Zobacz temat
Far Cry Polska - www.farcrycenter.pl
|
|
ratyo |
Dodany dnia 31.03.2008 16:17:16
|
Przedszkolak Postów: 17 Data rejestracji: 14.03.2006 15:25 |
Nowo powstałe centrum Far Cry Polska. Współpracujemy z Cenega Polska, wydawcą gry. Theme mojego autorstwa. Zapraszam do odwiedzania oraz komentarzy odnośnie serwisu. Pozdrawiam! www.farcrycenter.pl Edytowane przez Pieka dnia 31.03.2008 17:48:52 www.crysisforce.com / www.crysis2.pl | www.farcrycenter.pl / www.farcry2.com.pl | trance mission
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 02:31:29
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Dagobah |
Dodany dnia 31.03.2008 19:16:25
|
Początkujący Postów: 160 Data rejestracji: 15.08.2006 10:46 |
1. Na samej górze widnieje: Centrum Far Cry | Artykuły | Download | Demo | Galeria | Recenzja | więcej... Zapraszamy! Gdyby to były odnośniki to rozumiem, ale jaką to spełnia funkcję? 2. Wg mnie trochę niezbyt pasuję te pola z MusicBox i Panelu Logowania do reszty strony - gdyby je trochę pociemnić byłoby lepiej. Z kolei dwa linki czerwone w miejscu PL są zbyt "oczo-walące" 3. Jestem przeciwnikiem by na menu górnym oraz bocznym były te same odnośniki. Wg mnie to nie pomaga w poruszaniu się po stronie (bo i tak zazwyczaj strona odświeżana jest "do samej góry") 4. W panelach : Nasze projekty, Statystyki i wszystkie po lewej stronie - w nagłówki są zbyt duże, ponieważ grafika Ci się rozwala (brzydko wygląda - nowa część "ramki" wchodzi...). To samo dotyczy się newsów (bodajże), tylko że w tym przypadku "ucina ramkę". 5. Zbyt duża ilość newsów na stronie - psuje to estetykę stronę. Spróbuj ograniczyć tak, by kończyła się wraz z panelami (takie układ chyba najlepiej wygląda). 6. Pod IE (v 6) pierwszy panel z lewej strony jest krótszy od pozostałych - strona wygląda przez to źle Teraz plusy: - ładnie zrobiony theme (choć trochę standardowy - prawa - środek - lewa :) ) - jedna z nielicznych stron, na których podoba mi się tło w postaci obrazka (wygląda do dobrze) - bardzo przyjemne logo - pogratulować :) - ciekawie wykonane lewe panele (po najechaniu zmiana koloru "tła" - także jedna z nielicznych stron, gdzie zostało to wykonane solidnie) - sporo treści merytorycznych (nie zauważyłem jakiś błędów - niezbyt dokładnie się przyglądałem) Gdyby poprawić minusy to byłoby dość wysoko, a tak tylko: 5,5/10 Pozdrawiam |
|
|
sexyfacio |
Dodany dnia 01.05.2008 10:14:03
|
Przedszkolak Postów: 60 Pomógł: 3 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 26.04.2008 15:45 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Them niezły muszę przyznać ale strasznie wolno mi się ta stronka wczytuje nie wiem czy tylko tak jest u mnie czy u innych też? |
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 01.05.2008 14:26:24
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
#1. Coś w lewym panelu jest za szerokie co rozsuwa panele. #2. Panel "Statystyki" działa w oparciu o "opensidex", który źle się komponuje... Proponuję usunąć opensidex i zamienić na zwykłe openside... #3. Logo niby ładne ale jak dla mnie gryzie się z tłem... To pewnie przez to, że nie ma żadnego przejścia między logiem a tłem i jest "nagła" zmiana kolorystyki... Coś mi tam "nie pasi" #4. Wracając do loga - konsekwencją tego, że panele się rozjeżdżają jest chyba to, że sznur na logu się nie pokrywa ze swoim początkiem #5. http://farcry2.co...fct_15.jpg - Za szerokie w porównaniu do strony... Choćby w newsach, belka się nagle urywa... Amatorsko to wygląda... #6. Nawigacja... Jak widzę takie opisy, to czuję się czasami jak idiota Jakby jeszcze chodziło o tłumaczenie - to ok. Ale, przepraszam, przypominasz mi co się robi na forum? Co więcej te napisy jakby się w tej nawigacji nie mieszczą... No i nie ma żadnego balansu kolorów w napisach no i się "zlewa" - trudno się czyta... Ja bym usunął te "dygresje" w nawigacji... #7. Stopka - No taka ładna strona, a te znaczki żeś tak wpie***ył... Po czymś takim mam wrażenie, że stronę robił ktoś inny a prowadzi ją jeszcze inna osoba... Toć te grafiki można bardzo ładnie wkomponować w stopkę... Dać takie same wysokości, kolor tła pod stronę... #8. Jeszcze co do stopki - "fc_theme by ratyo" i http://farcry2.co...cut_30.jpg. Nie za dużo tych informacji? Szczególnie, że już napisałeś, że design jest twój ;P Po za tym te tekst zjeżdża w dół i jest między tymi pasami, a szarym... #9 Textboxy... Zrób coś z tym tłem pola do wpisywania nicka i hasła... Strona w ciemnej intonacji a te pola białe! #10. Nawigacja... Raz jest obrazek, a raz nie Po co ten przypis "portal" w nawigacji? Albo zrób grafikę na wzór poniższej albo to wywal ;P #11. Te teksty, o których wspomniał wlodekp, to jak rozumiem słowa, które maja być indeksowane? Jest coś takiego jak meta tagi i meta keywords... #12. Powrócę jeszcze do loga... 6 razy na nim można wyczytać "Far Cry". #13. Jako ostatnia moja uwaga (trzynasta ) to znowu nawigacja... Porobiłeś efekty rollover... Ale ogólnie ta nawigacja psuje ten efekt... Zrób całkowicie ręcznie nową nawigację - nie bazującą na panelu... Żeby inaczej wyglądała niż panele i lepiej się przyciski komponowały. No i znowu to powtarzanie w 2 nawigacjach... |
|
Przejdź do forum: |