ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Najbardziej aktywni administratorzy i użytkownicy
rit2
Skorzystałem z Szukajki, poczytałem ale .... niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. A chciałbym umieścić na stronie taki panel, w którym będą informacje na temat najbardziej aktywnych administratorów i użytkowników serwisu.
Wiem, że pomożecie przedszkolakowi. Tak jak to zresztą poprzednio robiliście.
Dziękuje!

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 06.04 - 22:31

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 07:45:40
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
Najbardziej aktywnych tzn?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Grzes
Rodzaj tego panela zależy of jednego faktu - jak rozpoznamy najbardziej aktywnych.
Zapewne nie posiadasz EF. Możemy ich rozpoznać bo ilości postów, newsów, wpisów w shoutboxie... najprościej i najlżej dla serwera jest po ilości postów.
W EF jest taki panel standardowo i tam najaktywniejsi rozpoznawani są praktycznie na podstawie wszelkich wpisów na stronie ponieważ EPS przydziela punkty za posty, newsy, arty, wpisy w shoucie itp. Standardowo w fusionie nie mamy systemu punktów.
Jeśli starczy Ci po liczbie postów na forum to od ręki taki panelik się strzeli. Coś bardziej zaawansowanego? Musiałbyś powiedzieć na podstawie czego chcesz rozpoznawać aktywnych.

bartek mnie uprzedził o 8 sek Wink
Edytowane przez Grzes dnia 06.04.2008 20:36:36
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

rit2
Dziekuję za szybkie odpowiedzi.
Dla mnie najbardziej aktywny to ten:
a/ kto dodaje newsa
b/ dodaje artykuł
c/ dodaje galerię zdjęć
c/ komentuje newsy i artykuły

Grzes
Aż tyle? Nie ukrywam, że ciężko będzie bez systemu punktów.
Mam jutro przerwę to pomyślę nad tym. Zaktualizuje tego posta i wyślę Ci PW z informacją o aktualizacji jak wrócę.
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

rit2
Z góry serdecznie dziękuję. Stawiam nową stronę szkoły. Przechodzę z html-a na php i zależy mi na w miarę obiektywnym, motywującym systemie "specyficznego" oceniania wkładu pracy twórców.
Niestety zbyt mało (na razie) wiem aby się za to sam brać. :(

bartek124
@rit2 a nie lepiej byłoby Ci zainstalować eXtreme Point System? Wink

www.bartek124.net
rit2
Dziękuję za informację. Już trochę poczytałem na temat EPS. Aktualnie robię kopie całego serwisu i będę starał się zainstalować EPS. O swoich sukcesach lub porażkach poinformuję i liczę na .... dalszą pomoc.
Pozdrawiam ;)

MeTeo
Hmm... A nie można by zrobić 4-krotnego (choć może nawet 5-krotnego) zapytania pobierającego ilość rekordów, a potem segregacji userów wg sumy tych rekordów (ew. liczba komentarzy /10 dla bardziej sprawiedliwej oceny). Niestety w wielokrotnych zapytaniach jestem słaby - taka tylko moja sucha propozycja... Może ktoś pomyśli o tym Smile

rit2
Witam,
Na razie stanołem w pliku submissions.php poszukując frazy:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

do zmiany.
Niestety w moim pliku jej nie ma i nie wiem co robić. :(

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 07.04 - 23:44

Edytowane przez rit2 dnia 07.04.2008 23:48:51

rafek71
Linia 178, po tym:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wklej kod z instrukcji instalacji.

rit2
Dziekuję za podpowiedź.
Problemów mam coraz więcej z tym EPS. Podzielę się nimi wieczorem. :(
Edytowane przez rit2 dnia 08.04.2008 10:16:55

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Udostępniam na swojej stronie dla wszystkich User gold sysytem.

wlodekp.europa.pl
bartek124
EDIT: Ponieważ licencja moda nie zezwala na jego rozpowszechnianie poza stroną autora bez jego zgody, usuwam załącznik. Wtyczkę możecie pobrać stąd: http://www.stargl...php?did=17
Edytowane przez jantom dnia 08.04.2008 19:38:38

www.bartek124.net
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Mój post jest powiadomieniem o tym że nie suportuje tego moda na tym forum a taki mogę napisać do wiadomości w szystkich i Pana sterującego SA
DOPISANE W EDYCJI
Kolega bartwk124 chyba nie ma zielonego pojęcia jak działa wskazana przez niego strona, ten mod jest w ich downloads i nie wymaga, żadnych dotacji kosztuje 200 gold 100 na dzień dobry drugie 100 łatwo zdobyć przed chwilą odwiedziłem tą stronę i hakneli im bazę i uprzejmie proszą o zmianę haseł.
A do wiadomości SA na upartego można podstawową wersję jako załącznik znaleść na tej stronie więc skoro tak, proszę ją także znaleść i usunąćć, bo Staćczyk by się uśmiał.
Edytowane przez wlodekp dnia 08.04.2008 20:31:53

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisał/a:
..A do wiadomości SA na upartego można podstawową wersję jako załącznik znaleść na tej stronie więc skoro tak, proszę ją także znaleść i usunąćć, bo Staćczyk by się uśmiał.

SA jest swiadom nieswiadomosci Waszmosci i poleca lekture licencji na jakiej wydawany jest ten skrypt.
Prosze glupio nie prowokowac odpowiedzi i przestac nas zaczepiac.
Ta strona ma sluzyc pomocy, a nie idiotycznym sporom, ktore prowokuje czesc publicznosci.

Informuje, ze kazdy nastepny post nie majacy nic wspolnego z tematem zostanie usuniety, a w stosunku do autora wyciagniete konsekwencje. Koniec.
Edytowane przez Pieka dnia 08.04.2008 20:52:33
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Wooya
MeTeo napisał/a:
Hmm... A nie można by zrobić 4-krotnego (choć może nawet 5-krotnego) zapytania pobierającego ilość rekordów, a potem segregacji userów wg sumy tych rekordów (ew. liczba komentarzy /10 dla bardziej sprawiedliwej oceny). Niestety w wielokrotnych zapytaniach jestem słaby - taka tylko moja sucha propozycja... Może ktoś pomyśli o tym Smile

Multi kwerendy wskazane a i owszem bo i mysql serwer odciaza. Ale pamiejajcie moi mili powyzej mysql 4.1 (a raczej 4.3 gdyz bugi we wczesniejszych wersjach wystepowaly z multi-selectami)
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl