ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 27

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Testy gimnazjalne 2007/2008
MeTeo
Witam,

zapewne miłościwie nam panująca Milka zaraz się tu zjawi i będzie chciała usłyszeć moją opinię na temat testów, tak więc zakładam ten topic, bo obawiam się, że miejsca w SB może zabraknąć Wink Oczywiście, jeśli są tu obecni jeszcze inni zdający to zapraszam to wypowiedzenia się Wink

Tematyka testu humanistycznego to było - dorastanie. Gdy zobaczyłem ten temat to się ucieszyłem, bo pół sukcesu - czyli odpowiadający mi temat - było za mną Wink Czemu mi odpowiadał? Bo często na ten temat się wypowiadam i piszę artykuły. Jednakże ku mojemu zdziwieniu ostatnie zadanie pisemne (16 pkt. !!! na 50) było... nie, nie rozprawka, której uczą nas przez całe gimnazjum tylko - uwaga... Charakterystyka! By było tego mało, to na temat książek Syzyfowe prace lub Kamienie na szaniec. Gdyby to miała by być rozprawka - to nie ma problemu. Pamięć mam dosyć dobrą, tyle że... W sprawach rozumienia i logicznych. No i scharakteryzowałem główną postać Syzyfowych prac tyle, że za nic nie mogłem sobie przypomnieć, żadnego imienia. To jest moja bolączka. Fakty dobrze łączę i dobrze rozumiem jednakże daty, liczby czy imiona do zapamiętania dla mnie to katorga.

Ogólnie test był dość przyjemny (na ile to się okaże). Było kilka pytań, które zależą od interpretacji (choćby przeżegnanie ziemi przez chłopca z wiersza), czy co oznaczało zgrubienie mamy w kontekście...

Test głupi jak zawsze. Bynajmniej nie dlatego, że trudny tylko dlatego, że ogranicza twórcze myślenia i wolność interpretacji - bo przecież o to w literaturze chodzi, by samemu do swoich reali "przetłumaczyć" wiersz.

No ale pytanie co do sztuki - to wiadomo - perspektywa i intonacja kolorów... Chyba wystarczy jako "przynajmniej jedno pojęcie ze sztuki" ;D

Jeszcze z tym pasowaniem, co oznaczało dla Bolka a co dla chłopca... Dla Krzywoustego oznaczał to zaszczyt i symbolikę, a dla chłopca? A skąd ja mam to wiedzieć? Zinterpretowałem to po swojemu, ale zapewne w kluczu będzie inaczej...

Milko - to jest moja recenzja ;D

P.S Jak byś mogła, podaj mi najważniejsze wzory z chemii Wink No i może domyślasz się, o co mogliby zapytać?

Pozdrawiam

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 04:45:25
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
ralf-92
Test byl spoko na wszytko odpowiedzialem tylko ta durna charakterystyka i ogloszenie!

Lalem wode i tyle. obydwoch lektur nie przeczytalem tylko kamienie na szaniec streszczenie i to w drugiej klasie xD

Z probnego bylo w sumie 72 teraz moze z 60 xD
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 12:07:25

bartek124
Do du** z takim testem! Pół gimnazjum się uczyłem o rozprawce a tu dali charakterystykę! Nie napisałem ani jednego zdania o tych bohaterach, zawaliłem 16 punktów!

Reszta była dość prosta, ale z charakterystyką przegieli.

Około 12 będzie rozwiązanie na gazeta.pl.

EDIT: Ogłoszenie było banalne Grin. Wszystkie otwarte były jako takie Wink.
Edytowane przez bartek124 dnia 22.04.2008 11:58:54
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
jantom
O co wam chodzi? Że charakterystyka? Wypracowanie jak każde inne. Ja wszystko pod rozprawkę podciągałem i jakoś to przechodziło. Tylko inne argumenty trzeba wyciągać Pfft Nie pytajcie mnie, jaki temat miałem - to z jakieś 5 lat temu było...
Edytowane przez jantom dnia 22.04.2008 12:07:12

http://jantom.info
piotrek199214
Ja tam charakterystykę napisałem na temat Rudego, lecz nie wiedziałem jak on się nazywa naprawdę. Ja tam pisałem takie głupoty że szok w tej charakterystyce. Trzeba było pisać takie głupoty zawsze może 1 pkt by sie dostało Wink. Jak ktoś znajdzie rozwiązania to podajcie link Wink.
Edytowane przez piotrek199214 dnia 22.04.2008 12:04:29
Pomogłem Ci? Wystarczy podziękować i oznaczyć post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
MeTeo
Tak jantom, tylko jak podciągnąć charakterystykę pod rozprawkę, jeśli mamy przedstawić bohatera w kontekście dojrzewania. Podciągnąłem jak najbardziej mogłem ale nie da rady ;D

Ogłoszenie było proste Wink To akurat wyćwiczone. 2 zadania zamknięte mnie zaskoczyły, to z gestem i opisem osoby mówiącej w wierszu... a, no i czym było dla kogo pasowanie na rycerza Wink Ja liczę na 10 pkt z ostatniego i ok. 40 pkt z humana... Musze mieć przynajmniej 80 z testów ;D

Johny
Też pisałem głupoty w charakterystyce. Pamiętałem jednego bohatera z Syzyfowych Prac i pamiętałem też, że wszyscy z tej książki (prawie) byli bohaterami, patriotami... Wiadomo Wink. Co do reszty, to myślę podobnie jak MeTeo... Co z tego, że ja sobie zinterpretuje jakoś - tak jak ja uważam jakiś kawałek wiersza, skoro i tak Ci co to sprawdzają mogą myśleć inaczej i moja praca będzie źle ;/. Ogólnie jestem niezadowolony...

www.dobre-filmy.pl
MeTeo
Nie oni uznają tylko klucz. W nim maja schemat odpowiedzi i jeśli się w nim nie mieścisz to 0 pkt. Nikogo nie interesuje twoje twórcze myślenie ;D

Ja pamiętałem w miarę Syzyfowe Prace tylko nie pamiętałem imion i jego wyglądu Wink

P.S bartek124 - jak będą testy na gazecie to zarzuć linka ;D

Life is brutal and full of zasadzkas

Edytowane przez MeTeo dnia 22.04.2008 12:14:48

Pieka
Mnie czeka gimnazjum od przyszlego roku szkolnego... Ale bedzie jazda ShockWink
Juz sie ciesze na te egzaminy koncowe....
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
piotrek199214
Jak będę miał ponad 50 pkt z tych testów to będzie dobrze Wink. Najgorzej będzie jutro z matmy, chemii, fizyki, geografii Wink

www.piocom.eu
MeTeo
Ja Ci powiem, że wolę ścisły niż humana... Tam bynajmniej za rozpisanie wzorów itp, albo przekształcenia lub rozwiązanie po swojemu masz pkt. Z humana jak czegoś nie wiesz to 0... Tam masz bynajmniej jakieś pkt ;D

Ja do szkoły potrzebuje ok. 140 pkt tak więc dla mnie te 80 będzie na styk ;D

piotrek199214
Ja mam zamiar iść do techników informatycznego i o ile mi wiadomo nie trzeba mieć aż tak dużo pkt. Ważne żeby mnie przyjęli i będzie dobrze. Bo chcę mieć zawód w tym kierunku Wink. Lecz pracę w innym Grin

Już są odpowiedzi http://serwisy.ga...43362.html
Edytowane przez piotrek199214 dnia 22.04.2008 12:19:52

www.piocom.eu
bartek124
http://bi.gazeta....143912.pdf

www.bartek124.net
Pieka
No to czekamy na nieoficjalne wyniki. Bartek nawijaj jak Ci poszlo, bo nie wiem, czy mam chwalic, czy bata szukac? Grin
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 12:29:31
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
piotrek199214
Ja z pytań zamkniętych miałem 17/20 pkt. Nie wiem jak oni to będą oceniać z otwartych. Ale liczę max 30 pkt z humana, i z matmy jakieś 25 i będzie bardzo dobrze Wink.

www.piocom.eu
bartek124
Zamknięte: Góra 2 pomyłki - z dynastiami (wiem, wstyd, mialem dobrze ale zmienilem na zle Grin) i z tą narratorką(?) Kujonką.

Otwarte: Ogłoszenie to pikuś, parę było takich... po prostu nie zrozumiałych, trzeba było chwycić sens Wink. Przy tym mogłem się machnąć, ale myśle ze jest ok. Co do charakterystyki - nawet nie ruszyłem, jak mowilem wczesniej Wink. I tak było dobrze, bo jeden chyba anarchie narysował na tamtej kartce Grin.

www.bartek124.net
MeTeo
18/20 z zamkniętych... to mamidło mam źle (jednak) no i ta kujonka... byłem pewny, że ta Fox bo pisała "ja"...

W ogłoszeniu będę miał chyba punkt mniej, bo nie podałem godziny ;/ Z tą tradycją odnośnie obrazu mam inaczej niż w kluczu, ale zależy... Ten gest... Mam wzmiankę o błogosławieństwie... no zobaczymy... No i ostatnie gdzieś koło 10/16 (jak zawsze) to liczę 40 pkt ;D

piotrek199214
Ja jak policzyłem to mi wychodzi 33 pkt. Pytania zamknięte: 17/20 pkt. Pytania otwarte: 7. Ogłoszenie: 2. Charakterystyka 7. Hehe może troche przesadziłem nie wiem to się okaże dopiero jak przyjdą wyniki Wink.
Edytowane przez piotrek199214 dnia 22.04.2008 12:46:00

www.piocom.eu
Johny
Hm a ja w zamkniętych mam tylko 1 źle... Się zdziwiłem Grin W otwartych będzie 4-5 a tych reszty to nie wiem Pfft

www.dobre-filmy.pl
MeTeo
18/20 - to na pewno
11/14 - naliczyłem -2 pkt ale wiadomo, liczymy na najgorsze ;D
10/16 - też założenie, liczę na więcej
--------- +
39/50

Ale mam nadzieję na 40... No dobra, nie chwalmy dnia przed zachodem słońca ;D Jutro pewnie będzie miazga ;D
Edytowane przez MeTeo dnia 24.04.2008 18:31:43

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl