ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 27

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
e-ryby.net - Portal dla wędkarzy
kamy
Witam,
Proszę o surowa ocenę jak i sugestie co zmienić, dodać, poprawić na stronie.
Dziękuje

e-ryby.net

Linki w [url] - ICEK
Edytowane przez ICEK dnia 23.03.2008 09:14:21

www.e-ryby.net
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 03:08:56
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kamil000
Nie jestem jakimś zawodowcem w dziedzinie stron www, ale to tło..
Nienawidzę tła tego typu. Zawsze jak przewijam w dół, strona mi się tak jakby zacina ( procek za słaby czy co ;D(joke Smile ))
Tak, pozatym to nie|mam zastrzeżeń. Strona z wyglądu nie jest super, ale zła też nie jest. Pewnie gdybym się interesował tematyką, wpadałbym czesciej Smile
Pozdro
PS. 7/10 za tło i tak dla jaj na wielkanoc xD
Edytowane przez Milka dnia 23.03.2008 11:36:45

kamy
Nad tłem musze pomyslec i napewno je zmienie.
Kamil000 a co bys zminil zeby strona byla super?
Moze inni sie wypowiedza i doradza co zrobic zeby strona blyszczala wsrod podobnych tematycznie?;>

www.e-ryby.net
danX
Ja bym na twoim miejscu zmiejszył (skrócił) ten panel z Ostatnio aktywny tematami. Po za tym posty z tego panelu (prawie wszystkie) dublują się z bocznym panelem Wątki na Forum. Wygląda to trochę nieestetycznie. Myślę, że powinieneś zostawić też jeden panel z fotkami. Inne panele np. najnowsze artykuły zamieniłbym na panel z listą wszystkich artykułów, np. za pomocą Extra Site Links Panel. Zatosowałbym też inne zmiany kosmetyczne. Myślę że powinieneś zmienić skórkę. Też ją kiedyś miałem, ale działa, no przycina się. Uważam, że lepiej się przesiąść na inną skórkę, choć tak łanie już wtedy nie będzie. To tylko moje zdanie! Zrobisz jak uważasz. Życzę Ci powodzenia w dalszym tworzeniu portalu, bo pod względem treści jest na wysokim miejscu!
PS. Jak się nazywa ten panel z pogodą?
Edytowane przez danX dnia 25.03.2008 07:43:49

kamy
Super expresPfft http://www.se.com...8&layout=1
Pozniej zasastosuje sie do Twoich wskazowek teraz lece do pracy.

www.e-ryby.net
reys1
Ja to bym dał jednolite, jasne tło główne np E2FFF9,ustawiłbym wszystkie odstępy pomiędzy panelami bocznymi i środkowymi w stylach na padding=0, bo w tej chwili to takie zbiorowisko prostokącików pooddzielanych tłem głównym. No i ze środka wywaliłbym całkiem te tematy na forum, wystarczą wątki w panelu bocznym.
Natomiast obrazki do kategorii newsów wyciąłbym z tego białego tła, zmniejszył i wkleił na takie samo tło jak pod newsami. Jeśli to możliwe to do newsów po prawej stronie dodawałbym miniaturki fotek z kodem javascript, tak żeby się otwierały w oddzielnym okienku w jakimś przyzwoitym rozmiarze. Aha, jeszcze zrezygnowłbym z tła pod tytuły newsów i panele info pod newsami, bo teraz to się robią takie schodki pomiędzy środkiem, a bocznymi panelami i wstawił tło z newsów.
To wszystko chyba łatwo można zmienić w stylach tej skóry.
Może na razie zostawić tło główne w spokoju, a wprowadzić te inne zmiany i zobaczyć jak to będzie wyglądać WinkPfft
A i jeszcze trzeba zrezygnować z ramki w stopce i z tego tła i możnaby dać odrobinę większe literki, może w innym kolorze Wink
Edytowane przez reys1 dnia 25.03.2008 13:22:47

kamy
Troszke sie zmienilo na stronieSmile Jak byscie mogli to prosze o ponowne skomentowanie... aha strona musi mieć prosty wygląd bo jak trosze pokombinowałem to koledzy wędkarze sie gubili zwłaszcza Ci starsi

www.e-ryby.net
Dagobah
Więc:
1. Reklama google jest jakby nad theme - wygląda to źle, bo spora część prawych paneli jest zasłonięta.
2. Pod IE wokół strony jest biała, dość widoczna ramka - prezentuje się to źle, niestety
3. Po co na samym dole kalendarz? Myślisz, iż ktoś z niego skorzysta (może wyżej go wrzucić?)
4. Tła strony i kolorystyka paneli/wyglądu nie jest zbyt (IMHO) odpowiednio dobrana.

To tak na szybko

A pozytywy -cięzko powiedzieć, jedyny plus to przyzwoicie rozplanowana zawartość...

kamy
Dagobah napisał/a:
Więc:
1. Reklama google jest jakby nad theme - wygląda to źle, bo spora część prawych paneli jest zasłonięta.
2. Pod IE wokół strony jest biała, dość widoczna ramka - prezentuje się to źle, niestety
3. Po co na samym dole kalendarz? Myślisz, iż ktoś z niego skorzysta (może wyżej go wrzucić?)
4. Tła strony i kolorystyka paneli/wyglądu nie jest zbyt (IMHO) odpowiednio dobrana.

To tak na szybko

A pozytywy -cięzko powiedzieć, jedyny plus to przyzwoicie rozplanowana zawartość...

A wiec:
1. Strona dostosowana do rozdzielczości 1280x1024 <i w tej rozdzielczosci reklamy nic niezaslaniaja> (Informacja w stopce)
2. O tego niewiem bo pod mozzila pracuje
3. Kalendarz na samym dole jest tylko i wylacznie do celow urodzin/imienin uzytkownikow
4. Hmmm (IMHO) jest dobrze dobranaWink A dlaczego zle... przeciez to wedkarstwo sama przyrodaWink
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 09:42:16

www.e-ryby.net
Dagobah
kamy napisał/a:
A wiec:
1. Strona dostosowana do rozdzielczości 1280x1024 <i w tej rozdzielczosci reklamy nic niezaslaniaja> (Informacja w stopce)
2. O tego niewiem bo pod mozzila pracuje
3. Kalendarz na samym dole jest tylko i wylacznie do celow urodzin/imienin uzytkownikow
4. Hmmm (IMHO) jest dobrze dobranaWink A dlaczego zle... przeciez to wedkarstwo sama przyrodaWink

Ad. 1
Wybacz, ale nie może być tak, że są tak drastyczne zmiany ze względu na rozdzielczość. Ja używam innej rozdzielczości i przez to strona się sypie (ta reklama Google) - wygląda to fatalnie i powoduje, iż nie wszedłbym po raz kolejny na ten serwis. Zważ, iż nie każdy stosuje 1280x1024 a takie narzucanie, to może być złe dla potencjalnych czytelników.

Fakt, że strona najlepiej działa pod tą rozdzielczością, ale nie może być tak, że pojawia się tak DUŻY problem gdy takowej nie ma...

Ad.2
Radzę sprawdzić pod IE (pod 2 ostatnimi wersjami)...

Ad.3/4
Kwestia gustu, jak pisałem Smile

kamy
Faktycznie masz racje, muszę te reklamy googole gdzieś przesiedlić.

www.e-ryby.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl