczesniej poszuka i nie bedzie zadawal pytan na ktore juz wiele razy byla odpowiedz na tym forum!
A wracajac do tematu posta, to instalacja na gaa.pl, czy innych stronach nie rozni sie od tej, ktora jest opisana w Elementarz'u znajdujacym sie w menu Nawigacja.

Temat zamykam/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 21.08.2005 19:09:49
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
nie wiem czy dobrze czytam, ale na gaa.pl
użytkownik= act8646
baza= user_act8646

wlodekp.europa.pl
zszywak
Teraz ja jeszcze się wtrącę: miałem wiele zapytań o gaa.pl, na ogół były to pytania na PW lub gg. W pytaniach tych chodziło między innymi o to samo co Tobie Orkiusz. Nie da rady przeskoczyć limitów, które są na tym darmowym koncie, znajdziesz tam ograniczenie ilości zapytań do bazy danych na godzinę, ograniczenie czasu wykonywania skryptów, ograniczenia wielkosci plików.

Żebyś mógł korzystać z dobrodziejstw PHP-Fusion, zainstaluj go gdzies indziej. Sprawdź poniżej - bardzo tanie konto, świetne parametry jak na początek, i co ważniejsze: nasz CMS chodzi tam bez problemów.

http://lesinski.epunkt.biz/pokaz.php?id=serwery_platne&menu=serwery
Edytowane przez zszywak dnia 21.08.2005 19:18:19

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl