ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 23

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Ankieta dla każdego użytkownika osobno
eda1988
Mam dosyć nietypowy problem.
Mam 27 użytkowników - uczniowie mojej klasy. Jak zrobić, aby po zalogowaniu wyświetlało się pytanie "Czy jesteś chętny na wycieczkę do Krakowa 25 lutego?" i pod spodem miałaby być cała lista klasy widoczna dla wszytskich uczniów oraz jego wybór ale przy nazwisku danego ucznia Tak/Nie do wyboru? Wiem że wydziwiam ale moja nauczycielka tak chce mieć zrobione :/:/:/

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - bartek124 13.05 - 13:41

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 05:32:50
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piotrek199214
W ankiecie dla użytkowników, po jej zakończeniu jest pokazane kto jak głosował, jeżeli ci chodzi o to kto jak głosował. I każdy z użytkowników może I raz zagłosować wiec po co robić kombinacje? Aby po zakończniu ankiety wejść i zobaczyć to wpisz w adres przeglądarki:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Coś w tym stylu:
www.lzszlobizna.yoyo.pl/images/a1.jpg
Edytowane przez piotrek199214 dnia 13.05.2008 14:03:05

www.piocom.eu
eda1988
Nie bardzo rozumiesz o co mi chodzi, napisałam w Paincie jak to mniej więcej miało by wyglądać. Przypuśćmy, że ja nazywam się Blacha Iwona i logując się widzę, kto jedzie na wycieczkę, kto nie, a kto jeszcze nie wybrał. I sama muszę dokonać wyboru. (aha! i jeszcze oczywiscie mam możliwość zmiany decyzji jakbym tak zmieniła zdanie) wymysły nauczycielki :/:/:/

kefirek
Chcesz ankietę w panelu uzytkownika ?
I ankieta miała by się wyświetlać tylko tym co mają jechać na wycieczkę ?

Jak pomyśle to może wykonam Grin

Wynik miały by być widoczne tylko dla admina czy dla uczniów którzy mają jechać też ?
Edytowane przez kefirek dnia 13.05.2008 19:22:37

eda1988
Ooooo widzę że jakaś zdolniacha się pojawiła Grin

Tak więc moja nauczycielka bedzie adminem i ona po wejsciu na strone ma miec liste wszytskich uczniow oraz ich wybor (tak/nie/nie wybral) a kazdy z uczniow ma byc zwyklym uzytkownikiem w grupie klasa i ma widziec wszystkie nazwiska, widziec ich wybor, ale potrafic zaznaczyc tak/nie tylko przy swoim nazwisku. A ankieta ma byc widoczna zaraz po zalogowaniu na strone. Powodzenia!

Masz ode mnie piwo jak to zrobisz Pfft

kefirek
No tak ale ankieta ma być dostępna dla tych użytkowników co jadą na wycieczkę a nie dal wszystkich jak masz na stronie zarejestrowanych 40 użytkowników i ma jechać 26 to tylko dla tych mam być ankieta Grin da się takie coś zrobić nie widzę w tym problemu dwie tabele musiał by być w bazie jedna tabela to ta dla której dodajesz ankietę tylko dla tych co mają jechać a druga to by przechowywała wyniki kto na co zagłosował

eda1988
No tak :-) W zasadzie to będzie na 54 użytkowników bo to jest strona klas trzecich :-) Czyli mam Ci utworzyć dwie tabele w php my admin tak? Niby wiem jak się tworzy, wpisuje się nazwę, ale co wpisać w "Pola:" ??? Sorry, pierwszy raz to robię Pfft

kefirek
Dobra ja ci wykonam Grin
Edytowane przez Pieka dnia 14.05.2008 15:22:17

eda1988
Jak? Pfft A tak na przyszłość to co się wpisuje w tym "Pola:"? Nie mogę ciągle żyć w niewiedzy Pfft

Na kiedy uda Ci sie to zrobic? Grin
Edytowane przez eda1988 dnia 14.05.2008 14:07:38

kefirek
Proszę zrobiłem wszystko działa tak jak chciałeś ankieta wyświetla się tylko dla tych dla których dodasz ankietę w panelu admina
Każdy może zagłosować tylko raz
W panelu admina masz możliwości przeglądania kto na co zagłosował i kiedy zagłosował
Możesz sobie przetestować jak coś zgłaszaj błędy jak jakieś zobaczysz
Ankieta wyświetla się w panelu który włączasz
ISTALACJA

Spowoduje to dodanie zakładki do panelu admina dzięki której będziesz miał możliwość dodawania usuwania userów którym mam się wyświetlać ankieta oraz przeglądanie wyników

Teraz wchodzisz jeszcze raz w dodatkowe strony i wklejasz

Spowoduje to utworzenie tabeli w której będą przechowywane wyniki

Wchodzisz ostanie raz w dodatkowe strony i wklejasz

Teraz kopiujesz wybranych.php odpowiedzi.php members.php do katalogu administration
Plik wykonaj.php kopiujesz do głównego katalogu na twoim serwerze ftp
Na koniec wchodzisz w zarządzanie stroną > Zarządzanie Panelami i dajesz dodaj nowy panel i wklejasz kod

I zapisujesz w wybranym miejscu panel będzie to panel z ankietą
Myślę że instalacja nie sprawi problemu wszystko mam nadzieje że zrobiłem tak jak chciałeś
W załączniku daje pliki które kopiujesz do odpowiednich folderów
Wchodzisz w Zarządzanie Treścią i tam masz zakładkę ankieta_dla_wybranych
kefirek dodał/a następującą plik:
ankieta.rar [3.05kB / 293 Pobrane]

Edytowane przez kefirek dnia 14.05.2008 21:16:37

eda1988
Powyższy kod kefirka nie działa, przynajmniej nie u mnie...

Ale udało mi się zrobić to na swoj sposób, jakby ktoś kiedyś coś takiego potrzebował to niech się odezwie Smile
Edytowane przez eda1988 dnia 31.05.2008 10:04:55

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl