ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Szukam info na temat pisania Infusionów
jacekhc666
Witam, mam zamiar i przygotowuje sie do napisania infusiona do swojej strony, wcześniej bawiłem sie z jPortalem www.c65.bitdown.net , czytam "Tworzenie stron WWW - Vademecum profesjonalisty" przeczytałem jak sie robi wtyczki, tzn kwestia bezpieczeństwa, mam na dysku biblioteki SDK (?) wszystko ładnie pięknie ale gdzie ja mogę znaleźć jakies info o tworzeniu infusionów do PHP-Fusiona ?! Rozumiem ze jest wzór, ...widziałem, OK ...a jak dodać ocenianie i komentarze? itd itd. Mam nadzieje że ktoś poda mi namiary na jakieś materiały na ten temat, mogą być po ang

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - jantom 30.04 - 23:08

Edytowane przez jacekhc666 dnia 30.04.2008 23:24:15

inyourface.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 18:33:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
yyy Oczekujesz jakiegoś poradnika? Przecież to PHP jest. By skrypt php działał jako infusion robisz kilka dodatków ale to mało istotne.
Edytowane przez Grzes dnia 04.05.2008 17:05:11

jacekhc666
Ja wiem ze to PHP i MySQL ale nawet w poradniku do php nie ma jak zrobić żeby komentarze i oceny z php-fisuona działały z wtyczką, może w tej kwestii chociaż mnie ktoś oświeci?

P.S. mam wrażenie ze to forum jest dla wszystko wiedzących.. co sie zapytam to wszystko dla odpowiadających jest oczywiste!
Edytowane przez Grzes dnia 04.05.2008 17:05:23

inyourface.pl
MeTeo
Include'ujesz comment_include i rank (tak jak choćby masz w plikach galerii...). Jak widać logika nad wiedzą pisaną...

P.S Tak samo ja (my) mogę napisać, że userzy wymagają od nas znania odpowiedzi na każde pytanie.
Edytowane przez Grzes dnia 04.05.2008 17:05:36

jantom
Potrzeba Ci funkcji showcomments i showratings, każda z nich wymaga dołączenia swojego pliku (np poprzez include), kolejno /includes/comments_include.php i includes/ratings_include.php. Przykłady użycia masz chociażby w readarticle.php To w sprawie wspomnianych na początku elementów. Kolejny etap: powinieneś przejrzeć wszystkie pliki z katalogu includes, które w nazwie mają _include - tam masz sporą kopalnię widzy dotyczącą użytych w PF funkcji. Nie można też zapominać o pliku "jądra" - maincore.php - też jako lektura. Z mojej strony to chyba wszystko, przyjemnego czytania. Jak uzupełnienie - http://www.phpfus...ticles.php, http://www.php-fu...icle_id=21.

Proszę o poprawienie nazwy tematu - ta mówi o wszystkim i o niczym.
Edytowane przez Grzes dnia 04.05.2008 17:05:47

http://jantom.info
jacekhc666
Próbuje napisać infusiona i mam do was prośbę, czy ktoś może spradzić to co już zrobiłem, poprawić błędy, podpowiedzieć coś?

Mam również bardziej konkretną prośbę, po edycji i zapisaniu zmian usuwa się ścieżka do pliku graficznego, tzn daję edycja nanoszę poprawki i nawet jak ponownie wskazuje ścieżek do pliku graficznego na moim komputerze za każdym razem pole ze ścieżka jest czyszczone
jacekhc666 dodał/a następującą plik:
music_admin.rar [2.32kB / 238 Pobrane]

Edytowane przez jacekhc666 dnia 04.05.2008 16:22:24

inyourface.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl