Zobacz temat
Polskie centrum Anno - www.anno.duu.pl
|
|
-RippeR- |
Dodany dnia 04.04.2008 20:56:59
|
Przedszkolak Postów: 5 Data rejestracji: 04.04.2008 20:16 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Witam, chciałbym zaprezentować wam niedawno powstałą stronę na temat gier z serii Anno. Strona powstała kilka dni temu, więc niestety nie ma na niej dużo treści, dlatego więc na razie proszę o ocenę strony biorąc pod uwagę głównie lay. Proszę także o wspomnienie co wam się nie podoba, abym mógł to poprawić. Strona działa poprawnie: - w pełni na: Mozilla Firefox 2.0 i wyżej - w +95% na Internet Explorer 7.0 Niestety nie posiadam wersji 6.0 i starszych więc nie mam jak przetestować działanie strony na niej. Odnośnie adresu - jest tylko tymczasowy, gdyż za kilka(naście) dni planuję wykupić domenę. Apel do graczy/fanów gry - potrzebujemy użytkowników oraz reklamy, aby "zaistnieć" na dobre w sieci, w której niestety stron o tej tematyce jest bardzo mało (zaledwie kilka), a większość z nich jest "taka sobie". Także dlatego stworzyłem stronę, aby wreszcie gracze tej wspaniałej serii gier mogli znaleźć odpowiedzi na swoje pytania oraz pomoc. W tym momencie trwają rozmowy pomiędzy anno.duu.pl a firmą Cenega Poland, która jest oficjalnym polskim dystrybutorem całej serii gier o tym tytule w sprawie współpracy, dzięki czemu będziemy mogli m.in. tworzyć konkursy z poważnymi nagrodami. Niestety jak już wspomniałem nie uda nam się to bez was! Przy okazji pragnę wspomnieć, iż poszukuję kogoś do redakcji - jeżeli jesteś fanem tej gry i uważasz, że dasz radę - napisz. www.Anno.duu.pl Pozdrawiam i z góry dziękuję za opinie i sugestie Edytowane przez Pieka dnia 04.04.2008 20:58:03 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 03:06:33
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Piotrroger |
Dodany dnia 04.04.2008 21:23:34
|
Bywalec Postów: 998 Pomógł: 19 v7.02.03 Data rejestracji: 27.04.2006 18:29 |
Plusy: Fajny theme, płatny serwer. Minusy: Domena, mało treści, reklamy google już na samym starcie strony (proponuję tam wstawić brotator i wymieniając sie banerami z innymi stronami - reklamować swoją stronę(). |
|
|
-RippeR- |
Dodany dnia 04.04.2008 21:42:22
|
Przedszkolak Postów: 5 Data rejestracji: 04.04.2008 20:16 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Witam i dziękuję za sugestie Dzięki za opinię "fajny theme" muszę przyznać, że się trochę nad nim napracowałem. Co do domeny to jak już wspomniałem zakupię w najbliższym czasie ową - niestety w tym momencie wszystkie moje fundusze przeznaczyłem na poprzednio stworzoną stronę oraz na jej reklamę. Co do brotatora -> to oczywiście będzie, niestety na razie nie mam się z kim wymieniać, ponieważ nawet google nie zdążyło jej zaindeksować. Jak już wspomniałem dzięki za sugestie i opinię, oraz proszę innych userów o następne. Pozdrawiam |
|
|
Marvin-Nekromanta |
Dodany dnia 04.04.2008 21:52:23
|
Początkujący Postów: 109 Data rejestracji: 15.08.2006 20:58 |
No ja też muszę przynac, że theme fajne Serwer płatny, z tego co wyczytałem to serwerownia za zachodnią granicą... Co do samej tematyki: Anno 1701 - ciekawa pozycja, chodź ja w nią nie zagram z powodu przedziału czasowego (wiekowego, historycznego) w którym toczy się rozgrywka... (nie ma to jak stare, dobre Age of Mythology) Ogólnie mówiąc: Poczekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie... PS. Co do reklam google: mam AdMuchera i jestem "czysty" Edytowane przez Marvin-Nekromanta dnia 04.04.2008 21:55:54 |
|
|
-RippeR- |
Dodany dnia 05.04.2008 09:11:48
|
@Marvin-Nekromanta - masz rację, serwer w Niemczech PS. Odnośnie tematyki, stronka jest o całej serii gier pod tytułem Anno - nie tylko 1701 . Co prawda robiłem theme wzorując się na 1701 ponieważ jest najładniejsze pod względem graficznym, oraz na początku piszę arty o nim, bo chyba największy "popyt" na informacje z tej tematyki jest właśnie na tą część. @Piotrroger - co do małej ilości treści to jak już wspomniałem strona liczy kilka dni zaledwie więc nie spodziewajcie się cudów Przypominam o naborze do redakcji, oraz zapraszam do rejestracji. |
|
|
jantom |
Dodany dnia 05.04.2008 11:55:41
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Jedną rzecz bym zmienił - ten ciemny kwadrat koło pol w formularzu logowania. Wiem, że po zalogowaniu w tym miejscu wyświetla się awatar, ale przed zalogowaniem to takie zbytnio nie wiadomo co. Może go wywalić albo czymś zasłonić? Powtórzę to, co mówili poprzednicy - wygląd strony jest naprawdę przyjemny. A właśnie, pod Operą (9.27, ostatnia stabilna, wersja dla Windows) masz przesunięcie pomiędzy pierwszym wierszem buttonów, a drugim. Może zamiast twardych spacji skorzystasz z padding/margin? Błedy walidatora są, myślę, że parę można spokojnie poprawić. Zapału i użytkowników życzę Edytowane przez jantom dnia 05.04.2008 22:12:42 |
|
|
-RippeR- |
Dodany dnia 05.04.2008 15:10:21
|
1. Właśnie mam zamiar tam dodać znaczek zapytania lub np. figurę jakieś postaci z gry na czarno ale na razie wolę dodać trochę treści niż "poprawiać" takie malutki "błędy". 2. Dzięki ;P 3. Niestety nie posiadam opery ale dzięki za wskazówkę postaram się to poprawić i potem przetestuję na operze. 4. Dzięki wielkie |
|
Przejdź do forum: |