Zobacz temat
Możliwości PHP-Fusion - proszę o opinie i komentarze
|
|
tasssman |
Dodany dnia 23.06.2008 21:46:33
|
Przedszkolak Postów: 5 Data rejestracji: 23.06.2008 21:37 |
Witam, zastanawiam się nad wyborem CMS'a i chciałem się dowiedzieć, czy PHP-Fusion jest dobry dla poniższych zastosowań (wszystkie funkcje w jednym portalu): 1) Artykuły, ankiety, news'y 2) Komentarze użytkowników, forum, punkty reputacji dla użytkowników 3) Prezentacja, porównywanie i wyszukiwanie produktów + ocena gwiazdkowa + opinie (np. http://www.autoce...86713.html lub www.skapiec.pl 4) Dodawanie własnych stron przez użytkowników (na podstawie szablonu) 5) Obsługa systemu płatności (sms, przelew) Wiem, że najlepsze byłoby rozwiązanie dedykowane, ale chciałem się dowiedzieć, czy jest to możliwe w tym CMSie (ew. który CMS byłby lepszy)? Na chwilę obecną waham się pomiędzy PHP-Fusion, Joomlą oraz czymś dedykowanym. Dzięki za wszystkie odpowiedzi i uwagi PS. Jeśli umieściłem w złym miejscu forum, proszę o wyrozumiałość i przepięcie w dobre miejsce Edytowane przez Pieka dnia 23.06.2008 21:48:15 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 17:57:08
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
szymon |
Dodany dnia 23.06.2008 22:55:14
|
Bywalec Postów: 434 Pomógł: 20 Data rejestracji: 05.02.2006 21:20 |
Aktualnie da się wszystko dostosować pod potrzeby klienta. Ale bardziej to by wyglądało, gdybyś przedstawił swoją wizję czego oczekujesz dokładnie. |
|
|
tasssman |
Dodany dnia 24.06.2008 00:12:59
|
Portal będzie tematyczny, dotyczący pewnej grupy produktów (patrz autocentrum - tam są samochody, a w tym portalu będą inne produkty). Produkty (a właściwie ich cechy) będą oceniane przez użytkowników, dzięki temu będzie można np. wyszukać produkt najlepszy w danej kategorii, wymienić się opiniami na jego temat. Oczywiście będą też artykuły prezentujące te produkty, ankiety na ich temat, docelowo również możliwość ich zakupu bezpośrednio ze strony (dlatego też w przyszłości będzie niezbędny do wdrożenia jakiś system płatności). Oczywiście nie jest to dokładny opis, ale mam nadzieję, że na chwilę obecną wystarczy . |
|
|
szymon |
Dodany dnia 24.06.2008 00:39:19
|
Z pewnością można by coś takiego zrobić w php-fusion czy w joomla. Jeśli natomiast istnieje coś co bardziej umożliwi Ci prowadzenie tej strony, to wybrał bym ten skrypt dedykowany. Php-Fusion czy Joomla raczej nie jest przeznaczona do tego typu serwisów. Ale gdyby udało Ci sie skorzystać z nich i stworzyć coś, co opisujesz, bylibyśmy pod wrażeniem. Oczywiście istnieją mody tj. strony użytkowników, oceny, które można w jakiś sposób wykorzystać. Więc jeśli istnieje skrypt pod taki serwis, jaki chcesz zrobić to skorzystałbym z niego. PS. Ale zamieszałem Czekam, aż inni coś powiedzą |
|
|
tasssman |
Dodany dnia 25.06.2008 00:50:25
|
Ok, czyli rozumiem że da się to zrobić w PHP-fusion, ale niekoniecznie będzie to najlepsze rozwiązanie Jakieś uwagi co do szybkości i bezpieczeństwa wspomnianych wyżej funkcji (przy założeniu implementacji w PHP-fusion)? |
|
|
Grzes |
Dodany dnia 25.06.2008 08:08:21
|
Zaawansowany Postów: 1656 Pomógł: 42 Data rejestracji: 28.04.2005 20:28 |
Szybkość i bezpieczeństwo? Oczywiście wybór cmsa ma tu pewne znaczenie ale załóżmy sobie że wszystkie które wymieniłeś są aktualizowane szybko po ujawnieniu błędów. Można założyć więc że sam cms jako taki jest bezpieczny. Teraz to co może się okazać zabójcze czyli dodatki. Jak kod będzie źle napisany to najbezpieczniejszy cms nie pomoże Szybkość? Na ile użytkowników liczysz? Na fusionku można więcej niż nasz support ma ruchu ale są pewne granice. Zarówno na Joomli jak u PHP-Fusion nie widziało by mi się stawianie strony rozmiarów DP Dodam, że skoro dopiero zaczynasz budowę strony to od razu startuj z PHP-Fusion v7. Trzeba tylko te dodatki dostosować bo pełnej kompatybilności wstecz nie będzie. Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie
|
|
|
tasssman |
Dodany dnia 25.06.2008 19:33:26
|
Dzięki wielkie za odpowiedzi, już wiem, że Joomla odpada (szybkość dużo mniejsza niż PHP-fusion - http://www.cms.rk...-obcieniem , support tutaj też jest dużo lepszy ). Poza tym ta wersja 7.0 ... Jeśli chodzi o PHP-Fusion v7 - prawdopodobnie będzie to pisał ktoś na zlecenie, więc będzie musiał o tym pamiętać... Dla mnie temat wyczerpany, jeszcze raz dzięki pomagającym. |
|
|
szymon |
Dodany dnia 25.06.2008 20:18:51
|
Proszę. Tak jak powiedział Grześ, ważne, by wtyczki nie były dziurawe. |
|
Przejdź do forum: |