ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Tworzenie nawigacji i podstrony
rydziu
Witam mam problem. Nie wiem jak zrobić podstrony.Jak zrobić coś takiego jak na stronie - http://fusion.top...czasy.php.
Chodzi mi wlasnie o te wczasy tylko strona wyglada tak -> http://i25.tinypi...psoyly.jpg
Ja chce zeby w srodku bylo mniej wiecej tak i nowa nawigacja -> http://i27.tinypi...wrephg.jpg.
Reszte sam bym sie uczyl robic tyle ze potrzebuje przykladu jak zrobic cos takiego z jednym slowem dalej sobie sam poradze tylko prosze o pomoc tego.. Ja zrobilem drugi Panel i w nim chce zeby bylo np. wczasy i nie wiem jak zrobic ten plik. Tutaj podalem df i index tak dla proby bo nie wiem co dac jak w o góle zrobic np. wczasy.php tak zeby bylo w srodku np. jak wyżej napis Cześć oto strona itp dla przykladu..

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

To jest przyklad jak zaczynam prosze o pomoc jak powinien wygladac caly kod strony kod do np. wczasy.php (moglby ktos napisac) i jak powinien wygladac kod w panelu który zaczalem pisac

thx z gory !!!

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - ICEK 13.03 - 20:23

Edytowane przez Pieka dnia 13.03.2008 22:46:06

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 23:33:38
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
ICEK
Ja nic z tego nie zrozumiałem. Co Ty chcesz zrobić? Nową nawigację i jakąś podstronę, tak?

I popraw temat Smile
Edytowane przez ICEK dnia 13.03.2008 20:30:45

www.modlinski.net
Pieka
Przeczytaj regulamin forum i popraw temat, albo poleci w trybie expresowym do kosza!
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
rydziu
Regulamin juz dawno temu przeczytany, temat raczej ok i nie wiem nadal czemu niby kosz ? Trudno jest pomoc komus kto dopiero zaczyna ?
Edytowane przez ICEK dnia 13.03.2008 21:04:40

Pieka
rydziu napisał/a:
regulamin juz dawno temu przeczytany, temat raczej ok i nie wiem nadal czemu niby kosz ? trudno jest pomoc komus ktos dopiero zaczyna ?

Bardzo trudno jesli nie szuka na forum, uzywa w nazwie tematu "problem" i zaczyna zdania z malej litery.
Edytowane przez Pieka dnia 13.03.2008 20:49:01
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
rydziu
Sory...Ja nie jestem na wydziale humanistynym i interesuje mnie php a nie ortografia. Na ten temat przewalam forum od wczoraj lacznie z 4 godziny i nie znalazlem nic bez potrzeby bym nic pisal. Wiec prosze o pomoc

-Poradnik ten przeczytalem tydzien temu i jakos nie ma jak zrobic to o co prosze
-Nie chce wczasow to tylko przyklad jak zrobic cos takiego
-Zeby zrobic nawigacje to nie problem.. Problem zrobic plik php w ktorym bedzie pusto i sam bede mogl w nim pisac bo nie wiem jak zedytowac np plik strona glowna i co usuwac wiec prosze o to ale...
Edytowane przez ICEK dnia 13.03.2008 20:53:22

Pieka
rydziu napisał/a:
sory... ale ja nie jestem na wydziale humanistynym i interesuje mnie php a nie ortografia... na ten temat przewalam forum od wczoraj lacznie z 4 godziny i nie znalazlem nic bez potrzeby bym nic pisal.. wiec prosze o pomoc

Dla Twojej wiadomosci:
1. Wczasow nie dostaniesz, poniewaz to czysta komercja, ktora dostalem do sprawdzenia i zostala na stronie.
2. Tworzenie nowych paneli jak i stron dodatkowych masz opisane w Poradniku.
3. Na forum jest cala masa tematow, w tym rowniez przyklejonych, w ktorych masz wszystko opisane.

P.S. Sorry, ale skoro Tobie nie chce sie stosowac do naszych zasad, to mi nie chce sie wiecej wyjasniac.
Edytowane przez Pieka dnia 13.03.2008 20:53:10
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ICEK
Ja tam w ogóle nie zrozumiałem o co Ci chodzi. Na następny raz pisz jakoś jaśniej. Dodatkowe strony(strony informacyjne) masz w Zarządzaniu Treścią, a reszte przeczytasz, tak jak napisał Pieka w tematach na forum i w Poradniku.

www.modlinski.net
rydziu
To jest typowe polskie lenistwo. Co tam jest regulamin kase dostane po kij mam pisac ? Panie Pieka ja ten poradnik czytalem 8 razy i niech mi Pan Wielce napisze gdzie tam jest napisane jak zrobic to o Co prosze maly screen. Wiecie co tam pisze ? To co napisalem w kodzie i to 1/3 z niego. Pisze jak podstawic plik do hiperlacza? Tak napewno w 100% i pisze jak zrobic ten plik tez napewno w 100% pisze jak zrobic to co ja zrobilem (cod wyzej)? Nie pisze wiec co mi tu wciskacie kit ?

Co do wczasow.php - myslicie ze trudno jest sciagnac plik z serwera ? myslalem ze ktos mi wytlumaczy ale wolicie olac i robic wiecej problemow niz madrych mysli... narazie wywalcie temat
Edytowane przez rydziu dnia 13.03.2008 21:09:30

szymon
Hehe.
Pewnie chodzi Ci o coś takiego jak jest u Nas np. Dotacje, Ekipa, Współpraca. Gdzie link w nawigacji prowadzi do pliku .php, w którym to jest nasza zdefiniowana wcześniej treść.

Przynajmniej tak myślę po przeczytaniu pytania.

www.zloteskrzydlo.pl
rydziu
dokladnie... widac ze czlowiek nie admin to przynajmniej nie udaje ze nie wie o co chodzi...

szymon
Jejku, no to w zasadzie Ci koledzy podpowiedzieli.

W pliku, o nazwie xxx.php wklejasz:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez szymon dnia 13.03.2008 21:21:40

www.zloteskrzydlo.pl
rydziu
Dzieki wielkie... o to mi chodzilo !!! Widziecie Panowie Administratorzy ? Jeden gosc wpada wie co mowi i za to ma u mnie skrzynke browara !!! Bierzcie przyklad z Szymona lenie jedne !

Ps. Szymon naprawde masz u mnie 16 kg wdziecznosci co za to ?

szymon
Pokaż stronkę chociażby w profiluGrin

Ale tak naprawdę, mógłbyś ten temat inaczej nazwać i opisać. Pfft

www.zloteskrzydlo.pl
Marvin-Nekromanta
Panowie ta dyskusja to OFF-TOP Grin @rydziu: Poradnik Strefa Admina str 26 - Dodatkowe strony Grin Masz [cenzura] u adminów i moderów Grin

Wykorzystanie Dodatkowych Stron jest lepsze niż tworzenie plików na FTP, iż bałaganu później nie ma.
Edytowane przez Marvin-Nekromanta dnia 13.03.2008 21:40:05

Pieka
rydziu napisał/a:
Dzieki wielkie... o to mi chodzilo !!! Widziecie Panowie Administratorzy ? Jeden gosc wpada wie co mowi i za to ma u mnie skrzynke browara !!! Bierzcie przyklad z Szymona lenie jedne !

To co napisal szymon znajduje sie w temacie przyklejonym: Nowe strony - wykorzystanie funkcji PHP-Fusion?.
Jeszcze raz zrobisz przytyk do osoby administratora lub moderatora i nazwiesz ktoregos leniem, to dostaniesz stad takiego kopa, ze bedziesz hamowal przez nastepne dwa tygodnie.
Edytowane przez Pieka dnia 13.03.2008 21:43:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
rydziu
Marvin-Nekromanta -> w moim poradniku jednym i drugim nie ma tego wiec dziekuje

Pieka - sorry nie widzialem tego tematu -> Twoja racja, ale postarales sie dopiero teraz Sad nie martw sie jeszcze Ci piwo postawie kiedys Wink

Prezes Domal
Witam Jestem użytkownikiem php fusion mój nick Prezes Domal i mam swoja stronke na yoyo.pl dokładny adres to www.gryfiarze.yoy... i nie mogę dodać do nawigacji nowej stronki wchodzę w panel admina strony informacyjne i tworze nowa strone dodaję ją do panelu nawigacji i niby powinno być git ale nie jest. bo wyswietla sie komunikat z yoyo ze strona nie istnieje. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Edytowane przez Milka dnia 26.03.2008 23:23:33

Pieka
Najwidoczniej nie dodales do bazy tworzonej strony.
Moze jest za duza lub zawiera bledy przez co nie jest akceptowana.

Edit: Ty po prostu nie masz pliku viewpage.php. Dodaj i bedzie ok.
Edytowane przez Pieka dnia 26.03.2008 23:05:05
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Prezes Domal
Dzięki mistrzu !!!

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl