Zobacz temat
Selektywne cytowanie na forum.
|
|
Sony |
Dodany dnia 14.05.2008 11:30:02
|
Początkujący Postów: 253 Pomógł: 19 Ostrzeżeń: 1 v7.02.06 Data rejestracji: 19.04.2008 16:21 |
Mam taki pomysł na modyfikacje. Tzw. selektywne cytowanie na forum.(Zaznaczamy tekst, klikamy przycisk "cytowanie selektywne" i już nie otwiera nam się "Odpowiedz" tylko automatycznie zacytowany tekst, pojawia się w okienku "Szybkiej Odpowiedzi" ). Wydaje mi się, że dzięki tej modyfikacje będzie można szybciej i wygodniej cytować inne osoby. No i nie będzie musiała sie otwierać kolejna strona specjalnie, żeby tylko kogoś zacytować. Jest to znaczne ułatwienie działania forum i na pewno wielo osób skorzysta z tej modyfikacji... Oczywiście jeśli ktoś zdecyduje się coś takiego zrobić. Co prawda można też użyć to co jest już wbudowane w PF, czyli po zaznaczeniu tekstu i wciśnięciu klawisza bbcode quote teskt zostaje przeniesiony do okienka szybkiej odpowiedzi... Ale niestety działa to tylko pod IE i też nie można zaznaczyć kilku różnych fragmentów.. Oraz nie wyświetla się nick osoby, która została zacytowana. Więc lipa. To jest taka moja propozycja. Edytowane przez Sony dnia 14.05.2008 11:33:57 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 06:27:48
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
SebaZ |
Dodany dnia 14.05.2008 23:09:04
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
Pikuś Właśnie to zrobiłem pod PF7 - nie wiem czy będzie mi się chciało przeportować pod PF6, ale jak mi się zachce to opublikuję
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
Pieka |
Dodany dnia 14.05.2008 23:50:29
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
SebaZ napisał/a: Pikuś Właśnie to zrobiłem pod PF7 - nie wiem czy będzie mi się chciało przeportować pod PF6, ale jak mi się zachce to opublikuję Swietnie i mam nadzieje, ze jednak najdzie Cie ochota i machniesz od razu rowniez dla v6 Jestem jaki jestem
|
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 14.05.2008 23:57:18
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
To zależy czy w najnowszym buildzie PF6 jest już zmodyfikowana funkcja Wujaszka do wstawiania tekstu do dowolnego elementu formularza (plik jscript.js)
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 15.05.2008 04:59:05
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Sony napisał/a: Mam taki pomysł na modyfikacje. Tzw. selektywne cytowanie na forum.(Zaznaczamy tekst, klikamy przycisk "cytowanie selektywne" i już nie otwiera nam się "Odpowiedz" tylko automatycznie zacytowany tekst, pojawia się w okienku "Szybkiej Odpowiedzi" ). Wydaje mi się, że dzięki tej modyfikacje będzie można szybciej i wygodniej cytować inne osoby. No i nie będzie musiała sie otwierać kolejna strona specjalnie, żeby tylko kogoś zacytować.;) Jest to znaczne ułatwienie działania forum i na pewno wielo osób skorzysta z tej modyfikacji... Oczywiście jeśli ktoś zdecyduje się coś takiego zrobić.:p Co prawda można też użyć to co jest już wbudowane w PF, czyli po zaznaczeniu tekstu i wciśnięciu klawisza bbcode quote teskt zostaje przeniesiony do okienka szybkiej odpowiedzi... Ale niestety działa to tylko pod IE:o i też nie można zaznaczyć kilku różnych fragmentów.. Oraz nie wyświetla się nick osoby, która została zacytowana.:( Więc lipa. To jest taka moja propozycja. Jeśli idzie o FF to należy zainstalować rozszerzenie bbcode i działa jak w IE. |
|
Przejdź do forum: |