ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 26

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
"Dzynzdelek" z drukarki HP PSC1610
Grzes
Dzyndzelek jak dzyndzelek... pośmiać się można ale zaczyna mi się to nudzić.
Sprawa jest raka. Z drukarki wypadło (dosłownie) coś takiego:
http://grzes.info...C00001.JPG

na drugiej fotce możecie sobie porównać rozmiary tego względem drukarki:
http://grzes.info...C00002.JPG

Ktoś ma pojęcie od czego to może być? Zabrała cwaniara na raz około 40 kartek i po wyjęciu ich miałem okazje kilka razy przewrócić drukarkę do góry nogami (z tylu jest otwór na wyciągnięcie papieru) .... dzyndzelek spadł pod nogi :]

Dodam że po rozebraniu jej prawie na części pierwsze (na fotce widać, że został mechanizm) nie widzę miejsca gdzie można by to coś wsadzić. Zanim rozbiorę ją w maczek wolę się popytać. Jak te trybka mi się rozpadną bedę kwiczeć a wolałbym tego uniknąć.

Po prowizorycznym jej złożeniu (bez tego elementu) drukuje tylko zbiera na raz tyle papieru ile ma w podajniku - może to wina tego, że stoi bez skręcania a tylko tak "luźno".

Ma ktoś jakiś pomysł? Szkoda tej drukareczki.
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 04:39:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
Ja wiem Grin. To coś kontroluje pobór papieru Grin. No wiesz, bierze jedną kartkę Wink.

Wnioskuje z Twojego opowiadania Wink. Zobacz na tę maszynkę co ciągnie papier może cosik znajdziesz Wink
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Grzes
Tylko nie widzę tam zastosowania dla tego. Od mechanizmu w dół jest (nazwijmy to tak) łopata z rolką na końcu. Ta rolka dociska papier w podajniku do podłoża i jak papier drukarka potrzebuje to się po prostu obraca.
Miałem kiedyś drukarkę która podnosiła papier do rolek a tu po prostu rolka ciągle spoczywa na papierze.
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

SebaZ
Coś mi się zdaje, że to jakiś "zawias" Ewidentnie są 3 otwory (okrągłe) Szukaj gdzie to wsadzić, może na czuja znajdziesz Smile Mi dziś jakaś pierdółka wypadła z zegarka (wielkości 1 mm) i jakoś znalazłem miejsce Grin
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl