Zobacz temat
JustCauseSite.PL
|
|
kamil000 |
Dodany dnia 18.03.2008 00:09:40
|
Przedszkolak Postów: 34 Data rejestracji: 18.07.2007 19:55 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Witam, chciałbym zaprezentować wam moją nową stronę: JustCauseSite.PL Strona jest o grze Just Cause & Just Cause 2. Chciałbym abyście ocenili design, oraz doradzili co poprawić. Dodam, że jestem bardzo początkującym użytkownikiem photoshopa, więc prosze o łagodne oceny ;D Pozdrawiam, conix PS. Użytkownicy, ktorzy wyrazili w tym temacie swoje opinie, proszeni sa o edycje sowich postow, poniewaz jest to całkiem nowa strona PW od moderatora:
Edytowane przez kamil000 dnia 03.05.2008 18:07:21 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 03:11:07
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
MeTeo |
Dodany dnia 22.03.2008 22:22:40
|
Bywalec Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
Najnowsze artykuły i newsy... Czcionka czy generalnie wstawienie tekstu tam pasuje jak świni siodło pomijając, że ostatni artykuł się nie mieści. Reklamy! Po włączeniu JS dopiero zobaczyłem, że to czarne tło jest wynikiem reklam! Tekst na logu... Podstawowa sprawa - Ładne != ilość efektów nałożonych (nie jest równe). Ja naliczyłem 3... Do tego mały ten napis... Daj normalnie tekst z obramowaniem lub gradientem i większy... Poza tym korzystanie z "płaskorzeźby" (bevel and bross) nie jest dobrze widziane Poza tym jeśli nawet - nie pasuje do charakteru strony. Tekst witaj na dziwnym tle... Tle z liniami... Prawie jak captcha Katorga dla oka by to przeczytać Brak życia w stronie... Czarne tło - wspólne tło... Mogłeś chociaż na blok dać inny kolor i zwieńczyć to stopką by nadać temu całość Data - prawie wyjeżdża z belki newsa i do tego jej nie widać "++" - co to kurka jest przy tytule newsa? To są sugestie Powstrzymam się od oceny |
|
|
kamil000 |
Dodany dnia 22.03.2008 22:34:50
|
Przedszkolak Postów: 34 Data rejestracji: 18.07.2007 19:55 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Najnowsze artykuły i newsy... Czcionka czy generalnie wstawienie tekstu tam pasuje jak świni siodło smiley pomijając, że ostatni artykuł się nie mieści. U mnie się mieści... Reklamy! Po włączeniu JS dopiero zobaczyłem, że to czarne tło jest wynikiem reklam! Tło wynikiem reklam!? To jest darmowy hostin, żadnych swoich reklam nie wstawiałem... Data - prawie wyjeżdża z belki newsa i do tego jej nie widać smiley Nie wydaje mi się... a już na pewno nie wyjeżdża... Tekst witaj na dziwnym tle... Tle z liniami... Prawie jak captcha smiley Katorga dla oka by to przeczytać smiley U mnie widać wszystko normalnie... "++" - co to kurka jest przy tytule newsa? smiley A, własnie zapomniałem wywalić xDD PS. Daj screena jak u ciebie ta strona sie wyswietla.. |
|
|
jantom |
Dodany dnia 23.03.2008 09:59:02
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Zadeklarowałeś a tu co? Znaczniki, które nie są w specyfikacji - <font> i <center>. Obok tego niepoprawnie pozamykane <br>, powinno być <br/>. Sporo znaczników jest też niedomkniętych. Jeszcze jedna sprawa - wiem, że wg niektórych, jestem ograniczonym adminem PHP-Fusion PL, ale wytłumacz mi, jaki cel miałeś we wstawianiu 25 (sic!) twardych spacji przed datą? Nie prościej było zastosować marginesy czy wyrówniania? Ogólnie od strony kodowej (mówię o HTML, php nie widziałem ;)) wygląda strasznie - mniejszy bałagan miałem już u siebie w pokoju (sprzątałem go 3 dni). Skorzystaj z http://validator....e.jatsu.pl i zastosuj się do części jego porad. Od strony wizualnej - nie jest źle, choć z dużą częścią zastrzeżeń MeTeo muszę się zgodzić. Edytowane przez jantom dnia 23.03.2008 10:09:18 |
|
|
kamil000 |
Dodany dnia 23.03.2008 10:49:27
|
Właśnie "sprzątam" cześć html'a Jak posprzątam to dam ci znać. PS. Jak chcesz mogę ci pokazać kilka funkcji w php. Do HTML'a i css'a nie przywiązywałem wagi bo robiłem jak najszybciej, co było ( i jest) moim błędem. Widzę, jednak ze warto poświecić kilkanaście minut na posprzątanie tego. Jak robie w HTML'u to liczy się dla mnie tylko to co widać a nie źródło. Postaram się jednak wszystko dostosować do walidatora, co potrwa jakieś 3 dni xD Wszystko w PHP jest raczej dokładne, bo dopiero się uczę i staram pisać jak najczytelniej. PS. O kur** 255 błędów. Rekord Guinnessa? ;D PS2. Kurde, zamiana łamliwych spacji na marginesy, usuniecie <font> oraz <center> i przerobienie na css to trochę nowych klas :/ Nie lubię mieć ch tyle w pliku styli, już itak mam ich masę ;D Errory poprawione, kilka zmian. Proszę o sugestie a nie wyżywanie się na mnie A i domenka oraz serwer nowe JustCauseSite.pl Odświeżam i zwracam uwagę że strona jest "nowa" Prosze przeczytac pierwszy post w temacie PW od moderatora:
Edytowane przez kamil000 dnia 03.05.2008 18:08:26 |
|
Przejdź do forum: |