ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Stała szerokość forum niezależnie od skórki
galengaladion
Witam. Wiem, że tematów o szerokości forum było już sporo ale ja mam trochę inne pytanie.

Pyt.1
Wiem gdzie zmienia szerokość forum w poszczególnych skórkach ale czy ktoś ma może jakiś pomysł na globalną zmienną? Chodzi mi o to żebym przy każdej zmianie skórki nie musiał ponownie ustawiać szerokości forum i poszczególnych kolumn.

Pyt.2
Nie wiem na ile jest to do zrobienia. Chodzi mi o to, czy dałoby się w jakimś osobnym pliku lub cos takiego zawrzeć układ strony (np. jeśli pozmieniałbym lokalizację poszczególnych kolumn), który byłby niezalerzny od stylów. Style definiowałyby tylko sam wygląd strony (kolory, tło itp) a nie rozmieszczenie kolumn. Czy ktoś może próbował już zrobić coś takiego ?

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 09.04 - 13:35
  2. Przeniesienie tematu - Pieka 09.04 - 13:35

Edytowane przez galengaladion dnia 09.04.2008 18:15:34

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 07:22:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kefirek
Usuń z plików forum to

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wtedy forum będziesz miał szerokie za każdym razem
Edytowane przez kefirek dnia 09.04.2008 16:28:38

MeTeo
Ad.1 - Ale przecież skórka praktycznie nie ma nic wspólnego z themem Wink Pobiera tylko wygląd no i opentable, ale jeśli ma parametr 100% to nic nie musisz zmieniać Smile

Jak kolega wyżej napisał - po usunięciu tych dwóch wpisów (1 na wstępie, a 2 na końcu) usuniesz panele. Ale nie wiem czy tego szukasz Wink

Ad.2 - Tak trochę zagmatwane to twoje pismo Wink Skórka nie definiuje twojego wyglądu. Forum pobiera tylko styles.css i opentable z theme.php. Wygląd możesz dobrowolnie modyfikować w plikach forum, ale marne szanse byś coś z tym zrobił Wink Proponuję Fusion_boarda - bardziej rozbudowane forum do fusiona na wzór vBulletin Grin

Pozdrawiam

galengaladion
Może nie precyzyjnie się wyraziłem.

Pyt.1 Chodziło mi o to, że np.: mam daną skórkę i chcę żeby forum było węższe. Ustawiam to sobie w theme.php ale tylko w katalogu danej skórki. Jeśli zmienię na inną, szerokość forum znowu wróci do orginalnej wartości (czyli 100%) ustalonej w pliku theme.php nowej skórki. Chciałbym żeby dało się to ustawić odgórnie, tak że kiedy przełączę na inną skórkę, szerokość pozostanie taka jaką sobie ustawiłem.

Pyt.2 Czyli o ułożeniu strony decydują pliki forum a nie konkretnej skórki, tak ?
I jeśli trochę sobie ten wygląd przemodeluję to bez weględu na używaną w danej chwili skórkę pozostanie taki sam ?
Edytowane przez galengaladion dnia 09.04.2008 18:07:38
Kamikaze - Boski Wiatr i nie ma przebacz...

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl