ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 21

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Download otwiera pliki Worda w postaci krzaczków!
polna-mysz
Zamieściłam na mojej stronie z PHP-FUSION w downloadzie kilka różnych wzorów pism w MS Word 2003, docelowo ma ich byc więcej.
Spróbowałam przez stronkę je dowloadować i efekt jest taki że w odzielnym oknie przeglądarki Internet Explorera otwiera mi plik Worda w postaci znaczków sterujących i krzaczków! Shock Myślałam, że ten download zadziała w ten sposób, że będzie pytał użytkownika czy plik który downloaduję otworzyć czy zapisać na dysku tak jak jest w przypadku innych witryn z których pobieram a tu taki efekt!
Pobierałam z innych=obcych witrynek pliki w Wordzie i nie było problemu.
W czym tkwi problem i czy można coś temu zaradzić!?

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 19:32:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Pod innymi przeglądarkami dzieje się to samo? Można prosić adres strony? Być może problem leży w chmodach, choć głowy nie dam.
Edytowane przez jantom dnia 23.04.2008 16:30:34

http://jantom.info
polna-mysz
Próbowałam jeszcze pod Firefoxem wszystko na Windowsie - jest tak samo! Plik tekstowy otwiera się oczywiście dobrze!
Adres strony www.pphu-gabi.az.... trzeba wpisac nazwę pliku startowego bo coś chyba z PHP jest nie tak!

Chciałam jeszcze dodać że pliki w formacie *.jpg i *.pdf otwiera dobrze!

Coś się źle wpisało: miało być pliki *.jpg i *.pdf otwiera dobrze!

Chodzi O "jotpegi"!

Zrobiłam jeszcze test z plikiem typu *.exe (setup programinu) i też otwiera w postaci krzaczków.
Lepiej jest z plikiem *.zip - ten od razu chciał się ściągać download managerem który mam zainstalowany do pobierania plików!
W żadnym z przypadków: *.doc, *.txt, *."jotpeg", *.pdf, *.exe, *.zip nie zapytał tak jak to jest z pobieraniem na innych witrynach czy ma otworzyć/czy zapisac! Sad
Edytowane przez polna-mysz dnia 23.04.2008 17:22:49

jantom
Sprawdź chmody - pod wartością 644 wszystko działa jak trzeba (w sumie to ta ostatnia cyfra powinna mieć 4, reszta wedle uznania).

http://jantom.info
polna-mysz
Dorzuciłam do downloadu jeszcze plik *.xls w Excelu 2003 też od razu otwiera w postaci krzaczków!
A jeśli chodzi o plik testowy *.zip to jest dobrze (ale tylko z zipem) - jak Download Managerowi dam: "anuluj" to potem otwiera się standardowe okienko gdzie można wybrac czy ma otworzyć czy zapisać!
Na mojej witrynce byłoby potrzebne pobieranie/otwieranie plików :*.doc, *.xls i *.exe z tych co teraz się otwierają w postaci krzaczków!

Ja mam to na Windows Serwer 2003, ale uprawnienia są OK (odpowiedniki), próbowałam dać odpowiednik 777 ale rezultat bez zmian. Może coś z moim PHP na serwerze jest nie tak - pogrzebię tam jeszcze!
Edytowane przez polna-mysz dnia 23.04.2008 18:23:46

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To jest oczywiście nieprawda i nie ma nic wspólnego z Fusion, jest to właściwość windowsa, jeśli raz zaakceptowano przy zapytaniu otwórz, pobierz? właśnie to pierwsze przy plikach typu wora itd to windows już będzie je otwierał a nie pobierał.
A jak to usunąć powrócić do pytania ze dwa lata temu opiyawałem na tym forum.
Teraz nie chce mi się już latać po rejestrach i szukać gdzie to odblokować, ale są młodsi, więc?
Edytowane przez wlodekp dnia 23.04.2008 19:46:46

wlodekp.europa.pl
m_i_n
To też chyba ma związek z tym że serwer może złe nagłówki wysyłac do przeglądarki i ta nie wie że to w ogole plik binarny i nie wyświetla komunikatu tylko wyświetla jak htmla.

http://www.bbproject.net
krasnoludek_7
Ja miałem podobny przypadek wtedy zmieniłem w ustawieniach przeglądarki jak ma otwierać poszczególne rozszerzenia plików

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl