Witam, mam 2 problemy.
I Otóż chodzi o to, iż dodałem sobie w CSS atrybuty:
.**** {
position: relative;
top:25px;
left:25px;
}
I jest niby wszystko ok - ale tylko pod FireFox. Pod IE (aktualnie mam 7.0) w ogóle nie działa to bo po prostu nie widać różnicy z tym i bez tych atrybutów w css. Tak samo oprócz tego dodałem w 1 miejscu <center> tekst </center> i wyświetla się on na IE jak by nie było tego atrybuty "center". Co jest tego przyczyną i jak to naprawić? W oby 2 sytuacjach jest coś w stulu:
<td class='pierwsza_klasa'><div class='druga_klasa'>Obrazek</div</td> z tym, że w innych sytuacjach (a jest ich naprawdę wiele - podobnych do tej odnośnie ułożenia kodu) wszystko działa jak należy...
II Teraz chodzi o rozjechanie się panelów wraz z newsami szerzej niż logo -> nie było by w tym nic dziwnego ale: panele boczne wraz z środkowymi i newsami zajmują łącznie (tabele) 890px gdy cała tabela, w której znajduje się ma 900px (tyle co logo). Dziwne jest to iż po prostu wychodzi poza własną tabele (bo w aktualnej sytuacji wszystkie 3 rządki mają 912px :O - tabela ma tylko 900 xD). Jeżeli jakiś kod potrzeba to mogę bez problemu udostępnić.
Prosił bym o jak najszybszą pomoc, bo tylko to zostało do zrobienia przy themie, a tak już bym stronę odpalił :) :] Pozdro :)
// Mam nadzieję, że ten tytuł jest ok:/
PW od moderatora:
- Zmiana nazwy tematu - bartek124 02.04 - 17:36
- Odświeżenie Tematu - Pieka 03.04 - 17:51
Edytowane przez Pieka dnia 02.04.2008 19:02:52
|