ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 25

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Tło tabeli
Goferek
To mój pierwszy post i pierwsze zetknięcie z Fusion-PHP. Jak dotąd nie miałem wiekszych problemów i udaje mi sie tworzenie skina na własy uzytek. Problem jednak pojawił sie w pozornie błachej sprawie.

Mianowcie - jak mam wstawić tło tabeli w kodzie w dodatkowych stronach - przerobiłem wszystkie możliwości skryptu i nic.

Plik tła jest w katalogu images mojego thema.

Z góry dziękuję za odpowiedź

www.chrzanow.zhr.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 23:39:23
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Shaolin
Pytanie no. 1 - czy napewno mówisz o PHP-Fusion a nie o systemie newsów Fusion PHP? Bo już był przypadek, kiedy gościu się pomylił :).

Jeśli wstawiasz tabelkę do dodatkowych stron, wystarczy wkleić do komórki, którą chcesz pokolorować style='background-color: #xxxxxx', gdzie xxxxxx to kod koloru.

ex.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

//Oops... Chodziło o obrazek - zamiast background-color: #xxxxxx musisz tam wstawić:
background-image: url(images/tlo.gif);

Gdzie images/tlo.gif to ścieżka dostępu do pliku tła :).
Edytowane przez Shaolin dnia 28.07.2005 17:49:25
working

Goferek
Też tak robiłem - oto mój kod jaki wstawiam - co jest źle ??:

<br><br><br><table width='100%' border='0'><tr><td style='background-image: url(images/belka_pion2.gif);'><b>MYCIE NADWOZIA:</b><br>- RĘCZNE LUB BEZDOTYKOWE;<br>- WOSKOWANIE;<br>- POLEROWANIE LAKIERU;<br><br><b>CZYSZCZENIE WNĘTRZA:</b><br>- PRANIE TAPICERKI;<br><br><b>PEŁNA WULKANIZACJA:</b>- SPRZEDAŻ OGUMIENIA;<br>- PRZECHOWYWANIE OPON ZIMOWYCH;<br>- CENY PRODUCENTA;<br>- PRZY SPRZEDAŻY OPON - MONTAŻ I WYWAZANIE GRATIS;<br><br><b>USŁUGI DODATKOWE:</b><br>- MYCIE SILNIKA;<br>- PRZYGOTOWANIE DO SPRZEDAŻY;<br>- TŁUMNIKI - MONTAŻ - SERWIS;<br>- TERMIN NA TELEFON LUB E-MAIL;<br>- DIAGNOSTYKA SILNIKA;<br>- MECHANIKA SAMOCHODOWA.</td>
</tr></table>

bo ja już nie wiem

www.chrzanow.zhr.pl
Shaolin
Spróbuj tak:

<table width='100%' border='0' style='background-image: url(images/belka_pion2.gif); background-repeat: repeat;'><tr><td><b>MYCIE NADWOZIA:</b><br>- RĘCZNE LUB BEZDOTYKOWE;<br>- WOSKOWANIE;<br>- POLEROWANIE LAKIERU;<br><br><b>CZYSZCZENIE WNĘTRZA:</b><br>- PRANIE TAPICERKI;<br><br><b>PEŁNA WULKANIZACJA:</b>- SPRZEDAŻ OGUMIENIA;<br>- PRZECHOWYWANIE OPON ZIMOWYCH;<br>- CENY PRODUCENTA;<br>- PRZY SPRZEDAŻY OPON - MONTAŻ I WYWAZANIE GRATIS;<br><br><b>USŁUGI DODATKOWE:</b><br>- MYCIE SILNIKA;<br>- PRZYGOTOWANIE DO SPRZEDAŻY;<br>- TŁUMNIKI - MONTAŻ - SERWIS;<br>- TERMIN NA TELEFON LUB E-MAIL;<br>- DIAGNOSTYKA SILNIKA;<br>- MECHANIKA SAMOCHODOWA.</td>
</tr></table>

- Atrybuty są zastosowane dla całej tabeli, poza tym background-repeat: repeat; oznacza, że obrazek tła będzie powielony tyle razy, ile potrzeba, aby zakryć całe tło tabeli (oczywiście jeśli jest za mały).
working

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl