ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 24

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Muzyczne theme do oceny
jacekhc666
Witam proszę ocenić theme, jest to modyfikacja już gotowego motywu ...proszę zgadnąć jak nazywa się oryginał Smile Na razie tylko screeny bo strona jest na lokalu. Podkreślam że będzie to serwis traktujący o mocnej muzyce więc powinno być klimatycznie! ...żeby nikt nie mówił ze za ponure to jest.Cool

Screen 1: http://i295.photo...owek01.jpg
Screen 2: http://i295.photo...ek02-1.jpg

Prosze nastepnym razem skorzystac z opcji miniaturyzacji, zamiast wstawiac duze grafiki/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 21.04.2008 09:28:53

inyourface.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 02:41:58
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Dagobah
jacekhc666 napisał/a:
Witam proszę ocenić theme(...)

Proszę:

1. Tam gdzie jest Panel użytkownika nazwa użytkownika (screen: Slayer) jest kompletnie nie czytelna - trzeba się nieźle wczytać by dostrzec napis
2. Dla mnie trochę za jasny theme (jeżeli jest o muzyce "mocnej" powinny być trochę ciemniejsze klimaty...)

3. W związku z tym, iż na razie to tylko screen ciężko oceanić dokładniej - nie wiadomo czy wystąpią jakieś błędy z kodem (mam nadzieje, iż nie). Na razie prezentuje się ładnie :)

jacekhc666
Może ja odpowiem...Smile

1. Nazwa użytkownika jest kolorowana, sadmin ma kolor mocno czerwony, inni użytkownicy maja inaczej wiec ...powinno być widać,chociaż to dziwne ze nie widzisz dobrze czerwieni na czarnym tle.

2. Theme ma białe tlo (wewnętrzne) również ze względów technicznych, wydaje mi sie ze lepiej sie umieszcza obrazy z przezroczystością na białym tle. Ja sam lubię jasne theme wiec tak to wyszło, to ma być brudne poszarpane ale przejrzyste dla użytkownika. Nie wykluczone że coś w przyszłości ulegnie zmianom w temacie wyglądu.

3. Błędy z kodem mam nadzieje że nie, ewentualnie może coś wyjerzdzać czy nie trzymać sie kupy na różnych przeglądarkach, staram sie by strona wyglądała poprawnie na Firefoxie przede wszystkim ale tez na IE bo wciąż to lider na rynku przeglądarek i wśród ludzi którzy będą przeglądali ta stronę prawdopodobnie będzie to większość.

Dziękuje za ocenie i czekam na następną.Pfft
POPRAWKA: Dopiero teraz zobaczyłem jak na screenie wydać ten czerwony napis, faktycznie ...nie widać Grin Jednak w rzeczywistości napis jest ostrzejszy i bardziej mocniejszy ma kolor.
Edytowane przez jacekhc666 dnia 21.04.2008 08:01:34

inyourface.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja powiem tak poczekam na prezentację na serwerze, bo jak zwykle interesuje mnie aspekt techniczny i widok w trzech podstawowych przeglądarkach, gdzie ja np wiodąca IE7, FF, Opera.
Kolor nazwy użytkownika, akurat w tym przypadku jest do ustawienia, bo patrząc po panelach mniemam, że jest to oparte na Extreme.
Temat wchodzi długo, bo są w nim duże scriny, a jak pójdzie z serwera zobaczymy?
Zapowiada się nieźle.
Klikam Śledź ten temat.

wlodekp.europa.pl
jacekhc666
Fajnie byłoby gdyby ktoś jeszcze wyraził swoją opinie...Grin

inyourface.pl
Johny
Mi się bardzo podoba Wink 8,5/10 Pfft Dałbym więcej ale na razie tylko screen, więc... No i obowiązkowo linka do strony jak już na servie będzie - tez kocham taką muzykę \m/ Pfft

www.dobre-filmy.pl
jacekhc666
Dzięki za opinie, link będzie na bank, tylko muszę jeszcze trochę popracować nad różnymi funkcjami.Smile Zapraszam do komentowania kolejnych uzytkowników Wink

inyourface.pl
MeTeo
Dobra, to i ja się wypowiem Smile

Na wstępie masz dużego plusa ode mnie za Century Gothic Smile

Widzę, że zastosowałeś identyczny sposób kategorii jak u mnie Wink Nie wiem czy odwiedzałeś, czy zbieg okoliczności Wink Mnie się to podoba Wink

Nie wiem jak rozwiązałeś te tytuły newsa tą czcionką. Nie jest ona w standardzie, a jeśli generujesz je graficznie to już rada na wstępie - pozbądź się tego! Jeden mój them już przez to poleciał.

Theme bardzo ładny i klimatyczny aczkolwiek mi ta nawigacja u góry "nie pasi". No i tylko to mi chyba nie pasuje (co jest dziwne).

jacekhc666
Widzę, że zastosowałeś identyczny sposób kategorii jak u mnie Wink Nie wiem czy odwiedzałeś, czy zbieg okoliczności Wink Mnie się to podoba Wink

Czytałem temat, w którym kombinowaliście z modyfikacja tego, spodobało mi sie to, sprawdziłem jak to wygląda u Ciebie i stwierdziłem, że to świetny pomysł.

Nie wiem jak rozwiązałeś te tytuły newsa tą czcionką. Nie jest ona w standardzie, a jeśli generujesz je graficznie to już rada na wstępie - pozbądź się tego! Jeden mój them już przez to poleciał.

Pisałem w pierwszym poście że to modyfikacja, ta niestandardowa czcionka już była "zamontowana" w theme. Może ktoś zgadnie jaki to był theme oryginalnie Smile

inyourface.pl
MeTeo
Jeżeli w standardzie, to może skórka matanora? Grin Z tego co pamiętam, to tylko on korzystał z generatora... Ale nie wiem Wink W życiu użyłem tylko 5 skórek - 3 na początku przygody a potem 2 by zobaczyć rozwiązania w kodzie Wink

Miło mi, że moja strona jest wyznacznikiem czegoś Wink

Radzę tylko poprawić tę nawigację u góry. Ocenię gdy zobaczę kod i rozwiązania ;D

jacekhc666
https://na12.pl:8...l/news.php

Tak wygląda "na żywo" Smile Proszę oceniać

P.S. Niektórych obrazów nie widać ze względu na tymczasowy adres strony
Edytowane przez jacekhc666 dnia 19.05.2008 08:00:33

inyourface.pl
Teraz mogę konkretnie:
IE 7 ostrzega o braku certyfikatu i mogę tylko wejść na chama olewając zabezpieczenia.
Błędny zapis ścieżek obrazków w statystykach-brak ich.
Czy to jest Extreme czy tylko posiada jego elementy chodzi mi o stopkę i informacje o Extreme.
Tylko technicznie i merytorycznie.

wlodekp.europa.pl
jacekhc666
Ten certyfikat to dlatego ze to podgląd z panelu Plesk z hostingu (tylko tak mogłem to pokazać) Obrazki są ok a nie widać ich ze względu na ścieżkę. Jest to Extreme (ma być informacja w stopce?!)

inyourface.pl
jantom
Extreme wymaga kilku pixeli o sobie na stronie (najchętniej w stopce). Nie mów, że nie wiedziałeś...

http://jantom.info
jacekhc666
Naprawdę nie wiedziałem, myślałem że php-fusion wystarczy, ja nie z tych... Smile Jest jakiś wzorzec? Do stopki dla linku?
Edytowane przez szymon dnia 21.05.2008 16:24:31

inyourface.pl
Popatrz stopaka też nie oryginalna, ale ten aspekt występuje.
Stopka jest stopką pomocy dla Kolegi w innym temacie:
wlodekp.europa.pl...

wlodekp.europa.pl
Pieka
jacekhc666 napisał/a:
..Jest jakiś wzorzec? do stopki dla linku?

Tak ma wygladac stopka EF:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 20.05.2008 09:13:42
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jacekhc666
Dobra już wszystkie podpisy mam, pracuje nad zakupem domeny i hostingu także lada dzień witryna będzie w całej swojej okazałości. Pozdrawiam i zapraszam do dalszych komentarzy? Smile

--------------------------------------------------------------------------
Proszę o odświeżenie tematu, dziękuje

Domena zakupiona, hosting również zapraszam do oceny całości, teraz oczywiście będe pracował nad treścią.

-> inyourface.pl
Edytowane przez jacekhc666 dnia 24.05.2008 18:54:02

inyourface.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl