Nasza strona używa ciasteczek do przechowywania pewnych informacji na Twoim komputerze. Więcej na ten temat znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.
Aby strona działała poprawnie, zaakceptuj nasze ciasteczka.
Witam
Mam pytanko: czy jest możliwe umieszczanie grafiki (np zdjęć) w artykułach pisanych przez członków serwisu.
Jeżeli tak, to jak to zrobić.
Pozdrawiam
Kazimierz
Tak. Wszystko się zgadza, ale członkowie muszą znać nazwę folderu gdzie są przechowywane plik graficzne i mieć możliwość ładowania do nich grafik.
Chodzi mi o dodawanie załączników takie jak na forum.
Pozdrawiam
jest pewna opcja ale wiąże się z duzym ryzykiem !!!
mozna zainstalować moduł uploadu i za jego pomocą piszący artykuły mogą kopiować zdjęcia na serwer, ale pamiętaj że moduł nie jest zabepieczony i mozna nim na serwer upload'ować również szkodliwe pliki php przez co ktoś może rozwalić ci całą stronę.
tu ukłon do naszych ukochanych php'owców może przerobicie moduł tak żeby uploadował tylko pliki z konkretnym rozszerzeniam - jpg, gif, png, to by bardzo pomogło w dodawaniu artów.
metoda bardzo bezpieczna (ale wg. mnie strasznie mało praktyczna) konto na darmowym portalu np. interia, onet, itp założone przez autora arta i tam umieszcza swoje fotki które chce dodać do arta, aty przy akceptacji kopiujesz je do siebie i modyfikujesz wpisy w arcie.
Edytowane przez jroza dnia 11.11.2004 14:53:26