ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Automatyczne pakowanie pewnej ilości plików na serwerze
QooBooS
Witam.
Mam pomysł, lecz niestety nie umiem się za niego zabrać. Proszę o pomoc w jego zrealizowaniu.

Chciałbym, aby pliki umieszczone przeze mnie w dziale download pakowały się automatycznie co 5 sztuk.
Wyjaśnię na przykładzie:
W moim dziale download będę umieszczał tylko patche do gry, z czego każdy z nich w nazwie ma jedynie numer wersji, np. 5012.exe. Chciałbym, aby co 5 wgranych plików, serwer automatycznie je pakował do archiwum o nazwie [nazwa_pierwszego]-[nazwa_ostatniego].zip (na przykład: 5012-5017.zip) i umieszczał jako osobny plik w dziale download. W archiwum miałby się, rzecz jasna, znajdować pliki 5012.exe, 5013.exe, 5014.exe, 5015.exe, 5016.exe i 5017.exe.
Czy jest taka możliwość?
Mam konto na www.lua.pl
Pozdrawiam.

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 04:37:06
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
Na lua.pl to raczej niemożliwe...
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
QooBooS
Może jakiś argument? Dlaczego to niemożliwe?

bartek124
Hmm, pomyliłem się Grin. Wyłączyli safe_mode, dzięki czemu masz dużo większe pole działania Wink.

Co do samego skryptu: nie będzie on raczej prosty w wykonaniu, ale myślę, że mod z załącznika może Ci jakoś pomóc. On pakuje zdjęcia z danej galerii do jednego archiwum, tylko nie zapisuje na serverze tylko wysyła plik do użytkownika.
bartek124 dodał/a następującą plik:
photoalbum_download.zip [14.64kB / 303 Pobrane]

Edytowane przez bartek124 dnia 19.06.2008 17:02:49
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
QooBooS
Też może być taka opcja...
Pobrałem załącznik i zainstalowałem na serwerze, pierwsze, co zrobiłem po otwarciu plików, to ich spolszczenie :) (wliczając komunikaty). Taki mój nawyk ;). Teraz zajmę się przerabianiem skryptu, mam nadzieję, że coś wymącę. Jednak nie jestem w tym wszystkim aż tak biegły i będę musiał poszukać w bazie, jak nazywają się poszczególne kolumny i przerobić aktualne wpisy na nowe... Mam nadzieję, że to mi jakoś wyjdzie.
Jakby coś, to edytuję tego posta.

EDIT:
Niestety niezbyt mi to wyszło... Umieściłem link do pobierania w wybranym miejscu i działa dobrze. Wyświetla się okienko do pobierania pliku, lecz po jego pobraniu wyświetla, iż jest on uszkodzony lub pusty. Nie znam języka SQL, PHP znam ledwie, ledwie. Pewnie w mojej "modyfikacji" będzie mnóstwo błędów, jednak proszę o ich wskazanie i, wedle życzenia, podpowiedź lub ich poprawienie.

Zamieszczam oryginalny kod pliku downloadzip.php:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

oraz moją "modyfikację":

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Głównie zmodyfikowałem nazwy kolumn w bazie danych i trochę innych rzeczy... Pewnie jest tu mnóstwo rzeczy, które nie powinny się w tym kodzie znajdować, ale, jak już mówiłem, dopiero zaczynam swoją przygodę z PHP i SQL. Proszę o WYTKNIĘCIE mi moich błędów.
Edytowane przez QooBooS dnia 20.06.2008 22:50:28

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl