Zobacz temat
Nowe PHP-Fusion na Hostings.pl
|
|
sceri |
Dodany dnia 19.04.2008 14:03:59
|
Przedszkolak Postów: 13 Data rejestracji: 09.04.2008 16:46 |
Witam. Po raz pierwszy staram się postawić vortal PHP-Fusion i niestety mam problemy. Skopiowałem zawartość strony do odpowiedniego katalogu na serverze ftp administration\ forum\ images\ includes\ infusions\ locale\ themes\ articles.php config.php contact.php downloads.php edit_profile.php faq.php footer.php index.php login.php lostpassword.php maincore.php maintenance.php members.php messages.php news.php news_cats.php photogallery.php print.php profile.php readarticle.php register.php search.php setup.php setuser.php showphoto.php side_left.php side_right.php subheader.php submit.php viewpage.php weblinks.php No i teraz czas na www.adresstrony.p... aby skonfigurwać baze danych. Tutaj właśnie pojawia się mój problem. Na stronie pomocy Hostings.pl znalazłem informację: Połączenie do serwera FTP w celu publikacji lub zmiany danych: tak więc w ustawianiach wpisałem:Adres FTP: ftp.twojadomena.pl Dostep do serwera FTP wymaga podania loginu i hasła użytkownika Umieszczenie plików ze strona na serwerze: stronę należy wgrać na serwer ftp do katalogu /pubic_html/ lub opcjonalnie domains/twojadomena.pl/public_html/ Bazy Danych Mysql: Adres serwera baz danych: localhost Nazwa bazy danych: Nazwę bazy w skryptach polączeniowych prosimy zawsze podawać w postaci: login_nazwabazy Nazwa użytkownika bazy danych: Nazwę użytkownika bazy w skryptach polączeniowych prosimy zawsze podawać w postaci: login_nazwauzytkownika Database Hostname: localhost Database Username: mojlogin_admin Database Password: jakiestamhalso Database Name: mojlogin_jhdb Table Prefix: fusion_ Prawa do edycji plików oczywiście przestawiłem: Welcome to PHP-Fusion setup Write permissions check passed Please complete the following form and click Next. Do tej chwili wszystko wydaje mi się jasne i poprawne, ale przy probie przejścia do następnego punktu otrzymuję komunikat: Unable to establish connection to MySQL 1045 : Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: NO) Czy możecie mi wytlumaczyć co jest źle? |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 20:44:47
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
bartek124 |
Dodany dnia 19.04.2008 14:18:33
|
Weteran Postów: 3264 Pomógł: 236 v7.02.06 Data rejestracji: 26.05.2007 12:25 |
A stworzyłeś bazę danych w PhpMyAdmin?
|
|
|
Pieka |
Dodany dnia 19.04.2008 14:19:51
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Podajesz bledne dane do MySQL.
Jestem jaki jestem
|
|
|
sceri |
Dodany dnia 19.04.2008 14:24:58
|
A więc jakie dane mam podać? Używam tego samego loginu co do FTP. Hasło też próbowałem wpisać to samo ale też nie działa Stronę przejąłem po poprzednim adminie więc nie wiem czy jest baza danych. Dawniej była tam zwykła stronka HTML z kilkoma obrazkami więc prawdopodobnie nie ma bazy. Jak mogę zalogować się do PhpMyAdmin i ją stworzyć? PW od moderatora:
Edytowane przez sceri dnia 19.04.2008 14:35:26 |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 19.04.2008 14:40:19
|
sceri napisał/a: ...Stronę przejąłem po poprzednim adminie więc nie wiem czy jest baza danych. Dawniej była tam zwykła stronka HTML z kilkoma obrazkami więc prawdopodobnie nie ma bazy. Jak mogę zalogować się do PhpMyAdmin i ją stworzyć? Jesli nie ma bazy, to tworzysz ja w cPanelu lub jego odpowiedniku, a nie phpMyAdmin. Edit: Masz w ogole konto posiadajace baze? Z tego co widze, to maja rozne warianty, w tym rowniez bez MySQL. Edytowane przez Pieka dnia 19.04.2008 14:45:35 Jestem jaki jestem
|
|
|
sceri |
Dodany dnia 19.04.2008 14:54:14
|
Właściwie to nie wiem. Niestety nie posiadam zbyt wiele informacji na temat tej strony. Mam ją uaktualnić. Dla mnie najwygodniej będzie zrobić vortal, nadać komuś prawa moderatora który będzie pisał newsy i zapomnieć o problemie. Dostałem jedynie informację o tym jaki jest adres ftp, user oraz hasło. Dowiedziałem się jeszcze dodatkowo, że strona jest na hostings.pl Na codzień zarządzam stroną www.dabrowszczak.pl znajdującą się na home.pl. Tam jest bardzo wygodny dostęp do panelu w którym można wiele działać i tam nie mam problemów. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 19.04.2008 16:00:13
|
sceri napisał/a: Właściwie to nie wiem. Niestety nie posiadam zbyt wiele informacji na temat tej strony(...)Dostałem jedynie informację o tym jaki jest adres ftp, user oraz hasło. Dowiedziałem się jeszcze dodatkowo, że strona jest na hostings.pl... Nie pomozemy jesli nawet nie znasz podstawowych parametrow konta. Jasnowidzenie nie jest nasza mocna strona. Dowiedz sie przynajmniej jaki posiadasz standard konta. Najlepiej jak otrzymasz wszystkie potrzebne dane. Jestem jaki jestem
|
|
|
sceri |
Dodany dnia 19.04.2008 17:14:40
|
Napisałem wiadomość do pomocy hostings.pl i otrzymałem taką odpowiedź: Bo nie ma Pan sie logowac jako root do bazy, tylko jako johnhenry_johnhenry Gdzie mogę znaleźć ten parametr? Szukam ale niestety nie widzę a przeglądanie wszyskich plików przez internet jest dość wolne. |
|
|
DJPromo |
Dodany dnia 19.04.2008 17:20:30
|
Bywalec Postów: 630 Pomógł: 41 v7.02.07 Data rejestracji: 13.06.2006 18:51 |
Albo w mailu z reszta danych (najczęściej tak jest) albo a panel admina na ich stronie po zalogowaniu sie Bazy Danych Mysql:
Adres serwera baz danych: localhost Nazwa bazy danych: Nazwę bazy w skryptach polączeniowych prosimy zawsze podawać w postaci: login_nazwabazy Nazwa użytkownika bazy danych: Nazwę użytkownika bazy w skryptach polączeniowych prosimy zawsze podawać w postaci: login_nazwauzytkownika Pomogłem Kliknij Pomógł
Życie to chwila zbyt krótka aby móc .... Życie to chwila / trzeba patrzeć i podziwiać |
|
Przejdź do forum: |