ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 32

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
planetslajd.cba.pl - Serwis z tapetami panoramicznymi
nobbek
Zapraszam do odwiedzenia serwisu z tapetami panoramicznymi www.planetslajd.c... proszę o ocenę wizualną, merytoryczną a i na słowa krytyki też dużo miejsca przygotowałem.

PW od moderatora:
  1. Odświeżenie Tematu - Pieka 23.05 - 22:16

Edytowane przez Pieka dnia 25.04.2008 23:03:13

planetslajd.cba.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 03:07:47
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
danX
Zmień Losowa Fotografia na Losowa tapetka Smile
...jeśli pomogłem kliknij pomógł! http://www.cierpi... - moja piersza stronka!

nobbek
Już zmienione, dziękuje bardzo danX za zauważenie małej nieścisłości.
Jakby jeszcze ktoś coś wyszperał to pisać Smile
Edytowane przez nobbek dnia 26.04.2008 10:53:04

planetslajd.cba.pl
Marvin-Nekromanta
Strona mi się bardzo podoba... Ciekawe tapetki Grin Jedną z działu Gry ustawiłem sobie nawet jako wallpapera na pulpit. Mam jedynie zastrzeżenie do wyświetlania strony w rozdzielczości 1024x768 na moim monitorze paronamicznym (nie wiem jak na zwykłych jest). Wygląda to tak:

images34.fotosik.pl/231/c0d1af75c8373bdam.jpg

nobbek
Marvin-Nekromanta napisał/a:
Mam jedynie zastrzeżenie do wyświetlania strony w rozdzielczości 1024x768 na moim monitorze paronamicznym (nie wiem jak na zwykłych

Wiem że ten problem występuje przy niższych rozdzielczościach strony, jednak zamieściłem na stronie notkę: Strona została przystosowana do rozdzielczości 1280x1024 pikseli. Strona domyślnie miała być tworzona na rozdzielczość 1680x1050 jednak zaniechałem tego kroku i jeszcze stworzyłem ją w niższej rozdzielczości. Dla użytkowników pracujących w trybie 4:3 a duży odsetek już pracuje w rozdzielczości 1280x1024 pikseli. Niestety nie da się zadowolić wszystkich...

planetslajd.cba.pl
Pieka
No masz, nie moge sie zdecydowac, czy mam wstawic pania, czy krajobraz? Znowu dylemat Grin
Na mojej "panoramie" wszystko wyglada dobrze. I bardzo dobrze, ze wyglada dobrze, nie? Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ICEK
Pieka miałem ten sam dylemat Grin Pfft

Krajobrazy świetne :-) U mnie strona też wygląda jak należy Smile Jeden minus to to, że takich stron w necie jest fuuuul...ale nie spotkałem jeszcze z tak fajnymi krajobrazikami Smile

www.modlinski.net
Pieka
ICEK napisał/a:
Pieka miałem ten sam dylemat Grin Pfft..

Ty mi lepiej napisz, co wybrales, bo wlasciciel strony milczy i nie mam kogo zapytac Grin

ICEK napisał/a:
..Jeden minus to to, że takich stron w necie jest fuuuul...

Byc moze, ale maja jeszcze wiekszy minus... Nie stoja na Fusionie Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
MeTeo
U mnie również wygląda ok, ale standardem przyjętym przy tworzeniu stron, jest dostosowanie jej do min. 1024 i wyższych. W tym przypadku nie dostosowanie jej do 1024 jest oznaką lenistwa, bo nie trzeba się męczyć...

Mylisz się, da się zaspokoić wszystkich a bynajmniej większość. Mi nie przeszkadza, gdy strona jest węższa. Co więcej - twój szablon pozwala na dostosowanie strony do każdej rozdzielczości. Wystarczy mieć pomysł, ale bez niego żaden serwis nie ma przyszłości.

Fakt, strona jest dla tapet panoramicznych jednakże nie oznacza to, że ma być tylko dla ich userów... To tak jakby strona microsoftu działała tylko pod IE, a np. strona Ubuntu na FF... Nie dajmy się zwariować...

nobbek
Pieka napisał/a:
Ty mi lepiej napisz, co wybrales, bo wlasciciel strony milczy i nie mam kogo zapytac Grin

Ja to osobiście gustuje w krajobrazach, jak ostatnio pewne zwierzątko http://planetslaj...oto_id=430 bardzo przypadło mi do gustu.

MaTeo napisał/a:
Mylisz się, da się zaspokoić wszystkich a bynajmniej większość. Mi nie przeszkadza, gdy strona jest węższa. Co więcej - twój szablon pozwala na dostosowanie strony do każdej rozdzielczości. Wystarczy mieć pomysł, ale bez niego żaden serwis nie ma przyszłości.

Tak wiem że mój szablon ma taką możliwość najprościej co mi przychodzi do głowy to zmniejszyć logo i w galerii zamiast 4 kolumn dać 3 a następnie ustawić aby szablon był wyświetlany w określonej szerokości. Czy się mylę? Ale jak na dzień dzisiejszy jest bardzo mały odsetek zwracających uwagę na ten problem. będzie więcej nie ma problemu dostosuje się bo wiem ze się liczy elastyczność...

EdiT: 28.04 - 22:02
Miałem małe problemy techniczne ale już się uporałem. Przy okazji doszło parę nowych rzeczy:
- dodano galerie tapet w rozdzielczości 1920x1200 (MaTeo to pośrednio twoja zasługa)
- dodano favicon jak i panel z ostatnio dodanymi tapetami,
- dodano panel z regulaminem użytkowania serwisu,

Mam nadzieje że teraz wygląda to jeszcze lepiej i proszę o ponowną ocenę, uwagi, komentarze...

EdiT: 29.04 - 14:03
- strona została przystosowana do rozdzielczości 1024x768 (czyt. MaTeo miał trochę racji)

EdiT: 23.05 - 21:12
- doszły materiały i poradniki do programu graficznego Paint.NET dla początkujących http://planetslaj...?page_id=6 na które zapraszam...
Edytowane przez nobbek dnia 23.05.2008 21:15:56

planetslajd.cba.pl
proton
Logo może zmniejszone do 1000px ale odstępy między przyciskami pod logiem nadal za duże i strona źle wygląda pod 1024x768.
Edytowane przez proton dnia 23.05.2008 23:21:37

http://www.mortek.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl