ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Multisites
turgon
Interesuje mnie multisites w Php fusion. Stawiam kilka serwisów na jednym serwerze, o wspólnym IPB połaczonym z PHP Fusionem. Chciałbym, zeby wszyscy użytkownicy byli razem.

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 14:23:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Wooya
turgon napisał/a:
Interesuje mnie multisites w Php fusion. Stawiam kilka serwisów na jednym serwerze, o wspólnym IPB połaczonym z PHP Fusionem. Chciałbym, zeby wszyscy użytkownicy byli razem.

Napisz sobie nowego PHP-Fusion...
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

turgon
Dlaczego ??
Przecież większość Cmsów oferuje taką możliwość.

Miki
czemu się tak boicie tego multisities? Cały pic polega na zainstalowaniu kilku phpfusion na jednym serwerze w jednej bazie z innymi przedrostkami tabel a następnie drobnej modyfikacji w odwołaniach do tabel użytkowników - tak, aby wszystkie odwoływały się do jednej tabeli. Wtedy zalogowany w jednym użytkownik może chodzić po wszystkich serwisach. Może jeszcze zajść potrzeba drobnej modyfikacji sesji, żeby nie tracić sesji (nie musieć się logować )

Robiłem coś takiego w DragonFly CMS, choć ichni support twierdził, że se ne da Pfft

Fusion jest zdecydowanie prostszy do modyfikacji.

www.maxcomp.prv.pl
Pieka
Wez po uwage, ze nie ma tu sesji.
Ale oczywiscie wszystko da sie zrobic, prawie Wink
Czekamy na Twojego moda.
Edytowane przez Pieka dnia 02.02.2007 01:09:06
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Tero
No właśnie przydał by mi się taki mod Grin Smile jakby ktoś chciał zrobić, byłbym wdzięczny Wink
Edytowane przez Tero dnia 02.02.2007 11:58:27

Miki
Możesz już zobaczyć wspólną bazę userów - www.echo.blonia.pl i www.firmy.blonia.pl

Osobne subdomeny, niezależne katalogi ftp, jedna baza danych. Wspólna tabela users i users_profile oraz sessions. Sesje jeszcze nie są wspólne, ale i do tego dojdę niedługo.

[dodane]

Po przekopiowaniu zawartości www.firmy.blonia.pl do podkatalogu /firmy w pierwszej domenie multisities śmiga aż miło Pfft

czyli instalujemy podstawowy phpfusion w głównym katalogu domeny, i dowolną ilość podrzędnych w podkatalogach. Używamy jednej bazy, i różnych prefiksów. W pliku maincore.php oraz wszystkich, tyczących użytkowników podporządkowanych phpfusionów zmieniamy w kwerendach do bazy do tabel users i users_profile prefiks na ten z bazy głównej. Potem można wywalić nadmiarowe tabele z prefiksami podrzędnych fusionów. I działa jak talala Pfft

Trochę więcej zabawy będzie z domenami, bo faktycznie wszystko opiera się na ciachach, a ograniczenie mechanizmu ciastek wyklucza czytanie ciastek z innej domeny.

[dodane]

Teraz i forum dla sajtów jest wspólne, oczywiście treść. bo wygląd zostaje. Cały wic w podmianie prefiksów tabel.

Dodanie kolejnego podportalu potem jest bajecznie proste - wystarczy przekopiować katalog pierwszego podportalu na kolejny zainstalowany phpfusion - instalować trzeba z instalki oryginalnej z unikalnym prefixem na tej samej bazie. Po nadpisaniu plików wystarczy uzupełnić glówne menu o link do strony głównej, i na stronie głównej to samo, i jest zintegrowany kolejny.
Edytowane przez Miki dnia 02.02.2007 23:37:26

www.maxcomp.prv.pl
DORBITB
A mogbys to powiedziec jasniej a jesli by sie dalo jeszzcze to ze jak ktos sie zaloguje to niech bedize ju wszedzie zalogowany
Edytowane przez ICEK dnia 03.09.2008 16:53:51

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl