ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 24

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Moduł filmów, gier i programów
dodekk
Hmn nie wiem czym sie do tego posłużyć i jak to zrobić. Chciałbym zrobić oddzielny blok np. Filmy w którym będą linki do gatunków filmowych po kliknięciu w któryś gatunek lista filmów i po kliknięciu w określony film opis jego.

Łatwiej tłumacząc: chciałbym zrobić dodatkowy blok w który byłby zatytułowany np. Filmy w którym będą znajdowały sie gatunki filmowe, po wybraniu określonego gatunku filmy do niego należące (to już w środkowym bloku), tytuły oddzielone od siebie jakimiś liniami czy w jakiś inny sposób i po kliknięciu w dany film (w tym samym, środkowym bloku opis filmu).

Wiem że można byłoby to zrobić jako dodatkowe strony ale byłoby tego strasznie dużo, każdy gatunek i do tego każdy opis filmu to za wiele. Żeby mieć do tego panel i mieć podzielone określone gatunki i jakie filmy się w nim znajdują, możliwość edycji i usunięcia.

Coś takiego to np. moduł filmów, klikam na kategorie tam są w filmy w kategorii i klik na dany film, tylko że tutaj treść.

Jak zrobić?

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - bartek124 08.06 - 16:45
  2. Przeniesienie tematu - bartek124 08.06 - 16:46

Edytowane przez dodekk dnia 08.06.2008 18:51:27

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 05:53:07
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
No to zastosuj np eXtreme_opis lub extreme_sms (będzie Ci najłatwiej je przerabiać), pozamieniaj locale i dodaj nowe tabele w bazie.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
kefirek
Trzeba by było utworzyć bazę danych Gatunki i Filmy
Gatunki- będzie ona miała dwie kolumny ( pola ) identyfikator gatunku i jego nazwa
Filmy- będzie ona się składała z dziewięciu pól: filmID, tytuł, rak_wydania, gatunekID
Opis, aktorzy, reżyser, data_dodania, user_id

I odpowiedni kod php i będzie smigać jak ta lala można jeszcze do tego zrobić wyszukiwarkę itp.

Oczywiście robisz sobie w bazie danych zakładkę gdzie będziesz mógł dodawać gatunki ( kategorie ) oraz filmy które będziesz mógł edytować usuwać itp
Edytowane przez kefirek dnia 08.06.2008 18:07:50

piotrek199214
Tu widziałem temat o czymś takim podobnym i jest podana wtyczka, ja osobiście tego nie sprawdzałem, lecz ty sprawdzić mozesz czy Ci to będzie pasować. Zobacz http://www.php-fu...post_95007
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
dodekk
Ale ja filmy podałem za przykład, konkretnie miały by być to filmy, gry i programy. Dział filmów, programów, gier i do każdego tak jak pisałem gatunki i opisy. A ten jest typowo do filmów i troche mi nie pasuje. Chodzi o coś tak prostego:
W panelu możliwość zrobienia kategorii, i dodanie gry,filmu,programu z dwoma tylko polami: Nazwa, treść całą resztę sam popisze (tzn. np. opis filmu albo gry).

Teraz ?

PS. i jak dodać żeby w wyszukiwarce oprócz forum, download, katalog itd. Była możliwość szukania właśnie z tych rzeczy?
Edytowane przez dodekk dnia 08.06.2008 18:42:18

bartek124
No to zdubluj sobie ten extreme_sms na extreme_gry, extreme_filmy i extreme_programy...

Proszę o zmianę nazwy tematu!

www.bartek124.net
dodekk
Próbowałem to na różne sposoby i w końcu postanowiłem że skopiuje po prostu artykuły, stworzyłem wszystkie tabele tak jak w artykułach, pliki wszystko pozmieniałem bo właśnie artykuły by najbardziej mi pasowało, jednak coś nie wyszło, potem zaczęło sie psuć. Mógłby ktoś mi w tym pomóc zrobić właśnie na podstawie artykułów ? Chociaż Gry pozostałe bym sobie pokopiował. Polecenia do bazy danych z utworzeniem tabel i pliki.... ??

bartek124
Parę tematów wcześniej ktoś kopiował Artykuły na Recenzje. Znajdź i wzoruj się.

www.bartek124.net
dodekk
http://www.php-fu...d_id=18988 ....

????
Edytowane przez dodekk dnia 09.06.2008 16:52:37

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl