Zobacz temat
Wstawienie Snifa do PHP-Fusion
|
|
k33l |
Dodany dnia 08.05.2008 22:17:01
|
Przedszkolak Postów: 7 Data rejestracji: 08.05.2008 21:48 |
Wgrałem sobie na serwer Snif www.bitfolge.de/snif Jak wkleić to w stronę że po kliknięciu na link wstawia mi się to w środku strony. Plik index.php jest w katalogu download. Nie znam się zbyt mocno na php. Próbowałem wstawić jednak nie działa jak należy. Proszę o pomoc w tym temacie. PW od moderatora:
Edytowane przez Pieka dnia 08.05.2008 23:18:42 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 17:24:52
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Grzes |
Dodany dnia 08.05.2008 22:47:31
|
Zaawansowany Postów: 1656 Pomógł: 42 Data rejestracji: 28.04.2005 20:28 |
Kombinujesz dobrze. Będzie z tym jednak trochę więcej pracy. Przeglądam to źródło: http://www.bitfol.../snif.phps Na początek do pliku styles.css Twojej skórki dodaj to: Jest to fragment stylu z tego pliku index.php (znajdziesz to pod koniec). Plik styli skórki znajdziesz w /themes/NAZWA_SKORKI/styles.css W załączniku dołączam plik index.php tego snif. Dodałem maincore, subheader, side_left na poczatku oraz side_right i footer na końcu. Usunąłem sekcje head i deklaracje html oraz body. To już fusion załatwia więc powstał by kompletny bałagan patrząc na strukturę dokumentu html. W sekcji head była deklaracja styli dlatego trzeba w/w fragment stylu dodać do pliku skórki. Mam nadzieje, że będzie działać.
Grzes dodał/a następującą plik:
Edytowane przez Pieka dnia 08.05.2008 23:18:56 Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie
|
|
|
k33l |
Dodany dnia 09.05.2008 10:52:38
|
Przedszkolak Postów: 7 Data rejestracji: 08.05.2008 21:48 |
Próbowałem kilka razy jednak Snif coś nie chce działać jak jest tak uwięziony. Pojawiały się błędy dotyczące side_right i footer ale po zmianie ścieżki względnej na bezwzględną wszystko wróciło do normy. Występują jakieś przekłamania jeżeli używam zakotwiczonego Snifa w stronę, kilka katalogów nie działa a kilka linków w Snifie i poza nim działa jak linki do pobrania. Po kliknięciu w menu np na Linki chce mi się ściągnąć plik linki.php zamiast przejść na podstronę Linki. Widzę że będzie to za dużo pracy aby Snif dobrze działał na stronie, pozostawię normalny odnośnik do niego. Dziękuję za zainteresowanie i wkład pracy. |
|
Przejdź do forum: |