Zobacz temat
Poprawiony infusions News Archive
|
|
darkol |
Dodany dnia 04.08.2005 11:45:37
|
Przedszkolak Postów: 80 Pomógł: 1 Data rejestracji: 01.12.2004 18:11 |
Nazwa: Poprawiony infusions News Archive dla 6.x Opis: Archiwum Wszystkich Newsów dostepnych na stronie. Adres pliku: http://davout.w.i...rchive.zip Kategoria: Infusions dla 6.x Licencja: GNU/GPL O/S: PHP-Fusion 6.x Języki: PL, ANG Wersja: 1.1 Rozmiar pliku: 5,32kb Jak dla mnie jest to dość pożyteczne infusions, ale oryginalna wersja do v.6, jakoś nie do końca mi działała prawidłowo. Nie pokazywała wszystkiego i wyświetlała błędy. W końcu na forum Lorkan Themes doczekałem się wyjaśnienia dlaczego pojawia się komunikat o błędzie. Po drobnej niewielkiej korekcie, nie pojawiał się komunikat o błędzie, ale nadal infusions nie działał tak jak należy. Nie pokazywał bowiem nagłówka tabeli tj. informacji o Nazwie newsa jego autorze, kiedy został dodany i ile razy był on czytany. Okazało się, że (po porównaniu kodu pliku news_archive.php v.6 z v.5), że coś tam jest nie tak w kodzie odpowiadającym za prawidłowe wyświetlenie tejże tabelki. Po podmianie fragmentu kodu z v.5 i dodaniu kilku linijek ze starego pliku językowego - langa, teraz jest wszystko OK i śmiga teraz jak należy. Dość długo czekałem na rozwiązanie tego dylematu z tym infusionem i straciłem nieco czasu na dojście do ostatecznego rozwiązania, więc teraz, jako altruista z przekonania, podaję w załączniku gotową i poprawioną wersję tego infusiona. Zapewne innym też się przyda. A teraz opis Za poniższy komunikat o błędzie w pliku maincore.php: Warning: Division by zero in maincore.php on line 523 odpowiadała linia w pliku news_archive.php: trzeba było zamienić ją na: Brak nagłówka tabeli w pliku news_archive.php: zamieniono na fragment kodu z wersji do Php Fusion 5 w pliku news_archive.php: Aby były widoczne nazwy w tymże nagłówku tabeli do pliku językowego w Locale dodano 4 wpisy ze starego pliku językowego z wersji 5 Lang: wer. ang. Po tych zmianach wtyczka działa teraz prawidłowo (przynajmniej u mnie na stronie tak jest, heh) Dzięki za uwagę. Wszystko pięknie, ale następnym razem kod wklejaj w tagi [ code ] [ / code ] i wyłączaj uśmieszki jeżeli w poście jest kod - Wooya Edytowane przez Wooya dnia 04.08.2005 13:19:22 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 05:32:07
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 05.08.2005 12:58:30
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Super! Moze czas na poprawienie archiwum w v5.01?
Jestem jaki jestem
|
|
Przejdź do forum: |